19 / 04 / 2024

kapadokyadaki balon turları

kapadokyadaki balon turları

Göreme'de bir balon firmasının yönetim kurulu başkanı Tevfik Ölmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, genellikle yabancı turistlerin ilgi gösterdiği balon turlarına ramazan bayramı dolayısıyla yerli turistlerden de yoğun talep olduğunu söyledi.

Konutta balon sönüyor mu?

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut sektöründeki balon sönüyor mu? Konut fiyatları neden balon yaptı? İşte merak edilen soruların cevapları...

Ev sahibi olmak isteyenler dikkat: Konutta balon sönüyor mu? Fiyatlar düşecek mi?

Konut fiyatlarında yaşanan fahiş artışlar sık sık gündem oluyor. Ekonomist ve Gazeteci Esfender Korkmaz konut piyasası ile ilgili bir yazı kaleme aldı. Peki konutta balon sönüyor mu? Fiyatlar düşecek mi? 

Konut sektöründe 'Balon' fiyatlar söndü! Yabancı yatırımcı tekrar gelecek!

Türkiye'de yabancıya konut satışlarının yeni yılda tekrar canlanması bekleniyor. Rusya-Ukrayna savaşından sonra başlayan göç sebebiyle artan konutlarda balon fiyatlar sönmeye başladı. 

Konutta son 5 yıl bilançosu! Konut fiyatlarında balon var mı? 

Dünya konut fiyatlarında son 4 yıldır rekor kırıyor. Peki, Türkiye'deki konutlarda balon var mı? İşte son 5 yıl konut bilançosu...

TÜİK ve Merkez Bankası açıkladı! Konutta balon sönüyor mu?

TÜİK konut satışlarını, Merkez Bankası konut fiyat artışlarını kamuoyuyla paylaştı. Buna göre, 2023 Ocak-Ekim aylarında, 2022’nin aynı dönemine göre, konut satışları yüzde 14,3, ipotekli konut satışları yüzde 31,2 oranında azaldı. Peki, konutta balon sönüyor mü? İşte detaylar...

Konut satışlarında yeni dönem başladı! Balon fiyat artışları sönecek mi? 

Konut satışlarında yeni dönem bugün itibarıyla resmen başladı. Peki konut sektöründeki balon fiyat artışları sönecek mi? 

Türkiye'de emlakta balon var mı? En yüksek emlak balonu riski hangi ilde? Ev alacaklar dikkat! 

Dünyada en yüksek emlak balonu riskine sahip şehir belirlendi. Peki Türkiye'de emlakta balon var mı? En yüksek emlak balonu riski hangi ilde? İşte ayrıntılar...

Konut fiyatları neden hızla artıyor? Konutta balon var mı?

Konut fiyatları ile ilgili merak edilen sorulardan biri, balon olup olmadığı oluyor. Prof. Dr. Ali Hepşen, bugün konut piyasasındaki balonu değerlendirdi. 

İkinci el otomobil satışlarında balon patladı: Fiyatlar yüzde 10 geriledi!

Geçtiğimiz aylarda sıfır araç fiyatlarıyla yarışan ikinci el otomobil fiyatlarında balon patladı. Fiyatlar yüzde 10 gerileyerek, dengelenmeye başladı.

Konutta balon patladı patlayacak! Ev fiyatları düşüyor mu? 

Birçok gayrimenkul danışmanı emlak fiyatlarının yükseleceğini savunuyor. Öte yandan konutta balonun bu kadar şiştiği bir dönem de hiç görülmezken balon neredeyse patlama durumuna geldi. Peki ev fiyatları düşecek mi?

Konutta balon söndü: Satılık ev fiyatlarında talep durdu, fiyatlar düşüşe geçti!

Fahiş rakamlarla satışa çıkarılan satılık evlerde balon söndü. Uzun süredir yükseliş eğiliminde olan konut fiyatları, sektörde yaşanan durgunluk nedeniyle düşüşe geçti.

Altında balon sönüyor! Altın düşmeye devam ediyor! Gram altın, çeyrek altın ne kadar oldu? 18 Mayıs 2023 altın fiyatları

Altın fiyatlarında balon sönüyor. Altın fiyatları 14 Mayıs gününden itibaren sert bir şekilde aralıksız düşmeye devam ediyor. Gram altın, çeyrek altın kaç ne kadar oldu? 18 Mayıs 2023 altın fiyatları.

Konut fiyatlarında balon var mı? Ev alacaklar dikkat!  

Son günlerde konut fiyatları sık sık gündem oluyor. 2022 Şubat ile 2023 Şubat arasında, Türkiye genelinde konut fiyatlarında yüzde 141,5 yükseliş yaşandı. Peki konut fiyatlarında balon var mı?

kapadokyadaki balon turları Haberi

kapadokyadaki balon turları


Dünyanın önemli sıcak hava balonu merkezleri arasında yer alan Kapadokya'da, bayram tatilinde balon turları yoğun ilgi görüyor.


Yılda yaklaşık 2,5 milyon yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Kapadokya'da sıcak hava balonları en çok ilgi gören aktiviteler arasında yer alıyor. 


Kapadokya'nın güzelliklerini metrelerce yüksekten izlemek isteyen turistler, yaklaşık 1 saat süren balon turları için kişi başı ortalama 100-150 avro ödüyor.


Sıcak hava balonu firmaları, bayram tatilinde artan talebi karşılamak için ek turlar düzenliyor.


Göreme'de bir balon firmasının yönetim kurulu başkanı Tevfik Ölmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, genellikle yabancı turistlerin ilgi gösterdiği balon turlarına ramazan bayramı dolayısıyla yerli turistlerden de yoğun talep olduğunu söyledi. 


Kapadokya'da ilk olarak 1980'li yıllarda başlayan balon turlarının 2000 yılından sonra ciddi bir ivme kazandığını belirten Ölmez, "Ramazan Bayramı nedeniyle yerli turistler...