20 / 04 / 2024

konya zaman müzesi

konya zaman müzesi

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından restore edilerek müze haline dönüştürülen Sille Şapeli Zaman Müzesi, Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen “Tarihi Kentler Birliği' kapsamında düzenlenen yarışmada “Süreklilik Ödülü” aldı.

Fındığın Öyküsü Müzesi açılış için gün sayıyor!

Ordu'da, kısa bir zaman içerisinde açılması hedeflenen "Fındığın Öyküsü Müzesi" Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyor.

ETİ Şehir ve Göç Müzesi ne zaman açılacak?

ETİ Şehir ve Göç Müzesi'nin açılış tarihi meclis gündemine taşındı. CHP'li Süllü, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Adıyaman Panorama ve Arkeoloji Müzesi'nin inşaatı TBMM gündeminde!

Adıyaman Panorama ve Arkeoloji Müzesi'nin inşaatının ne zaman biteceği ve bölgedeki tarihi eserler için Bakanlık tarafından yapılan çalışmalar TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Konya Payitaht Müzesi'nin inşaatı son sürat!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilenPayitaht Müzesi, Anadolu Selçuklu Devleti’ne başkentlik yapan Konya’da ecdadın hatıralarını gelecek nesillere aktaracak.

Konya Mevlana Müzesi'ne kapsamlı restorasyon!

Konya'da Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin türbesinin bulunduğu Mevlana Müzesi'nde, Sultan İkinci Mahmut döneminden beri en kapsamlı restorasyon çalışmaları başladı. 

Payitaht Müzesi Konya’ya değer katacak!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek,  Anadolu Selçuklu Devleti’ne başkentlik yapan Konya’da ecdadın hatıralarını yaşatacak Payitaht Müzesi inşaatında incelemeler yaptı.

Konya Payitaht Müzesi'nin temeli atıldı!

Konya Payitaht Müzesi'nin temeli atıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek "Konya'mızda modern müze anlamdaki ilk müze olacak." ifadelerini kullandı.

Konya Karargâh Müzesi açılıyor!

Konya Batı Cephesi Karargâh Müzesi Pazartesi günü ziyarete açılıyor. Müze 25 Eylül 2017'den itibaren hizmete girecek.

Konya Mevlana Müzesi'ndeki bina inşaatı durduruldu!

Konya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Mevlana Müzesi'ndeki ek bina inşaatına ilişkin proje hakkında açıklama yaptı. Kurul, projenin sonlandırılmasına karar verdi.

Konya Mevlana Müzesi 2017'de açılacak!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, “Kültür Bakanlığı ile mutabakatla yürüttüğümüz Mevlana Müzesi projesi var. İnşallah Mevlana Müzesini yapıp 2017 yılı içinde açılışını gerçekleştireceğiz." dedi

Gaziantep Panorama Müzesi çalışmaları ne zaman tamamlanacak?

Gaziantep'in yaşadığı zulmü ve gösterdiği kahramanlığı sergileyecek olan Gaziantep Savunması ve Kahramanlık Panorama Müzesi'nin yapım çalışmaları devam ediyor.

Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi ne zaman açılacak?

Türkiye 'nin "ilk tam panoramik" müzesi olarak nitelendirilen "Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi"nin temel atma töreni gerçekleştirildi. Yaklaşık 35 milyon liraya mal olacak müzenin, 2017 yılı Mayıs ayında açılması hedefleniyor.

Konya'ya Tarım Müzesi yapılıyor!

Konya Tarihi Buğday Pazarı'nda çalışmaları son hızla devam eden proje kapsamında; bölgeye 800 araçlık katlı yeraltı otoparkı, Tarım Tarihi Müzesi, işyerleri ve meydan yapılacak.

konya zaman müzesi Haberi

konya zaman müzesi

Ulusal düzeyde birçok projesi ödül alan Selçuklu Belediyesi, bunlara bir yenisini daha ekledi. Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen, 30 belediyenin 18 proje ve 32 uygulama ile katıldığı “Tarihi Kentler Birliği, Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması” ödülleri kapsamında Selçuklu Belediyesi, Sille Şapeli ve Zaman Müzesi ile “Süreklilik Ödülüne” layık görüldü. Antalya’da YAPEX Fuarında düzenlenen ödül töreninde Selçuklu Belediyesi’nin ödülünü Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Tarihi Kentler Birliği Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın elinden aldı. Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen ve üye belediyeler arasında, kültür mirasını koruma çalışmalarını özendirmek amacıyla düzenlenen yarışmada başarılı olan ve ödülle layık görülen çalışmalar, mimarlık, şehircilik, arkeoloji, sanat tarihi, hukuk ve kent yönetimi alanlarındaki uzmanlardan oluşan Danışma Kurulu tarafından belirleniyor.


KÜLTÜREL MİRASIMIZA...