28 / 03 / 2024

kat malikleri toplantısı vekaleti

kat malikleri toplantısı vekaleti

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince kat malikleri, kurul toplantısına katılamadıkları durumlarda toplantı için yerine bir başkasını vekil olarak tayin edebiliyor. İşte kat malikleri toplantısı vekalet örneği...

Apartmanlarda oturanlar dikkat! Resmen açıklandı!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde kat malikleri toplantısının internetten yapılıp yapılmayacağını ve nasıl yapılması gerektiğini kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o köşe yazısı...

Kat malikleri kurulu toplantısı pandemide nasıl yapılır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde konut sitelerindeki kat maliki toplantılarının pandemi sebebiyle ertelenip ertelenemeyeceğini kaleme aldı.

Kat malikleri toplantısında kararlar neye göre alınır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde olağanüstü kat malikleri toplantısında kararların neye göre verildiğini kaleme aldı. 

Site toplantılarında alınan kararlara itiraz edilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, kat malikleri toplantısında binanın duvarlarına çit örülmesi kararına mektup yazarak itiraz edilip edilmeyeceği sorusu soruldu. 

Site toplantılarında imza yetkilerine itiraz edilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, kat malikleri toplantısında imza yetkisi bu sene de genel kurul divan başkanlığına devredilirse yasal olarak ne yapılabilir? sorusu soruldu.

Kat malikleri toplantılarına Kovid-19 ertelemesi!

Posta yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde Beşiktaş ilçe hıfzıssıhha meclis kurul kararı ile kat malikleri toplantısının ertelenmesini kaleme aldı.

Kovid-19 döneminde kat malikleri toplantısı yapılır mı?

Posta yazarı Tamer Heper '148 daireli sitenin yönetim kurulundayım. 2021 yılı Ocak ayında pandemi nedeniyle toplantıyı yapmamız mümkün mü? İstanbul Valiliği’ne yazı İle sordum ama şimdiye kadar yazılı bir cevap gelmedi. Bu konuda sizin görüşünüz nedir?' sorusunu cevapladı.

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Aidat ödememek mümkün mü?

Posta yazarı Tamer Heper 'Binamızda virüs korkusu ile katılmadığımız kat malikleri toplantısı yapıldı. Birkaç daire sahibi de gitmemiş. Üç beş kat malikinin katıldığı ikinci toplantıda dışarıdan yönetici seçilmiş. Seçimi kabul etmiyoruz, aidat ödememeyi düşünüyoruz. Bu mümkün mü?' sorusunu cevapladı

Kat malikleri toplantısı ertelenebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Apartmanımızın yönetim kurulu toplanarak, 2020 yılı kat malikleri toplantısını bir yıl ertelemiş durumda. Ayrıca yeni bir ödeme planı yapılmış. Bu hal geçerli bir durum mudur? Yönetim kurulunun böyle bir karar alma yetkisi var mıdır?' sorusunu yanıtladı.

Kat malikleri toplantısı mahkemede iptal edilebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Maliklerden biri, 2018 kat malikleri toplantısının iptali için dava açmıştı. Toplantının iptalini gerektirecek hususları açıklamıştı. 2019 kat malikleri kurulunu da delil sundu. Davada her yılın toplantısı incelenir ve karara bağlanır mı?' sorusunu yanıtladı.

Kat maliki dışındaki kimseler, yönetici olabilir mi?

Kat malikleri dışından seçilen yöneticinin dava ve icra takip işlemi yapabilmesi için kat malikleri tarafından kendisine bu konuda yetki verilmiş olması gerekiyor. Dışardan seçilen yönetici kat malikleri toplantısında oylamaya katılabiliyor.

Apartman toplantısı internet üzerinden yapılır mı?

Posta yazarı Tamer Heper, '44 bağımsız bölümlü binamızda kat malikleri toplantısı ‘ZOOM teknolojisi ile yapılacak’ denildi. Bu toplantı geçerli mi? sorusunu yanıtladı.

Koronavirüste kat malikleri toplantısı nasıl yapılmalı?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Sitemizdeki tüm binalarda bina temsilci/ yöneticilerinin değiştirilmesi, sonuçta da site yönetim kurulunun değiştirilmesi gündemde. Bina kat malikleri toplantısı nasıl ve ne şekilde yapılmalı? Yapılması için hangi kurumdan izin alınmalı?' sorusunu yanıtladı.

kat malikleri toplantısı vekaleti Haberi

kat malikleri toplantısı vekaleti

Kat malikleri toplantısı vekalet örneği!

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince kat malikleri, kurul toplantısına katılamadıkları halde yerine bir başkasını vekil olarak tayin edebiliyor.


Kanun esaslarına göre her kat maliki, arsa payı oranına bakılmaksızın, bir tek oy hakkına sahip oluyor.

Anagayrimenkulde birden ziyade bağımsız bölümü olan kat maliki, her bağımsız bölüm için ayrı bir oy hakkına sahiptir; bununla beraber onun malik olduğu bağımsız bölümlerin sayısı ne olursa olsun, sahip olacağı oy sayısı bütün oyların üçte birinden fazla olamaz; oy hesabı yapılırken kesirler gözönüne alınmaz.

Bir bağımsız bölümün birden ziyade maliki varsa, kat malikleri kurulunda bunları içlerinden vekalet verecekleri birisi temsil eder. Kat maliklerinden biri ehliyetsiz ise onu kanuni mümessili temsil eder.

Alınacak karar doğrudan doğruya kendini ilgilendiren kat maliki görüşmelerde hazır bulunabilir, fakat oya katılamaz.

(Değişik son...