19 / 04 / 2024

kimler çevre izin ve lisans belgesi almak zorunda

kimler çevre izin ve lisans belgesi almak zorunda

Çevre izin ve lisans belgesi nasıl alınır? İşte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü web sitesinde açıklanan başvuru işlemleri..

Erzincan İliç'teki maden ocağının çevre izin ve lisans belgeleri iptal edildi!

Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen toprak kayması sonucunda Anagold Madencilik'e ait altın madeninin izinleri iptal edildiği açıklandı.

Kamu çalışanlarına 20 Şubat’a kadar izin hakkı geldi! Peki bundan kimler faydalanacak?

Hafta başında meydana gelen büyük depremlerin ardından peş peşe gelen genelgelere bir yenisi daha eklendi. Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı tarafından yayımlanan genelgeyle, kamu çalışanlarına izin hakkı tanındı. Peki bu haktan hangi kamu çalışanları faydalanabilecek?

Çevre temizlik vergisi nereye ödenir? Çevre temizlik vergisini kimler öder?

Halk arasında çöp vergisi olarak da ifade edilen çevre temizlik vergisi konut, işyeri, fabrika ve benzeri taşınmazlar için ödenen bir vergi türü olarak karşımıza çıkıyor. Peki,  Çevre temizlik vergisi nereye ödenir? Çevre temizlik vergisini kimler öder?

İndirimli çevre temizlik vergisi 2022 ne kadar?

Çevre temizlik vergisinin ilk taksiti 1 Mart-31 Mayıs tarihleri arasında ödenecek. Peki, indirimli çevre temizlik vergisi 2022 ne kadar? Kimler yararlanabilir?

Karabağlar'daki dönüşüm için bakanlıktan izin çıktı!

Karabağlar Belediyesi'nce yürütülen kentsel dönüşüm projesi için merakla beklenen izin çıktı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan riskli alan olarak belirlenen 106 hektarlık alan için izin verdi.

Sedef Adası, Kaşık Adası ve Yıldız Parkı’nda yapılaşmaya izin çıktı!

Boğaziçi Üniversitesi ve çevresinin koruma durumunda değişiklik yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Yıldız Parkı’nın çevresi ile Sedef ve Kaşık adalarının koruma ve kullanım durumlarını da değiştirdi. Parkın çevresi ve adaların bazı kısımlarında yapılaşmaya izin çıktı. 

Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliğinde Değişiklik 2021!

Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Değişiklik bugünkü 31630 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

2021'de kimler kentsel dönüşüm kira yardımı alabilecek?

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanuna göre, kentsel dönüşüm kapsamında kira yardımı sunuluyor. Peki 2021'de kimler kentsel dönüşüm kira yardımı alabilecek? İşte tüm merak edilenler...

Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31296 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İzmir İnciraltı’nda yüksek katlı binalara izin verilmeyecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda İnciraltı zirvesi düzenlendi. Alanın sağlık turizmi olarak planlanması ve yüksek binalara izin verilmemesi gibi konular hakkında görüş alışverişi yapıldı. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın binasının bulunduğu araziye 12 kata kadar izin!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ının mega kent İstanbul’da İl Müdürlüğü olarak kullandığı bina ve arazisi “rezerv yapı alanı” ilan edildi. Geçtiğimiz aylarda boşaltılan binanın arazisine 12 kata kadar izin verildi.

Kesin korunacak alanlarda yapılaşmaya izin verilmeyecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Barma Yaylası'nda incelemelerde bulundu. Kurum, kesin korunacak alan içinde hiçbir yapıya veya yapılaşmaya izin vermeyeceklerini vurguladı...

Kanal İstanbul'a çevre nüfus ve yatay mimari ayarı!

Kanal İstanbul Çevre Düzeni Planı’nda değişiklikler yapıldı. Proje çevresinde 500 bin nüfuslu yatay mimarili konutlar dışında yapılaşmaya izin verilmeyecek. İki yakada yeşil koridor yapılacak...

kimler çevre izin ve lisans belgesi almak zorunda Haberi

kimler çevre izin ve lisans belgesi almak zorunda

Çevre izin ve lisans belgesi nasıl alınır?

Çevre izin ve lisans belgesinin nasıl ve nereden alınması gerektiği, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünün web sitesinde açıklanıyor.


Çevre izin veya çevre izin ve lisansı başvurusu çevre yönetim birimi, istihdam edilen çevre görevlisi ya da Bakanlıkça yetkilendirilmiş çevre danışmanlık firmaları tarafından yapılması gerekiyor.


Ek-1 ve Ek-2 listelerinde yer alan işletmeler için çevre izni veya çevre izin ve lisans başvurusu elektronik imza ile elektronik ortamda yetkili merciye yapılır.


Yönetmeliğin Ek-1 ve Ek-2’sinde belirtilen faaliyet ve tesislerin başvuru dosyalarında Ek-3’te belirtilen bilgi, belge ve raporların sunulması zorunludur.


Başvuru dosyasının yetkili mercilere sunulmasından başvurunun sonuçlanmasına kadar olan tüm süreçler ile bilgi, belge ve raporların doğruluğu, mevzuata uygunluğu ve doğacak hukuki sonuçlar konusunda işletmeci...