26 / 04 / 2024

konut kredisi talebi ne kadar arttı

konut kredisi talebi ne kadar arttı

Hesapkurdu Kurucu Ortağı Onur Tekinturhan: "Temmuz itibariyle yüzde 0,90'a kadar inen faiz oranları önümüzdeki dönemlerde düşük gelirli ailelerin krediyle ev sahibi olma yolunu tekrar açacak ve kredi talebini olumlu yönde etkileyecektir" dedi.

Konut kredisi bu sefer Akbank'tan geldi! 120 ay vadeli bakın ne kadar veriyor

Bankalar tarafından hızla devam eden konut kredilerine bu kez de Akbank imza attı. Düşük faizli ve uzun vadede sunduğu konut kredisi kampanyasıyla ev almak isteyenlere fırsat sundu. Ev almak isteyenlere umut olan bu krediye başvuru talebi arttı.

Düşük faizli konut kredisi için adım atıldı! Bu gerçekleşirse her şey çok değişir! Güncel konut kredisi faiz oranları!

Son 40 ayda konut kredisi faizlerinin zirve yapmasıyla vatandaşlar düşük faizli konut kredisi aramaya başladı. Yüksek fiyatların yanı sıra konut kredisi faiz oranlarının talebi karşılamaması üzerine hükümetin bir adım attığı öğrenildi.

Sıfır ve ikinci el evlerde konut kredisi faizleri ne kadar oldu?

Haziran ayında kamu bankaları tarafından başlatılan düşük faizli konut kredisi kampanyaları konuta ve konut kredisine olan talebi artırmıştı. Peki bankaların güncel konut kredisi faizleri ne oldu? İşte banka banka oranlar...

En uygun konut kredisi faizi hangi bankada?

Konut kredilerinde zaman zaman düşük faiz oranlarıyla kampanyalar hayata geçiriliyor. Haziran ayı başında kamu bankalarının konut kredisi faiz oranlarını düşürmesi, kredilere olan talebi artırmıştı. Son zamanlarda ise faizler yükselişe geçti. Peki en uygun konut kredisi veren bankalar hangileri?

Konut kredisi faizleri yükseliyor! 

En fazla ilgi çeken konut kredisi talebinde hız kaybı yaşandı.26 Haziran haftasında yüzde 5,38 artan konut kredisi talebi, 17 Temmuz haftasında yüzde 2,89'a kadar düştü. Kontu kredisi faiz kampanyalarında sona mı gelindi?

Konut kredisi talebi bireysel kredi paketlerinin desteğiyle güçlendi!

TCMB Para Politikası Kurulu (PPK) toplantı özetinde, "Son dönemde açıklanan bireysel kredi paketlerinin desteğiyle konut kredisi talebinin de güç kazandığı gözlenmektedir" denildi...

Düşük faizli konut kredisi 'fırsatçılığa' dönüştürülmesin talebi!

İMKON ve TOBB İnşaat Müteahhitleri Meclis Başkanı Tahir Tellioğlu, konut kredisi faizlerinin düşmesinin inşaat sektörüne can suyu olduğunu belirtti. Tellioğlu, faizi fırsatçılığa çevirenlere uyarılarda bulundu...

0.74 ve 0.64 faizli konut kredisi hesaplama nasıl yapılır?

Kamu bankalarının konut kredisi faizlerinde indirime gitmesi konuta olan talebi artırdı. Konut satın alacak vatandaşlar, konut kredisi hesaplamasının nasıl yapılacağını ve faiz oranlarına göre aylık taksit tutarlarını araştırıyor. Peki, konut kredisi nasıl hesaplanır?

Düşük faizli konut kredisi başvurusu nasıl yapılır?

Kamu bankalarının başlattığı konut kredisi kampanyası, konuta olan talebi artırdı. Peki düşük faizli konut kredisi başvurusu nasıl yapılır? İşte düşük faizli konut kredisi başvuru ve örnek hesaplama...

Konut kredisi faizleri düştü, gayrimenkul sektörü nefes aldı!

Nef İcra Kurulu Üyesi Selçuk Çelik, "Konut fiyatlarında oluşan cazibe ve fırsatlar bekleyen talebi harekete geçiriyor. Düşen konut kredisi faizleriyle beraber, 2020’de konut satışlarındaki hareketliliğin devam etmesini öngörüyoruz" dedi.

Konut kredisi faizleri düşüyor!

Konut kredisi faiz oranlarında meydana gelen düşüş sonrasında kredili ev satışlarında yüzde 410'luk ciddi bir artış yaşandı. Kredi faizlerindeki düşüş devam ederken vatandaşların talebi de sürüyor. İşte en uygun konut kredileri...

Konut kredisi faiz indirimi sonrasında ev fiyatları arttı mı?

Konut kredisi faiz oranlarının yaklaşık bir sene sonra yüzde 1’in altına düşmesi ile beklemede olan konut talebi tekrar canlandı. Konut talebinin artması ile ev fiyatları arttı mı?

Gaziler için faizsiz konut kredisi talebi!

Şehit Yakınları, Gaziler ve Korunmaya Muhtaç Çocuklar Federasyonu (ŞEGAFED) Başkanı Caner Dalkalı, Kıbrıs ve Kore gazileri ile devlet koruması altında yetişenlere faizsiz konut kredisi imkanı sağlanmasını istedi.

konut kredisi talebi ne kadar arttı Haberi

konut kredisi talebi ne kadar arttı


Hesapkurdu Kurucu Ortağı Onur Tekinturhan, "Temmuz itibariyle yüzde 0,90'a kadar inen faiz oranları önümüzdeki dönemlerde düşük gelirlilerin krediyle ev sahibi olma yolunu açacak, kredi talebi olumlu yönde etkilenecek


Yaza girerken konutta faiz oranlarının yüzde 0,90 seviyesine kadar gerilemesi düşük gelirli ailelere ev sahibi olma yolunu açtı. 


20 bankadan en uygun kredi tekliflerini toplayarak ziyaretçilerine sunan Hesapkurdu.com'un analizinden elde ettiği bilgilere göre, kredi tekliflerinde en iyi oran yüzde 0,89 olarak gerçekleşirken, kişiye özel ödeme planları ile maliyetler daha da aşağı çekilebiliyor. 


Faizlerdeki düşüşle birlikte 10 yıl vadede 100 bin lira konut kredisi kullanmak isteyen bir tüketici aylık bin 373 lira taksit öderken, kredinin tüketiciye toplam maliyeti 166 bin 557 lira oluyor. Tercih edilen vadenin 5 yıla inmesi durumunda ödenecek aylık taksit tutarı 2...