27 / 04 / 2024

konut zammı ertelendi mi

konut zammı ertelendi mi

Bu yıl konut satışları beklenenin altında kalınca, firmalar yeni sezonun başladığı Eylül'de planladıkları zammı ertelemeye karar verdi. Eylül'den itibaren on binlerce yeni konut peş peşe devreye girecek.

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Kira zammında flaş detay! 

Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlığına yeni örnek Kağıthane'den geldi. 1 senedir tehdit aldığını ve emekli maaşıyla geçindiğini, kira zammını ödeyemeyeceğini söyleyen yaşlı kadının şikâyetinin ardından, konut sahibi hakkında 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Konut sitelerinde yaşayanlardan tepki: Aidatlar yüzünden kendi evimizde kiracı olduk!

Sitelerde yaşayan milyonlarca vatandaşın şu anda gündeminde aidat zamları yer alıyor. Bir konut sitesi sakinleri yüzde 85 oranındaki aidat zammına tepki göstedi ve "Kendi evimizde kiracı olduk" dedi. 

Aralık ayı kira zammında son dakika! Konut ve iş yeri kiralarına ne kadar zam yapılacak?

Kira artış oranı ile ilgili son dakika gelişmeleri merakla araştırılıyor. Yeni kira artış oranı belli oldu mu? Konut ve iş yeri kiralarına ne kadar zam geldi? 

Son dakika! Köprü ve otoyol zammı Ocak 2024’e ertelendi!

Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde 25 Ekim tarihinden itibaren yapılan zamlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Ocak 2024’e ertelendi. Bugün alınan geçiş ücretlerindeki fark iade edilecek.

İmar planları ertelendi, konut satışları düştü!

Mersin’de konut satışlarında düşüş sürürken, söz konusu düşüşte, yabancıya konut satışında kotanın dolması ve ertelenen imar planlarının etkisinin büyük olduğu öğrenildi. Planların uygulanmasıyla konut açığında düşüş bekleniyor.

Konut aidatlarına zam yolda; Fahiş fiyat artışlarına dikkat!

Asgari ücrete yapılan yüzde 34’lük zammın ardından konut aidatlarına da zam gelmesi bekleniyor. Çünkü en önemli gider kalemi olan personel maaşları yükselince aidatların da artması bekleniyor. İşte detaylar...

Konut kiraları artarken o kiralar düştükçe düşüyor! Kira zammı o tarafa uğramıyor!

Konut kiraları bilindiği üzere artan enflasyonla arttıkça artıyor. Ancak bu zamlar ofis kiralarını es geçti. İşte detaylar!

İstanbul’da tam 400 bin ‘hayalet konut’ var! Ev sahipleri evleri boş tutup kira zamlarını bekliyor!

Kiraya yüzde 25 zam sınırından memnun olmayan ve piyasanın yükselmesini bekleyen konut sahipleri konutlarını boş tutmaya başladı. Çin ve bazı Arap ülke vatandaşlarının da hem tatil bir hem kâr satışı için evlerini kiralamadığı, boş tutulan 'hayalet evlerin' yeni zammı tetiklediği belirtildi.

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Kira zammına yüzde 25 sınırı kimleri kapsayacak? Tek tek açıklandı! 

Konut kira zam oranlarını yüzde 25 ile sınırlayan ve Temmuz'da son bulacak düzenlemenin uzatılması gündee geldi. Peki bir sene kira zammına yüzde 25 sınırı kimleri kapsayacak?

Emlak Konut GYO Çekmeköy ile Başakşehir Kayabaşı 9. Etap ihalelerini erteledi! İşte yeni tarihler...

Emlak Konut GYO İstanbul Çekmeköy ve Başakşehir Kayabaşı 9. Etap ihalelerinin ertelendiğini duyurdu. Peki Emlak Konut GYO İstanbul Çekmeköy ve Başakşehir Kayabaşı 9. Etap ihalesi ne zaman yapılacak? İşte ayrıntılar...

TOKİ sosyal konut kuraları ne zamana ertelendi? 2023 Şubat il il TOKİ kura takvimi belli oldu mu? Şimdi bakın!

TOKİ İlk Evim, İlk İş Yerim projesinin kura sonuçları merak ediliyor. TOKİ sosyal konut kuraları ne zamana ertelendi? 2023 Şubat il il TOKİ kura takvimi belli oldu mu? Şimdi bakın!

Ev sahibi ve kiracı tartışması büyüyor! İstediği zammı alamayan ev sahipleri mahkemeye koşuyor! 

Yüksek enflasyon ile artan yaşam pahalılığı konut kiralarının da katlanmasına neden oldu. Ev sahibi ve kiracı tartışması büyüyor! İstediği zammı alamayan ev sahipleri mahkemeye koşuyor! 

Ocak ayı kira artış oranı belli oldu! Ocak ayı kira zammı ne kadar?

Ocak ayı kira artış oranı belli oldu. Ocak ayı kira artış oranı için gözler TÜİK tarafından açıklanacak olan Aralık ayı enflasyon rakamlarındaydı. Hatırlanacağı gibi, geçtiğimiz aylarda alınan kararla, kira artış oranı zammı ile ilgili önemli bir karar alınmıştı. İşte Ocak 2023 iş yeri ve konut kira

konut zammı ertelendi mi Haberi

konut zammı ertelendi mi


Bu yıl konut satışları beklenenin altında kalınca, firmalar yeni sezonun başladığı Eyliil'de planladıkları zammı ertelemeye karar verdi. Eylül'den itibaren on binlerce yeni konut peş peşe devreye girecek. 

Bu yıl konut satışları beklenenin altında kalınca, firmalar yeni sezonun başladığı Eyliil'de planladıkları zammı ertelemeye karar verdi. Konuta zam, yıl sonuna doğru yapılacak Yerel seçimler. Ramazan Bayramı, yaz tatili, Cumhurbaşkanlığı seçimi derken bu yıl piyasalardaki belirsizlikler nedeniyle, satışlarda hedeflenen rakamları yakalayamayan gayrimenkul sektörü, 'yüksek sezon'un açılacağı Eyliil ayına odaklandı. Eyliil'den itibaren on binlerce yeni konut peş peşe devreye girecek. Her yıl Eylül ayında yeni konutlar satışa çıkarken y, sektörde 'zam sinyalleri' verilirken, bu yıl ' satışları hareketlendirmek için fiyat artışlarının da ertelenmesi gündemde. Sektör temsilcileri, maliye t artışlarından kaynaklanan zammı, Eylül ayında piyasayı...