25 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm yıkımlarında artış

Kentsel dönüşüm yıkımlarında artış

Türkiye, 2 yıl önce çıkarılan Afet Yasası ile kentsel dönüşümde sınıf atladı. Binasını riskli görüp Bakanlığa başvuran sayısı 50 kat arttı. 2 yıl içinde 40 bin bina sahibi kentsel dönüşüm çalışmalarının içinde yeraldı.

Kentsel dönüşüm yıkımı, skandalı ortaya çıkardı: İki binanın duvarı ortak çıktı!

Son dönemlerde gündemden düşmeyen kentsel dönüşüm yıkımları kapsamında yeni bir skandal yaşandı. İstanbul Avcılar'da iki binanın duvarı ortak çıktı... 

Pendik'te kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında tam 5 bin bina yıkıldı!

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin yaptığı açıklamada, Pendik'te son 10 senede tam 5 bin binanın kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkıldığını söyledi.

Küçükler Kentsel Dönüşüm Mimarlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Küçükler Kentsel Dönüşüm Mimarlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Hilal Küçükşabanoğlu ve Yunus Küçükşabanoğlu ortaklığında kuruldu.

Hilal Hill Kentsel Dönüşüm projesinin ilk etabında teslimler Mart sonunda! 

Kentsel dönüşüm projelerine verdiği önem ile dikkatleri çeken FKG İnşaat, Hilal Hill Büyükçekmece Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 1. etabını teslim etmek için geri sayımı başlattı. Hilal Hill Kentsel Dönüşüm projesinin ilk etabında teslimler Mart sonunda! 

Emlak Konut GYO Düşler Vadisi ve Ümraniye kentsel dönüşüm projelerinin kısmi kesin kabulü yapıldı! 

Emlak Konut GYO, Düşler Vadisi ve Ümraniye kentsel dönüşüm projelerinin kısmi kesin kabulünün yapıldığını duyurdu. İşte ayrıntılar...

Kocaeli Cedit kentsel dönüşüm çalışmalarında yıkımlar başladı!

Kocaeli İzmit'te devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında çalışmalar başladı. Çalışmalar dahilinde ilk yıkım işlemi gerçekleşti.

Güven Kentsel Dönüşüm Mimarlık Mühendislik İnşaat Emlak Peyzaj San.İç Ve Dış Tic.Limited Şirketi kuruldu!

Güven Kentsel Dönüşüm Mimarlık Mühendislik İnşaat Emlak Peyzaj San.İç Ve Dış Tic.Limited Şirketi Avcılar'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Mücahit Abuçka tarafından kuruldu.

Beylikdüzü'ndeki kentsel dönüşüm yıkımına inceleme!

Beylikdüzü'nde kentsel dönüşüm dahilinde yıkımı gerçekleştirilen bir binanın molozları, karşı binadaki bazı evlerin camlarına geldi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Kentsel dönüşümü yık yap yerine, kentlerimizi dönüştürerek sağlamalıyız!

Geçtiğimiz günlerde yaşanan İzmir depremi, kentsel dönüşümü de yeniden gündeme getirdi...

Keçiören'de kentsel dönüşüm kapsamında 1.650 metruk yapı yıkıldı!

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, 19 Ekim Muhtarlar Günü etkinliğinde kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 1.650 metruk yapının yıkıldığını açıkladı. 

Büyükçekmece'deki 8 katlı bina kentsel dönüşüm kapsamında yıkıldı!

Büyükçekmece’de kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 8 katlı bina yıkıldı...

Kentsel dönüşüm yıkımı azalttı!

Elazığ’da 6.8 büyüklüğünde meydana gelen deprem kentsel dönüşümün ne kadar önemli olduğunu ortaya koydu. Depremde hayatını kaybedenlerin yaşadığı 3 apartman da 1999 yılında ki Marmara Depremi’nden önce yapıldığı öğrenildi...

Konya Karapınar'da kentsel dönüşüm yıkımı başladı!

TOKİ'nin Konya'nın Karapınar ilçesinde başlayacağı Çetmi Pınarbaşı "Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi" için binaların yıkımına başlandı.

Kentsel dönüşüm yıkımlarında artış Haberi

Kentsel dönüşüm yıkımlarında artış

Kentsel dönüşüm çalışmalarında 2012 adeta bir milat yılı oldu. Riskli binaların dönüşmelerini kapsayan 6306 sayılı 'Afet Risk Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Kanunu yürürlüğe girdi. Türkiye bu süreçten sonra kentsel dönüşümde çağ atladı. Kanun ile 2 yılda toplam 40 bin binada kenstel dönüşüm çalışması yapıldı. Kamuoyunda 'kentsel dönüşüm yasası' olarak bilinen bu afet yasası kapsamında vatandaşın riskli binası yıkılıyor devlette bu. Bu dönüşümde vatandaşa kredi ve kira desteği sağlanıyor.


İLK DURAK BAKANLIK


Dönüşmek isteyenler öncelikli olarak Çevre ve Şehirçilik Bakanlığı'nın yolunu tutuyor. İlk yapılacak şey 'Risk Raporu' almak. Rapor alınırsa devletin desteği de sağlanmış oluyor. Raporu Bakanlığın belirlediği kamu ve özel sektörden lisans verilen kurumlar yapabiliyor. Bakanlığın http://www.csb.gov.tr resmi sitesinden bulunduğu binanın ilini seçen kişi bulunduğu bölgede resmi risk raporu veren kuruluşları anında...