16 / 04 / 2024

Konak imar planı

Konak imar planı

Gültepe planlarını altı ayda meclisten geçiren Konak Belediye Başkanı Batur, Beştepeler’in çehresini değiştiren çalışmalarda da sona gelindiğini duyurdu ve “50 bin kişi modern alanlara kavuşacak” diye konuştu.

Konak’ta kıyı düzenlemesinin imar planları yargıya taşındı!

İzmir Büyükşehir’in Konak’ta bulunan kıyı düzenlemesiyle ilgili oluşturulan imar planları yargıya konu edildi. Tayin edilen bilirkişi, tramvay hattının 25 bin ölçekli plana işli olmadığı sonucuna vardı.

Narlıdere'ye kentsel dönüşüm müjdesi!

31 Mart yerel seçimlerinde Konak Belediye Başkanı seçilen Mimar Abdül Batur, kentsel dönüşüm planlarını anlattı. Batur, Narlıdere'ye kentsel dönüşüm müjdesi verdi.

Konak'ta 40 yıl sonra gelen tapu sevinci!

İzmir'in Konak İlçesi Gültepe Semti’nde ‘Çıtak Arazisi’ olarak anılan bölgede yaşayan gecekondu sahipleri 40 yıl bekledikleri tapularına kavuştu.

Gültepe'de imar planları yenilenmeli!

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş Gültepe için özel projeler geliştirdiklerini açıklayarak “İyi bir plan yapılıp yollar açıldıktan sonra her şey kendiliğinden gelecek” dedi.

Konak'taki 'Yeni Kent' krizi çözüldü!

İzmir'de uzun süredir merakla beklenen ve tartışmalara neden olan Yeni Kent Merkezi imar planı krizi çözüldü.

Konak'ta imar işlemleri durdu!

Konak Belediyesi’nin Gültepe ve Kemeraltı’nda çalışmalarını başlattığı yeni planlama süreci nedeniyle tüm imar işlemleri durduruldu. Belediye, yasa kapsamında riskli yapı ilan edilmesi çalışmalarının da sonlandırılmasını istedi.

Sema Pekdaş, Konak'ın imar planını anlattı!

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, periyodik toplantılarla sık sık bir araya geldiği mahalle muhtarlarını bu kez 'çat kapı' yerlerinde ziyaret etmeye başladı. Pekdaş, vatandaşlara kentsel dönüşüm ve imar konularında bilgi verdi.

Konak Tünelleri itirazı reddedildi!

TMMOB Şehir Plancıları Odası'nın, İzmir'deki Konak Tünelleri projesinin önünü açan imar planı değişikliğine karşı açtığı dava reddedildi. TMMOB İzmir II Koordinasyon Kurulu tarafından konu ile ilgili yazılı açıklama yapıldı.

Konak'ta kat artışı meclisten geçmedi!

Konak'ta kat artışı meclisten geçmedi. Toplantıda sahil bandında kalan alanlara yeni imar düzenlemesi getiren Konak Belediyesi, özel bir firma tarafından yapılan otel projesinin imar planı değişikliği talebini görüşerek karara bağladı.

Konak'ın siluetini korumak için 8 kat sınırlaması getirildi!

KONAK Belediye Meclisi'nin olağanüstü toplantısında, özellikle sahil kesiminin siluetinin bozulmaması için atılması gerekenler masaya yatırıldı. Otel, rezidans, iş merkezi veya konutun yüksekliği, en fazla 24,8 metre olacak ve 8 katla sınırlandırılacak.

KGM'ye ait İzmir'deki parselin imar planı onaylandı!

Karayolları Genel Müdürlüğüne ait İzmir ili Konak ilçesi Mersinli mahallesinde yer alan parselin imar planı onaylandı..

Özelleştirme İdaresi Alsancak imar planı askıda!

Özelleştirme İdaresi'nin onayladığı İzmir Konak İlçesi, Alsancak Mahallesi, 1823 ada, 17 parselin Ticaret+Konut Alanı ve Park Alanı amaçlı hazırlanan imar planı askıda...

Göztepe Gürsel Aksel Stadı imar planı askıda!

İzmir Konak İlçesi, Üçkuyular Mahallesinde, Göztepe Gürsel Aksel Stadı'nın bulunduğu alana ilişkin hazırlanan imar planı değişikliği askıya çıkarıldı...

İzmir Konak cami projesi imar planı askıda!

