28 / 03 / 2024

Kırşehirin adı

Kırşehirin adı

Kırşehir'in kültür şehri olduğunu söyleyen Vali Necati Şentürk, ilin isminin "Ahigülşehir" olarak değiştirilmesini önerdi. Şentürk, "Kırşehir'e Ahilik ile çağrışım yapan güzel bir isim konulabilir" dedi.

İYİ Parti'li Kürşad Zorlu'dan TOKİ'den şehit ailelerine ev verilmesi için kanun teklifi!

İYİ Parti Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu, şehitlerin bakmakla yükümlü olduğu ailelerine konut imkanı sağlanmasına ilişkin kanun teklifi verdi. 

Hesaplara tam tamına 16 bin 657 TL yatırılacak! Her ay tıkır tıkır ödeme almak isteyenler acil bakın!

Parasını Eylül ayında mevduat faizine yatıranlar yaşadı. Her ay tıkır tıkır ödeme almak isteyenler acil bakın...

Deprem uzmanından çarpıcı açıklama: Doğu Anadolu ile Ölü Deniz kırıkları kudurdu! Konteyner evler ve çadırlarda kalın!

Hatay'da dün akşam saatlerinde 3 dakika arayla 2 büyük deprem meydana geldi. Deprem uzmanından çarpıcı açıklama: Doğu Anadolu ile Ölü Deniz kırıkları kudurdu! Herkes konteyner evler ve çadırlarda kalsın!

Doları adım adım bilen ekonomist Selçuk Geçer dolardaki büyük kırılmanın ne zaman yaşanacağını açıkladı

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, dolarda kırılma yaşanacağını belirterek, enflasyon ile birlikte hissedilen gerçek dolar rakamını da açıkladı.

Japonya'ın ihracatı 2009'dan bu yana görülen en büyük düşüşü yaşadı!

Japonya'nın ihracatı Mayıs ayında 2009 global finansal krizinden bu yana en büyük düşüşü yaşadı.

Kırşehir Şeker Fabrikası'nı Tutgu Gıda İnşaat 4.1 milyon TL'ye aldı!

Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. adına kayıtlı Kırşehir ili Merkez ilçesi, Akçağıl köyünde bulunan 321 bin 126,65 metrekare yüzölçümlü 500 ada 4 parsel numaralı taşınmaz ve taşınmaz üzerinde bulunan yapılar Tutgu Gıda İnşaat 4.1 milyon TL'ye satıldı..

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi'ne yeni kampüs!

Kırşehir'de yaşayan hayırsever iş adımı Muzaffer Marşap, tarafından Ahi Evran Üniversitesi'ne İslami İlimler Fakültesi ve cami inşaatı yapılıyor.

Halk GYO'dan 2017'de 252 milyon TL net kâr!

Gerçekleştirdiği projelerle adından söz ettiren Halk GYO'nın 2017'de net kârı geçtiğimiz yıla göre yüzde 134 oranında artarak 252 milyon TL'ye yükseldi.

FLO, inşaat sektörüne adım atıyor!

1960 yılında Ahmet Ziylan tarafından küçük bir atölyede temelleri atılan FLO Mağazacılık bugün, inşaat sektörüne adım atıyor. İşte yeni şirketin detayları...

Kırıkkale'de inşaat sahasında iş sağlığı eğitimi verildi!

İstihdam seferberliğinin ikinci adımı olarak devreye konulan İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimleri dahilinde Kırıkkale'de inşaat sahasında, iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verildi..

Yaşar Bahçeci: Kırşehir Anadolu’nun parlayan yıldızı oldu!

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci Belediye Meclis üyelerine göreve geldiği 2009 yılından 2017 yılına kadar Kırşehir’e hizmet adına yaptığı projeleri anlattı

Kırşehir'de 2016'da 4 bin 169 konut satıldı!

Kırşehir'de sürekli iş yapamamaktan şikayet eden müteahhit ve emlakçıların yaşadığı sıkıntı verilerle de ortaya konuldu. 2016 yılı Aralık ayında, 2015 yılına göre konut satışları artış gösterdi.

Kırçiçeği'nin Çeşme'deki butik oteli İmerhan hizmete açıldı!

Kırçiçeği, turizm sektörüne de adım atarak Türkiye'de villa ve otel konforunu buluşturdu. Çeşme Ayasaranda Koyu'nda 8 villa ve 12 odalı butik otel İmerhan, düzenlenen kokteyl ile kapılarını misafirlerine açtı.

Kırşehirin adı Haberi

Kırşehirin adı

Valiler Kararnamesi ile Kırşehir Valiliğine atanan Necati Şentürk 14 Ekim'de görevine başlamıştı. Şentürk göreve başlar başlamaz ilginç bir öneri ile dikkatleri çekti. Vali Şentürk, Kırşehir'in isminin "Ahigülşehir" olarak değiştirilmesini önerdi.


Vali Necati Şentürk, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci'nin ziyaretinde yaptığı açıklamada, Kırşehir'in kültür şehri olduğunu söyledi.


Kırşehir'in adının neden "Gülşehir" olmadığını merak ettiğini kaydeden Şentürk, "Benim gönlümden geçen, bir ilave isimle şehrimizin ismini Gülşehir yapabilir miyiz? Bence yapabiliriz. Kırşehir'e Ahilik ile çağrışım yapan güzel bir isim konulabilir" dedi.


Kırşehir isminin güzel bir imaj vermediğini savunan Şentürk, şunları kaydetti:


"Kırşehir, neden Gülşehir değil? Çünkü tarihteki ismi Gülşehir. Kırşehir ile Gülşehir aynı imajı vermiyor. Kırşehir'e gelmemiş, Ahi Evran'ı bilmeyen, tanımayan bir insan için Kırşehir kelimesi imaj ve algılama noktasında bir eksiklik meydana getiriyor. İlimizin ismi değiştirilerek...