20 / 04 / 2024

konut ve arsada kdv oranları

konut ve arsada kdv oranları

Essa Yapı İnşaat Grubu Başkanı Eren Sarıoğlu "tüketiciye yüzde 18 KDV yerine yüzde 1 KDV fırsatı sunarak yaklaşık 100 bin lira avantaj sağlamamızın etkisi var" dedi.

Konut ve arsada en çok hangi il kazandırdı?

Helmann Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Selman Özgün, konut ve arsa değer artışlarına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

En çok konut ve arsa aranan il ve ilçeleri açıklandı!

Zingatcom, 2020'nin ilk yarısında konut ve arsada en çok rağbet gören il ve ilçeleri açıkladı. Konutta İstanbul ve Bodrum ön plana  çıkarken, arsada İstanbul ve Çatalca başı çekti.

Alanya'da konut ve arsa fiyatları ikiye katlandı!

Alanya'da konut ve arsa fiyatları Gaziapaşa Havalimanı'nın gelişmesi ile birlikte artış gösterdi, ve firma talepleri artan emlak talepleri ise bölgede fiyatların ve satışların ikiye katlanmasını sağladı.

Nevşehir'de 9 ayda 137 konut ve işyeri ruhsatı verildi!

Nevşehir Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü verilerine göre, Nevşehir'de bu yılın 9 aylık bölümünde 137 konut ve işyeri için inşaat yapı ruhsatı verildiği belirtildi.

Zeytinburnu'nda kentsel dönüşümle 1250 konut ve iş yeri yıkılacak!

Kentsel dönüşümün başlatıldığı pilot ilçelerden biri olan Zeytinburnu'nda kentsel dönüşüm hızla devam ediyor. Alınan karara göre Sümer Mahallesi'nde bin 250 konut ve iş yeri daha yıkılıp yerinde dönüştürülecek.

Avcılar Ispartakule’de konut ve ticari alan satışları durduruldu!

Tapu Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre Ispartakule'de bulunan konut ve ticari alanların satış ve ipotek işlemleri durduruldu.

Zeytinburnu’nda 1.250 konut ve iş yeri yıkılacak!

17 Ağustos depremi sonrasında kentsel dönüşümün başlatıldığı pilot ilçelerden biri olan Zeytinburnu’nda kentsel dönüşüm hızla devam ediyor. Alınan karara göre Sümer Mahallesi’nde 1.250 konut ve iş yeri daha yıkılıp yerinde dönüştürülecek.

Ispartakule'de konut ve ticari alan satışları durduruldu!

Avcılar'a bağlı Ispartakule ve Tahtakale mahallesinde ticari alan ve konut satışları durduruldu. Ispartakule'de konut ve ticari alan satışlarının 5 ay boyunca yapılamayacağını söyleyen yetkililer bu sürecin uzayabileceğini belirtti.

Zeytinburnu'nda dönüşümle bin 250 konut ve işyeri yıkılacak!

17 Ağustos depremi sonrasında kentsel dönüşümün başlatıldığı pilot ilçelerden biri olan Zeytinburnu’nda kentsel dönüşüm hızla devam ediyor. Alınan karara göre Sümer Mahallesi’nde bin 250 konut ve iş yeri daha yıkılıp yerinde dönüştürülecek.

Konut ve işyerlerinin yıllık kira artışı ne durumda?

Türkiye’de konut ve işyerlerinin yıllık kira artışı bedellerinde baz alınan TEFE ve ÜFE rakamlarından iyi haber var. İçinde bulunduğumuz yılda TÜFE – ÜFE rakamlarının eğimi aşağıyı gösteriyor.

Kırıkkale'de kat karşılığı konut ve dükkan yaptırılacak!

Kırıkkale İli Bahşılı Belediye Başkanlığı, Bahşılı Doğanay'da kat karşlığı konut ve dükkan inşa ettirecek. Söz konusu işin muhammen bedeli 9 milyon 585 bin TL olarak belirlendi.

İcralık konut ve işyerlerinin sayısı yüzde 66 arttı!

Kredi borçları nedeniyle ya da alacaklara karşılık icralık olan konut ve işyerlerinin sayısı yüzde 66 arttı. Türkiye’deki gazetelerde günlük 150 civarı icralık gayrimenkul ilanına çıkılırken, bugün bu sayı 250’yi aşabiliyor.

TÜİK raporuna göre konut ve kira harcamaları ilk sırada!

Konut ve kira harcamalarındaki bu oran gayrimenkul yatırımcılarının yüzünü güldürürken, sektör temsilcileri bu yılki belirsizlikler nedeniyle yatırımcıların gayrimenkule daha fazla yönelebileceği görüşünde.

konut ve arsada kdv oranları Haberi

konut ve arsada kdv oranları

Ocak 2013'ten önce satın alınmış arsalara  konut yapan müteahhitler, yüzde 1 KDV avantajını kullanarak daha kolay satış yapıyor. 


"Tüketiciye yüzde 18 KDV yerine yüzde 1 KDV fırsatı sunarak yaklaşık 100 bin lira avantaj sağlamamızın etkisi var." diyen Essa Yapı'nın İnşaat Grubu Başkanı Eren Sarıoğlu böylece kredi ve inşaat maliyetlerindeki yükseklikten de etkilenmediklerini söyledi. "Projenin üzerinde bulunduğu arsa uzun zamandır elimizde. İnşaatını 18 ay gibi hızlı bir sürede tamamladık. Şu anda yaşamın başladığı projemizde bir yandan da satışlar sürüyor." diyen Sanoğlu, arsayı 2013'ten önce aldıklarını kaydetti. Çekmeköy'ün ormana komşu arsası üzerine konumlanan Essa Flora'da 59 konut bulunuyor. 


16 dönüm arazi üzerine kurulan Essa Flora, az katlı bloklardan oluşuyor. 150-320 metrekare büyüklüğündeki 2+1, 3+1 ve 4+1 dairelere ilaveten bahçe kat ve orta kat...