İzmir Konak İlçesi, Çınarlı Mahallesi, mülkiyeti hazineye ait Diyanet İşleri Başkanlığına tahsis işlemleri gerçekleştirilmiş olan arsada yapılacak olan Cami Projesi için imar planı askıya çıkarıldı...

Konak'ta imar plan notları yürütmesi durdu!

Konak Belediye Meclisi'nin CHP Grubu içindeki bölünme nedeniyle yenisini onaylamadığı 2014 yılında yapılan 1/1000 ölçekli plan ve uygulama imar planı lejant ve plan notu değişikliklerinin yürütmesini durdurdu.

Alsancak Stadı yeni imar planı kabul edildi!

Alsancak Stadı'nın yeniden yapımı için Konak Belediyesinin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği önerisi, 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu doğrultusunda işlem yapılmak üzere kabul edildi.

İzmir Kruvaziyer Limanı imar planına itiraz!

Özelleştirilmesi planlanan İzmir Alsancak Limanı için hazırlanan yeni imar planındaki Kruvaziyer Limanı’na, Konak Belediyesi’nden eksiklikler nedeniyle itiraz geldi. DTO uzlaşma çağrısı yaptı.

İzmir'deki eski Tariş arazilerinin imar planı iptal edildi!

İzmir 4. İdare Mahkemesi, Konak ilçesinde bulunan, Özak GYO'nun inşaat projeleri yapmak istediği eski Tariş arazilerinin bulunduğu alanın 1/1000'lik imar planının yürütmesini, planda kamusal erişebilirlik için yol bırakılmamış olması gerekçesiyle durdurdu

Gültepe'nin kaderi yeni imar planıyla değişecek!

İzmir’in kalbi Konak’ta plansız yapılaşmanın en yoğun olduğu semtlerin başında gelen Gültepe’nin kaderi, Konak Belediyesi’nce yürütülen yeni imar planı çalışmalarının uygulamaya girmesiyle değişecek.

Alsancak Limanı'nın yeni imar planı askıda!

Kruvaziyer ve Yük Umanı olarak ayrılan Alsancak Limanı'nın yeni imar planı, Konak Belediyesi tarafından askıya çıkarıldı. Planda Kruvaziyer Limanı başta olmak üzere yapılan değişiklikler var.

İTO yeni hizmet binası imar planı değişikliği reddedildi!

KONAK Belediye Meclisi, İzmir Ticaret Odası'nın (İTO) Birinci Kordon ve Cumhuriyet Bulvarı'na cepheli arsasına yapacağı yeni hizmet binası imar plan değişikliğini reddetti.

Konak Belediyesi İTO'nun imar planı değişikliğini onaylamadı!

KONAK Belediyesi İTO'nun Birinci Kordon ve Cumhuriyet Bulvarı’na cepheli arsasına yapacağı yeni hizmet binası imar plan değişikliğini, zemin altının tamamının otopark olarak kullanılma, giriş platformu yaklaşımı sınırı içinde olmasını reddetti.

İzmir Konak Çınarlı imar planı değişikliği askıda!

İzmir Konak İlçesi, Çınarlı Mahallesinde mülkiyeti hazineye ait olan ve Diyanet İşleri Başkanlığına tahsis işlemleri gerçekleştirilmiş olan “Resmi Tesis Alanı, İbadet Alanı (Cami) ve Yeşil Alan” amaçlı hazırlanan 1/1000 ve 1/5000 ölçekli imar planı askıd

Konak imar planı Haberi

Konak imar planı

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını karşısında dört koldan mücadele eden Konak Belediyesi, ilçenin kalkınması için daha önce başlattığı çalışmalara da hız kesmeden sürüyor. Milliyet'te yer alan habere göre; göreve gelir gelmez Gültepe planlarını meclisten geçiren Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, şimdi de İzmir’in en eski mahallelerine ev sahipliğinde bulunan, şehrin köklü tarihini, kentin belleğini barındıran Beştepeler’de kentsel dönüşümün önünü açacak imar planlarında sona gelindiğini duyurdu.

‘Onay gelsin, başlıyoruz’

Etüd Proje Müdürlüğü Kentsel Dönüşüm Birimi’yle toplantıda bulunan Batur, kentsel dönüşüm amaçlı Beştepeler Bölgesi 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu alanında çalışmalarda bulundu. “Konak’a belediye başkanı olarak gelmemizin en büyük sebebi, ilçemizde kentsel dönüşümü sağlamak. Bunda kararlıyız” diye konuşan Batur, “Şehrimizin siluetine, tarihi ve kültürel dokusuna uygun olarak, hızla hayata geçirmek...