28 / 03 / 2024

konutta yeterli talep

konutta yeterli talep

Konutder Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, milyonlarca ailenin deprem tehlikesi altında yaşarken, yeni ve depreme dayanıldı bir konutun talep görmeyeceğini ve atıl kalacağını beklemenin son derece yanlış olacağını belirtti.

Konutta yeterli arz yok: Talep artarsa, fiyatlar yine katlanır!

Yeni ev alacaklar fiyatların düşüp düşmeyeceğini araştırırken, Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı'dan konuya ilişkin açıklama geldi. Özelmacıklı, arzın yeterli olmadığını söyledi. İşte o açıklama... 

Konutta faiz arttıkça talep azalıyor, doğru fiyat bulunamıyor!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut sektörü, krediye erişim zorluğu, yüksek faiz ve fahiş fiyatlarla yılı kapattı. Satışlardaki düşüş ve yükselen maliyetlere değinen sektör temsilcileri, “Faiz arttıkça talep azalıyor, doğru fiyat bulunamıyor. Fonların önü açılırsa canlanma olur” dedi.

Fahiş konut kiraları o ili de vurdu! İstanbul ve Ankara ile yarışıyor...

Yüksek kira sorunu neredeyse tüm ülkeye sıçradı. Yeni imar alanlarının yetersiz olması, bankaların kredi vermemesi konutta arz talep dengesini tepetaklak etti. O ilde ev kiraları büyükşehirlerle yarışıyor. İşte detaylar...

Deprem bölgesinde konutta arz talep dengesizliği kiraları uçurdu!

Deprem bölgesinde yaşanan konutta arz talep dengesizliği kira fiyatlarının artmasına neden oldu. İşte detaylar...

'Ekoevler'e talep katlanıyor! Konutta tercihler sil baştan!

Tüketicilerin konut tercihleri değişti. Konut sektöründe tercihler sil baştan yazılıyor. Bu kapsamda ekoevlere olan talep artıyor. İşte ekoevler ile ilgili merak edilenler...

Konutta arz talep dengesi bozuldu mu? Yeni konut satışlarında son durum ne? 

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkan Erdal Eren, konut sektöründe arz talep dengesizliğinin artarak sürdüğüne dikkat çekti ve yeni konut satışlarının yavaşladığını aktardı...

Konutta arz talep dengeleri değişti!

Son zamanlarda kiralık konut arzı gitgide azalıyor. Talebin azalmaması ile beraber fiyatlar ise rekor seviyede arttı.

Konutta stok azaldı, talep arttı!

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Altan Elmas, konutta stokların azaldığını ve yeni konut talebinin arttığını söyledi.

Arz ve Talep Derinliği Bulunan Malların Ticaretinin Düzenlenmesi Hakkında Kanunda Değişiklik!

Sebze ve Meyveler ile Yeterli Arz ve Talep Derinliği Bulunan Diğer Malların Ticaretinin Düzenlenmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Konutta yeni talep: Sağlıklı evler!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını, tüm sektörlerde olduğu gibi gayrimenkul sektörünü değiştirdi. Pandemi döneminde insanlar bahçeli, balkonlu, doğa ile iç içe evler aramaya başladı.

Konutta satışlar arttı, stoklar eridi!

Düşük faizli kredi kampanyaları, konutta satışlarla birlikte stok erimesine de hız kazandırdı. Bu yılın sonuna kadar mevcut stokun tüketileceği görüşünde olan sektör temsilcileri, artan talep paralelinde yeni konut projeleri için de harekete geçildiğine dikkat çekiyor. 

Konut sektöründe talep ikinci ele kaydı!

Tüketiciler, konutta cazip kredilere hızlı cevapladı. Hafta başı açıklanan yeni kredi faizleri ile birlikte konut sektörü için talep hızlı arttı. Sektörde fiyatı daha uygun ikinci ele dönük ilgi daha çok arttı.

Konutta arz-talep dengesizliği!

Geçtiğimiz yıldan bu yana yapı malzemelerindeki fiyat artışları nedeniyle durma noktasına gelen emlak sektöründe, konut kredisi oranlarının düşmesiyle birlikte bu kez arz ve talep dengesizliği yaşanıyor.

konutta yeterli talep Haberi

konutta yeterli talep
Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (Konutder) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, milyonlarca  ilenin deprem tehlikesi altında yaşarken, yeni ve depreme dayanıldı bir konutun talep görmeyeceğini ve atıl kalacağını beklemenin son derece yanlış olacağını belirterek, "Bu nedenle doğru fiyatla arz edilmiş konutlar mutlaka alıcısına ulaşır" dedi Çelik, Türldye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı yapı izin istatistikleri ve sektöre yönelik açıklamasında, 2014 yılının ilk yansında konut sektörünün geçen seneye göre biraz daha yavaş bir seyir izlediğini belirterek, konut satışlarının geçen seneye göre yüzde 8 azaldığını kaydetti. 


SIRADAN İNSANIN EN BÜYÜK YATIRIMI 

Konut talebinin zaman zaman dalgalanma gösterebildiğini aktaran Çelik, "Konut alımı sıradan bir aile için hayatı boyunca yaptığı en önemli yatınm. Ekonomik bir belirsizlik, gelir kaybı endişesi veya faiz oranlannda bir yükseliş ailelerin...