19 / 04 / 2024

Kastamonu imar

Kastamonu imar

Kastamonu'da meydana gelen sel felaketi nedeniyle çok sayıda ev enkaz oldu. Kent sakinlerin dere yataklarına inşa edilen evler nedeniyle imar yasağı için çağrıda bulundu. 

Dere yatağına imar izni verilmeli mi?

Son bir haftada özellikle Kastamonu'da meydana gelen sel felaketlerinin ardından yıkılan evler tartışma konusu oldu. Bölgede inceleme yapan uzmanlar bu alanlara imar izni verilmemesi gerektiğini söylüyor. 

Kastamonu'da heyelan meydana geldi!

İnebolu ilçesinde kar suları nedeniyle karayolunda heyelan meydana geldi. İnebolu - Abana karayolunun 6. ve 9. kilometrelerinde meydana gelen toprak kayması sonucu yolun bir bölümü çöktü

Kastamonu'da heyelan sonucu karayolu çöktü!

Alınan bilgiye göre, İnebolu-Doğanyurt karayolunun 4. kilometresinde meydana gelen toprak kayması sonucu yolun bir bölümü çöktü. Göller mevkisindeki çökme nedeniyle yol kenarındaki bariyerler havada asılı kaldı.

Eski Kastamonu gün yüzüne çıkacak!

Öğretmenler günü dolayısıyla ziyaret ettiği İsfendiyarbey İlkokulu'nda öğretmenlerle sohbet eden ve Kentsel dönüşümü, "Gerçekleştirirsek ilimizin kaderi değişir" sözleriyle özetleyen Belediye Başkanı Babaş: "Eski Kastamonu gün yüzüne çıkacak" dedi.

Dere yatağına imar izni verilmeli mi?

Son bir haftada özellikle Kastamonu'da meydana gelen sel felaketlerinin ardından yıkılan evler tartışma konusu oldu. Bölgede inceleme yapan uzmanlar bu alanlara imar izni verilmemesi gerektiğini söylüyor. 

Ilgaz Dağı için yeni imar planları yapıldı!

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Ilgaz Dağının yaptıkları yeni imar planlamasıyla başta Türkiye'de olmak üzere Dünya'daki diğer kayak merkezleriyle yarışır hale geleceğini dile getirdi. 

Kastamonu Daday imar planı onaylandı!

Özelleştirme kapsam ve programında bulunan Kastamonu İli, Daday İlçesi, Merkez Mahallesi (283 ada, 2 parsel) İmar Planı Değişikliği onaylandı..

Tahsin Babaş Kuzeykent imar planlarını anlattı!

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kuzeykent imar planlarını anlattı.

Doğanyurt'ta yeni imar alanları oluşturulacak!

Kastamonu Doğanyurt'ta yeni imar alanları oluşturmak için başlatılan çalışmaların ilk etabı tamamlandı.

TOKİ Kastamonu emekli konutlarına imar planı onayı!

TOKİ tarafından Doğu Çevre Yolu yanına emekliler için inşa edilecek konutların yükseleceği alanın 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı da Meclis üyelerince oybirliğiyle kabul edildi.

Kastamonu İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü'nün bütçesi 895 bin TL!

Kastamonu İl Genel Meclisi'nde Gider bütçesi görüşmeleri devam ediyor.İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü'nün bütçesi ise 2017 yılında 895 bin lira olarak belirlenirken, Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü'nün bütçesi ise 6 milyon 700 bin olarak açıklandı.

Kastamonu Toptancılar Sitesi kentsel dönüşüme dahil edilmeli!

Kastamonu Sebzeciler ve Meyveciler Odası Başkanı Muzaffer Karamustafa, Toptancılar Sitesi’nin kentsel dönüşüm ve revize imar planına dahil edilmesini talep etti.

Tahsin Babaş, Kastamonu Kuzeykent'ta imar planlarını anlattı!

Kuzeykent Mahallesi sakinleriyle revize imar planı istişare toplantılarını sürüyor. Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, revize imar planı doğrultusunda vatandaşların taleplerini aldı.

Kastamonu'da revize imar planı toplantıları sürüyor!

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kuzeykent'te yapılacak revize imar planı çalışmasıyla ilgili bölgede oturan vatandaşlarla toplantı yaptı. Revize imar planı toplantıları sürüyor..

Tahsin Babaş: İmarı halkla buluşturacağız!

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş Kuzeykent'e yapılacak revize imar planı çalışması hakkında bilgi verdi. Babaş: '' Spekülasyonlara izin vermem'' şeklinde konuştu.

Kastamonu Hanönü'de imar planı yenileniyor!

Hanönü Belediye Başkanı Serkan Uçar, yaptığı açıklamada. İller Bankası yetkilileriyle revizyon imar planı için gerekli görüşmelerin yapıldığını söyledi.Uçar, "İlçemizde plansız alan bırakmamak üzere çalışıyoruz" dedi. " dedi.

Kastamonu Kuzeykent'e kat sınırlaması getirildi!

Kastamonu Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısının son oturumunda, Kastamonu Belediyesi imar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından meclise gönderilen plan notu ile Kuzeykent Mahallesi'ne kat sınırlaması getirilmesi istendi.

Kastamonu imar Haberi

Kastamonu imar

Şiddetli yağış sonrasında 11 Ağustos’ta Ezine Çayı’nın taşması sonucu sel felaketinin yaşandığı Kastamonu Bozkurt’ta evler enkaz oldu. Milliyet'ten Can Erok ve Çiğdem Yılmaz'ın haberine göre; ilçede barınma sorunu da yaşanıyor. Evleri hasara uğrayan ve yıkılan yüzlerce vatandaşın bir kısmı yakınlarının yanında kalırken bir kısmı ise AFAD tarafından kurulan çadır kent ile KYK yurtlarında kalıyor. Günlerdir KYK yurdu ve çadırlarda konaklayan vatandaşlar yaşadıklarını anlattı.

Evi hasar görenlerden ve KYK yurdunda kalan Aysel Akbaş  yaşadığı felaketi şu şekilde anlatı: “Sel sularına marketteyken yakalandık. Su birden gelince marketteki kız ‘Kaçın’ diye bağırdı ve hemen marketin üstündeki apartmana kaçtık. Her şey bir anda gelişti. Ne olduğunu anlamadan sığındığımız apartmanın en üst katına çıktık. Çünkü sel suları birinci kata kadar gelmişti. Saat 12.30’da girdiğimiz apartmandan...