18 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüme yeşil yıkım

Kentsel dönüşüme yeşil yıkım

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşüm kapsamındaki yapıların, başta tehlikeli maddeler olmak üzere ahşap, demir, bakır, beton ve plastik gibi malzemelerin kaynağında ayrıştırılarak yıkılmasını zorunlu hale getirecek...

Kentsel dönüşüme yeşil yıkım!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşüm kapsamındaki yapıların, başta tehlikeli maddeler olmak üzere ahşap, demir, bakır, beton ve plastik gibi malzemelerin kaynağında ayrıştırılarak yıkılmasını zorunlu hale getirecek...

Kentsel dönüşüme yeni destek: Kişi başı 1 milyon 250 bin TL'ye kadar finansman imkanı sunulacak!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kentsel dönüşüme yönelik destek paketini açıkladı. Söz konusu pakette 12 ay ödemesiz toplam 48 ay vadeli finansman sağlanacak. Kişi başı 1 milyon 250 bin liraya kadar finansman imkanı sunulacak.

Samsun İlkadım'da kentsel dönüşüme yeşil ışık!

Samsun İlkadım ilçesinde mahalle muhtarları ile bir araya gelen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

İzmir Narlıdere'de kentsel dönüşüme yeşil ışık!

Çalışmalarını son sürat sürdüren Narlıdere Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmalarında önemli bir başarı kaydetti.

Tuzla Birlik Sitesi'nde duran kentsel dönüşüme site sakinlerinden tepki!

İstanbul'un Tuzla ilçesinde bulunan Birlik Sitesi'ndeki hak sahipleri, 4 yıldır inşaatı yapılmayan kentsel dönüşüme tepki gösterdi.

Çeşme’de kentsel dönüşüme gidilecek çok sayıda yapı stoku var!

İzmir Seferihisar'da meydana gelen deprem Çeşme'de de hissedildi. İzmir'in bir çok ilçesinde olduğu gibi Çeşme’de acilen kentsel dönüşüme gidilmesi gereken çok sayıda yapı stoku var.

Murat Kurum: Siirt'te bugüne kadar kentsel dönüşüme 12 milyon liralık destek sağladık!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "Siirt'te bugüne kadar kentsel dönüşüme 12 milyon liralık destek sağladık, 490 riskli binanın 460'ının yıkımını gerçekleştirdik." diye konuştu.

Türkiye kentsel dönüşüme öncü olacak!

Türkiye, depremle sarsılan Arnavutluk’ta kentsel dönüşüm başlatıyor. TOKİ tarafından inşa edilecek 500 konut kentsel dönüşüme örnek olacak. Türk müteahhitler de ülkede yeni projeler üretecek.

Arap yatırımcı kentsel dönüşüme geliyor!

Pendik’te Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesini hayata geçiren Masar İnşaat’ın Başkanı Ghassan “Ortadoğulu yatırımcılar olarak Türkiye’yi çok seviyoruz. Arap yatırımcı kentsel dönüşüme girmek için fırsat bekliyor” şeklinde konuştu.

Meralar kentsel dönüşüme açılamaz!

Halkın Kurtuluş Partisi'nin (HKP), Mera Yönetmeliğinin iptal edilmesiyle ilgili açtığı davada karar çıktı. Danıştay, mera alanlarının kentsel dönüşüme açılamayacağını yönünde karar verdi.

Sigortacılardan kentsel dönüşüme destek!

Sigortacılardan kentsel dönüşüme destek geldi. TSB Başkanı Can Akın Çağlar, proje geliştirdiklerini söyleyerek “Nasıl ki, KGF, bankaların kredi vermesi için garantör oldu, aynı modeli DASK ile kentsel dönüşümde de uygulayabiliriz'' dedi.

5 maddede arsa payının düzeltilmesi davalarının kentsel dönüşüme etkisi!

Avukat Kadir Kurtuluş, Emlakkulisi.com okurları için,5 maddede arsa payının düzeltilmesi davalarının kentsel dönüşüme etkisi inceledi. İşte 5 maddede arsa payının düzeltilmesi davalarının kentsel dönüşüme etkisi...

Bankalardan kentsel dönüşüme kredi desteği!

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında birçok banka kentsel dönüşüm kapsamında kredi desteği veriyor. Kentsel dönüşüme tabii konutta 1 yıl üzerinde yaşayan kiracılar, uygun faizlerle kentsel dönüşüm kredisinden faydalanabiliyor.

Kemal Kılıçdaroğlu: Kentsel dönüşüme karşı değiliz!

Sancaktepe'nin İstanbul'a yakışır bir merkez olacağını söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Kentsel dönüşüme karşı değiliz. İnsanlar daha güzel yerde yaşamalı, daha iyi evlerde yaşamalı'' dedi.

Kentsel dönüşüme yeşil yıkım Haberi

Kentsel dönüşüme yeşil yıkım

Kentsel dönüşüm kapsamındaki yapıların ahşap, demir, balar, beton ve plastik gibi malzemelerinin kaynağında ayrıştırılarak yıkılması zorunlu hale geliyor.Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşüm kapsamındaki yapıların, başta tehlikeli maddeler olmak üzere ahşap, demir, bakır, beton ve plastik gibi malzemelerin kaynağında ayrıştırılarak yıkılmasını zorunlu hale getirecek.Bakanlık, kentsel dönüşümde yıkılan tüm binaların kalıntılarının doğaya zarar vermeyecek şekilde geri dönüştürülmesini amaçlayan "sıfır atık" politikasından sonra üışaatta "yeşil yıkım" dönemini başlatıyor.Bu çerçevede hazırlanacak mevzuatla, atık yönetiminin temel ilkesi "kaynağında ayırma" işlemi, inşaatların yıkım sürecinde de uygulanacak. 


A...