29 / 03 / 2024

karadeniz yaylaları turistleri bekliyor

karadeniz yaylaları turistleri bekliyor

Doğal güzelliği ve sessiz ortamı ile öne çıkan Doğu Karadeniz yaylaları, şehrin gürültüsü, iş yoğunluğu ve stresi sebebiyle doğa ile baş başa kalma fırsatı bulamayan yerli ve yabancı turistleri bekliyor.

Karadeniz yaylalarında ikinci yıkımlar başladı!

Karadeniz Bölgesi'nde imar kirliliği ve kaçak yapı tartışmalarıyla gündeme gelen yaylalarda, 'imar barışı' haricinde kalan, 31 Aralık 2017 tarihinin ardından inşa edilen yapılar yıkıldı.

Doğa alanlarında 'bungalov' yapımı yasaklandı!

Nitelikli doğal koruma alanlarına hem bungalov hem entegre tesis yasağı getiriliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Van’dan Denizli’ye, Karadeniz yaylalarından Toroslar’a uzanan 262 bin hektarlık 247 nitelikli doğal koruma alanında artık bungalov yapımı yasaklandı.

Karadeniz yaylalarında 'bungalov' furyası!

Doğu Karadeniz yaylalarında bu kez de 'bungolav' adı verilen tek katlı ahşap yapılar inşa edilmeye başlandı. Beton yapılar gibi yıkılmayacağını düşünenler, birkaç günde yayla, mera ve özel koruma statülerine sahip alanlara bungolav evler yapıyor.

Meralardaki imar barışı için yeni düzenleme!

Karadeniz yaylalarında mera alanlarına inşa edilen kaçak yapılar için başvuruda bulunan ve 'Yapı Kayıt Belgesi' alanlarla ilgili yeni düzenleme yapılıyor.

Yaylalarda imar affına başvuru sayısı 100 bini geçti!

TOD (Türkiye Ormancılar Derneği) tarafından hazırlanan rapora göre, Karadeniz yaylalarında yapılan ve yaylaların doğal yapısını bozan kaçak yapıların affı için yapılan başvuru sayısı 100 bini geçti.

Yeşil Yol projesinin iptali için açılan davaya ret kararı!

Karadeniz yaylaları için bir doğa talanı olan Yeşil Yol projesinin iptali için açılan davaya '' kamu yararı taşıdığı'' nedeniyle ret kararı verildi.

İmar barışı yaylalarda elektrik sorununu çözecek!

Karadeniz yaylalarındaki ruhsatsız evleri de kapsayan İmar Barışı, yayla evlerinin elektrik sorununu da çözeceği belirtiliyor.

Doğu Karadeniz yaylaları için imar barışı başvurusu!

Türkiye genelinde başlatılan İmar Barışı uygulaması, Doğu Karadeniz Bölgesi'nde hareketlenmeye neden oldu. Bölgede inşa edilen ve yıkım kararı alınan 4 bini aşkın kaçak yapı için vatandaşlar başvuru yapmaya başladı.

Berrak Tüzünataç Rize'den ev aldı!

Türk sinema ve dizi oyuncusu ünlü Berrak Tüzünataç, Karadeniz yaylalarından ev alan ünlüler arasına girdi. Berrak Tüzünataç Rize'den ev aldı.

Karadeniz yaylalarında kaçak yapılar yıkılıyor!

Doğu Karadeniz'de yaylalarda tespit edilen Kaçak yapılar ile mücadele sürüyor. Karadeniz yaylalarında kaçak yapılar yıkılıyor.

Ordu Yeşil Yol projesi 2018'de tamamlanacak!

Yeşil Yol Projesi kapsamında düzenlenen istişare toplantısının 5.si Ordu’da gerçekleştirildi. Doğu Karadeniz yaylalarını birbirine bağlayacak proje toplantısına Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Bülent Civelek ile 8 ilden yetkililer katıldı.

Ordu Yeşil Yol Projesi'nde son durum!

Doğu Karadeniz yaylalarını birbirine bağlayacak olan Yeşil Yol Projesi kapsamında çalışmalar devam ediyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi, sorumluluk alanında bulunan Kabadüz Çambaşı Yaylası ile Mesudiye Topçam Mahallesi arasındaki yaklaşık 20 km’lik yolun üstyapı ihalesini gerçekleştirdi.

Karadeniz yaylalarına kentsel dönüşüm geliyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kalitesiz yapılaşmanın giderek arttığı Ayder ve Uzungöl başta olmak üzere Karadeniz yaylaları için kentsel dönüşüm talimatı verdi.

karadeniz yaylaları turistleri bekliyor Haberi

karadeniz yaylaları turistleri bekliyor

Doğal güzelliği ve sessiz ortamı ile öne çıkan Doğu Karadeniz yaylaları, şehrin gürültüsü, iş yoğunluğu ve stresi sebebiyle doğa ile baş başa kalma fırsatı bulamayan yerli ve yabancı turistleri bekliyor.Doğal güzelliği ve sessiz ortamı ile öne çıkan Doğu Karadeniz yaylaları, şehrin gürültüsü, iş yoğunluğu ve stresi sebebiyle doğa ile baş başa kalma fırsatı bulamayan yerli ve yabancı turistleri bekliyor. Büyükşehirlerde birçok teknolojik imkanı elde etmelerine rağmen gerek şehrin ulaşım sorunu gerekse iş yoğunluğu gibi nedenlerle doğal yaşam ile iç içe zaman geçirme fırsatı bulamayanların Doğu Karadeniz'de tercih ettiği alanlar arasında Trabzon'daki Uzungöl, Sera Gölü, Çakırgöl, Sümek Manastırı ve ören yeri, Artvin'deki Karagüller, Rize'deki Kaçkarlar, Yedigöller veya buzul gölleri, Gümüşhane'deki Limni Gölü bulunuyor. 



Buradaki temiz havada piknik ya da yürüyüş yapma...