28 / 03 / 2024

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği Başkanı Ömer Faruk Çelik

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği Başkanı Ömer Faruk Çelik

Vedat Demiröz, inşaat sektörü yüzde 23-25 büyürken Türkiye'nin yüzde 8 büyüdüğü yıllar olduğunu belirterek, "Lokomotif inşaat sektörüydü. Bizim bu sektörden vazgeçme imkanımız yok. Bu sektör Türkiye'nin geleceği" dedi.

İstanbul'da lüks konut stoğu şişiyor!

İstanbul’da metrekaresi 5 bin liradan pahalı evlerde üretim ve stok şişiyor. Metrekaresi 2 bin liradan ucuz evlerde ise üretim yok denecek kadar az. İnşaat patronları ‘yüzde 50’yi aşan arsa maliyeti ile alt gelirli için ev yapılamaz’ diyor.

İnşaat sektöründe nisan ayı ile birlikte satış sezonu başladı!

Yerel seçimler nedeniyle yaşanan siyasi gerilim konut satışlarını beklendiği kadar olumsuz etkilemedi. İnşaat sektörü için nisan ayı ile birlikte satış sezonu başladı. Sektör temsilcileri sadece İstanbul’da 10 binden fazla konutu 2 ayda görücüye çıkaracak

2024'te kentsel dönüşüm projeleri konut geliştiricilerinin gözdesi olacak!

Büyükşehirlerde sağlam ve güvenli konut ihtiyacının giderek artması, kentsel dönüşümü Türkiye’nin 2024’deki olmazsa olmazı haline getirdi. Bu kapsamda kentsel dönüşüm projeleri konut geliştiricilerinin yeni gözdesi haline gelecek.

Yenigün Konut Geliştirme Turizm Yapı Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Yenigün Konut Geliştirme Turizm Yapı Ticaret Anonim Şirketi bugün Kadıköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Kemal Yenigün ve Uğur Berke Kayıkçı ortaklığında kuruldu.

Asma Konut Geliştirme Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Asma Konut Geliştirme Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kadıköy'de 5 milyon TL sermaye bedeli ile Adem Altıntaş ve Kerim Altıntaş ortaklığında kuruldu.

Hasar büyük: Türkiye'de 1 milyon yeni konuta ihtiyaç var!

6 Şubat günü büyük deprem yaşayan 10 vilayet büyük bir enkaza dönüşürken Ekonomim.com köşe yazarı Sadi Özdemir köşe yazısında Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Altan Elmas'ın değerlendirmelerini kaleme aldı.

Konut satışları Mayıs ayında yüzde 107.5 arttı!

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Altan Elmas, konut satışlarının ocak-mayıs aylarında bir önceki senenin aynı dönemine oranla yüzde 37,7 artışla 575 bin 889 olarak gerçekleştiğine dikkat çekti.

İnşaat sektöründe neler oluyor? Konut krizi aşılacak mı?

Türkiye'de son dört yıldır yaşanan konut kıtlığı ve beraberinde gelen kira zamları vatandaşların tepkisine sebep oluyor. Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas yaşanan durumu değerlendirdi.

Konutta stok azaldı, talep arttı!

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Altan Elmas, konutta stokların azaldığını ve yeni konut talebinin arttığını söyledi.

Altan Elmas, yeniden KONUTDER Yönetim Kurulu Başkanı oldu!

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği’nde (KONUTDER) iki dönemdir başkanlık görevine devam eden Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Z. Altan Elmas, KONUTDER Olağan Genel Kurulu’nda oy birliğiyle üçüncü kez KONUTDER Yönetim Kurulu Başkanı oldu.

Kentsel dönüşüm projeleri Türkiye için fırsat olabilir!

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Altan Elmas yaptığı açıklamada "Kentsel dönüşüm projeleri, depremsellik, yapı stokumuzun eskimiş olması ülke için bir taraftan tehdit olabilirken tersine fırsat da olabilir. İnşaata dayalı güçlü bir sanayimiz var." dedi.

İstanbul'da herkesin yüreği ağzında!

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Z. Altan Elmas, kentsel dönüşümün müteahhitlerin sermaye yapısı ile gerçekleştirilemeyeceğini belirtti. Elmas, "İstanbul'da herkesin yüreği ağzında" dedi.

Altan Elmas yeniden KONUTDER başkanı seçildi!

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği’nde (KONUTDER) 2 yıldır başkanlık görevini sürdüren Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Z. Altan Elmas, KONUTDER Olağan Genel Kurulu’nda oy birliğiyle ikinci kez KONUTDER Yönetim Kurulu Başkanı seçildi.

Altan Elmas: Ev almak için doğru zaman!

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Yönetim Kurulu Başkanı Z. Altan Elmas, konutta stokların eridiğini ifade ederel İstanbul'da son 15 yılda 1 buçuk milyon konut üretildiğini dile getirdi.

Ev fiyatları 6 ay sonra yükselecek!

Kampanyaya 16 projesiyle katılan KONUT Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Z. Altan Elmas, Türkiye'de ev fiyatlarının 6 ay sonra yükseleceğini söyledi. 

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği Başkanı Ömer Faruk Çelik Haberi

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği Başkanı Ömer Faruk Çelik

 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, inşaat sektörü yüzde 23-25 büyürken Türkiye'nin yüzde 8 büyüdüğü yıllar olduğunu belirterek, "Lokomotif inşaat sektörüydü. Bizim bu sektörden vazgeçme imkanımız yok. Bu sektör Türkiye'nin geleceği" dedi.


Cityscape'in bilgi ortaklığı, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), İstanbul Ticaret Odası (İTO), Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) ile Türkiye İhracatçılar Meclisinin (TİM) desteğiyle sektöre yeni bir ivme kazandırmak için "Türk Gayrimenkul Sektörünün Körfez Yatırımcıları ile Buluşması" etkinliği gerçekleştirildi.


Katar, Kuveyt, Dubai, Suudi Arabistan gibi körfez ülkelerinden gelen 50'ye yakın yabancı yatırımcı ve aracılık şirketinin katıldığı etkinlikte konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Demiröz, 2003'te, TOKİ Emlak Konut GYO AŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili olduğunu hatırlatarak, bu sektörde 8,5 yıl faaliyette bulunduğunu anımsattı.


Demiröz, Türk ekonomisinin lokomotifi inşaat sektörünün,...