25 / 04 / 2024

konutta talep sayısı

konutta talep sayısı

Konutder Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, milyonlarca ailenin deprem tehlikesi altında yaşarken, yeni ve depreme dayanıldı bir konutun talep görmeyeceğini ve atıl kalacağını beklemenin son derece yanlış olacağını belirtti.

Konutta rüzgar tersine mi döndü? İlan sayısı arttı, satışlar durgunlaştı! 

Konut fiyatlarındaki artış hız kesmeden devam ederken, ilan sayısında da yükseliş başladı. Konutta rüzgar tersine mi döndü? İşte sektörle ilgili son dakika gelişmeler...

Mobilyada sektör temsilcileri taksit sayısının 24'e çıkarılmasını talep ediyor!

İhracatta hedef büyüten Türk mobilya sektörü iç piyasafa hareketlilik için taksit sayılarının artırılmasını talep ediyor. Weltew Home Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Balcı, “Bir evin en temel ihtiyacı olan mobilyada taksit sayısının 24’e çıkması durumunda piyasa canlanır ve tüketici rahatlar” dedi.

Elektrikli araçlara talep artınca şarj istasyonlarının sayısı da katlandı!

Küresel iklim krizi ve fahiş benzin fiyatları nedeniyle elektrikli araçlara olan talep her geçen gün artıyor. Elektrikli araçlara artan taleple birlikte elektrikli araç şarj istasyonlarının sayısı da Türkiye genelinde 4 bine dayandı.

Mobilya sektöründe kredi kartı taksit sayısında iyileştirme talebi

Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güleç, kredi kartı taksit sayılarına yönelik açıklama yaptı. Başkan Güleç, iç piyasada mobilya satışlarını arttırmak amacıyla kredi kartı taksit sayısında bir iyileştirme talep ettiklerini söyledi.

Depremlerin ardından sigortaya talep katlandı! Zorunlu Deprem Sigortalı konut sayısı 800 bin arttı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra Zorunlu Deprem Sigortası bulunan konut sayısı 11 milyon 759 bin adedi geçerken, sigortalılık oranı yüzde 54'ten yüzde 58,7'ye çıktı.

TOKİ başvuru sayısı kaç oldu?

TOKİ 50 bin sosyal konut kampanyasına talep yağıyor. Kampanyaya gelen başvuru sayısı 500 bini geçti. Peki TOKİ 2019 kampanyasında hangi ile kaç başvuru geldi?

Konutta talep canlı!

İstanbul'da konut sahibi olmak isteyenlerin sayısı çok fazla. Konutta talep canlı fakat talebe uygun arz yeterli değil. 

Konutta talep patlaması ve fiyat artışının sonuna mı gelindi?

Habertürk Gazetesi ekonomi yazarı Abdurrahman Yıldırım bugünkü yazısında 'Konutta talep patlaması ve fiyat artışının finali' başlığını ele aldı. İşte Yıldırım'ın özel haberi;

Turist sayısı Nisan ayında yüzde 8.1 geriledi!

Turist sayısı Nisan’da yüzde 8.1 gerileyerek, 2.4 milyona indi. Fransa, İtalya, Almanya ve Rusya’dan gelen turistlerde yüzde 30’a varan azalış görülürken, Körfez’den talep artıyor.

İzmir'de bisiklet park sayısı 600'e çıkacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bisiklet kiralama sistemi BİSİM 1. yaşını doldurdu. Hizmete girdiği tarihten bugüne yaklaşık 300 bin bisikletseverin yararlandığı BİSİM, gelen talep üzerine bisiklet ve park sayısını artırıyor.

THY, Manchester'a uçuş sayısını artırıyor!

THY Manchester Müdürü Ersen Engin yaptığı açıklamada, Türk Hava Yolları (THY), yoğun talep üzerine İngiltere'nin Manchester şehri ile İstanbul arasında yaptığı uçuş sayısını artıracağını açıkladı.

Konutta satışlar düşüyor fakat inşa edilen konut sayısı artıyor!

Satışta yüzde 20 civarında azalma yaşanmasına rağmen, yeni konut üretimindeki artış sürüyor. Yılın ilk yarısında yapı ruhsatı verilen bina sayısı yüzde 24.6, yapı kullanma izin belgesi verilen bina sayısı da yüzde 34.5 arttı.

Nurol Park'ın otel projesi iptal edilerek konut sayısı bin 418'e çıktı!

Nurol GYO, yükselen talep sebebiyle mevcut otel projesini konuta çevirme kararı aldı. Genel Müdür Musa Aykaç, bin 118 olan konut sayısının bu sayede bin 418’e ulaşacağını, bu projelerde Anadolu’dan gelen taleplerin de dikkat çekmeye başladığını söyledi...

konutta talep sayısı Haberi

konutta talep sayısı
Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (Konutder) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, milyonlarca  ilenin deprem tehlikesi altında yaşarken, yeni ve depreme dayanıldı bir konutun talep görmeyeceğini ve atıl kalacağını beklemenin son derece yanlış olacağını belirterek, "Bu nedenle doğru fiyatla arz edilmiş konutlar mutlaka alıcısına ulaşır" dedi Çelik, Türldye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı yapı izin istatistikleri ve sektöre yönelik açıklamasında, 2014 yılının ilk yansında konut sektörünün geçen seneye göre biraz daha yavaş bir seyir izlediğini belirterek, konut satışlarının geçen seneye göre yüzde 8 azaldığını kaydetti. 


SIRADAN İNSANIN EN BÜYÜK YATIRIMI 

Konut talebinin zaman zaman dalgalanma gösterebildiğini aktaran Çelik, "Konut alımı sıradan bir aile için hayatı boyunca yaptığı en önemli yatınm. Ekonomik bir belirsizlik, gelir kaybı endişesi veya faiz oranlannda bir yükseliş ailelerin...