29 / 03 / 2024

kübaya gelen turist sayısı

kübaya gelen turist sayısı

Şimdiye kadar balayı ile 1 Mayıs İşçi Bayramı dönemlerinde tatil noktası olarak tercih edilen Küba’ya ilgi, geçen hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu ülkeye yönelik sözlerinden sonra tavan yaptı.

Antalya'ya gelen turist sayısı 15 milyonu aştı!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yaptığı açıklamada bu yıl Antalya'ya gelen turist sayısının 15 milyonu aştığını dile getirerek, hem gelir hem turist sayısının pandemi öncesi turizmin en yoğun olduğu 2019 rakamlarının üzerinde olduğunu dile getirdi.

Antalya turizminde iki rekor birden kırıldı!

Antalya'ya 1 Ocak-29 Temmuz tarihleri arasında hava yoluyla gelen turist sayısı, 8 milyon 11 bin 828 ile yeni bir rekora ulaştı. Ayrıca 29 Temmuz'da da 100 bin 40 ziyaretçi ile 1 günde gelen yolcu rekoru kırıldı.

Antalya'ya turist akını: Hava yoluyla gelen kişi sayısı 4 milyonu geçti

Antalya'ya, 1 Ocak-10 Haziran tarihleri arasında hava yoluyla gelen turist sayısı 2022 senesine kıyasla yüzde 37 yükselerek, 4 milyon 62 bin 891 oldu.

Antalya'ya hava yoluyla gelen turist sayısı 11 milyonu geçti! Esnaf durumdan memnun!

Eşsiz doğal güzellikleri ve eşsiz havasıyla dünyanın dört bir yanından turist çeken Antalya, 9 ayda 11 milyondan fazla yabancı turisti ağırladı. Gelen turist kafilelerinde başı Rusya çekerken,  birçok Avrupa ülkesinden de turisti ağırladı..

Bu Ağustos ayında turizmde yeni rekorlara imza atıldı! Antalya’da 8 Ayda 805 bin İngiliz turist ağırlandı!

Turizmci Recep Yavuz, “ Gelen turist sayısı 2017'de 375 bin, 2018'de 637 bin, 2019'da 719 bin, 2020'de 211 bin, 2021'de 83 bin olarak gerçekleşmişti. Böylelikle ağustos ayının sonu itibarı ile 805 bin turist ile bütün geçmiş yılların rekoru kırılmış oldu." Dedi. İşte haberin detayları!

ANFAŞ, yurtdışı tanıtımlarıyla kış turizmine ivme kazandıracak!

ANFAŞ, yaptığı yurtdışı tanıtımla kış turizmine de ivme kazandıracak. Hedef kış aylarında gelen turist sayısını iki katına çıkartmak ve 5 yılda 1 milyon turiste ulaşmak

Gemlik Belediyesi köylerden gelen gayrimenkulleri satacak!

Gemlik Belediyesi Kasım Ayı Meclis Toplantısı, Gemlik Belediyesi Ömer Kahraman Ek Hizmet Binası Meclis Salonunda yapıldı. Gemlik Belediyesi köylerden gelen gayrimenkulleri satacak.

İzmir'e gelen turist sayısı yüzde 8,6 azaldı!

İzmir'e bu yılın üçüncü çeyreği itibarıyla gelen turist sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8,6 geriledi.

İzmir'e gelen turist sayısı yüzde 9.94 azaldı!

İzmir'e yılın ilk 7 ajanda gelen turist sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,94 düştü. Söz konusu dönemde İzmir'e 643 bin 463 turist geldi.

Kapadokya Aşıklı Höyük'teki turist sayısı arttı!

Aksaray'da, 11 bin yıllık geçmişe sahip, Orta Anadolu'nun en eski yerleşim birimi Aşıklı Höyük'e gelen ziyaretçiler, Kapadokya'nın ilk köyünü gezerek adeta bir tarih yolculuğuna çıkabiliyor.

Almanya'dan gelen turist sayısı yüzde 11 arttı!

Rusya'dan gelen turist sayısında yaşanan yüzde 25'lik azalmaya karşın, aynı dönemde Almanya`dan gelenlerin sayısında yüzde 11'lik artış oldu.

Antalya'ya havalimanlarından gelen turist sayısı azaldı!

Bu yıl turist sayısı gerileyen Antalya’ya, hava yoluyla gelen yolcu da azaldı. Havalimanlarından kente giren turist sayısı yüzde 6.3 azalışla 6.2 milyona geriledi.

Körfezden gelen yabancı yatırımcılar Avrupa Yakası'na yöneliyor!

TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, Körfez ülkelerinden gelen yabancıların İstanbul'da genelde Avrupa yakasına önem verdiğini belirtti.

kübaya gelen turist sayısı Haberi

kübaya gelen turist sayısı


Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları ile başlayan tartışmadan en kârlı çıkan Küba’ya tur düzenleyen şirketler oldu. Yoğun talep üzerine ilk kez Küba’ya yılbaşı turu düzenlendi.


Şimdiye kadar balayı ile 1 Mayıs İşçi Bayramı dönemlerinde tatil noktası olarak tercih edilen Küba’ya ilgi, geçen hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu ülkeye yönelik sözlerinden sonra tavan yaptı. Şirketler Küba’ya yönelik ilginin artmasıyla birlikte bu yıl ilk defa yılbaşı turu bile hazırladılar. Bununla birlikte mayıs ayına kadar da sömestr dönemini içeren münferit turlarda hareket bekleniyor. Tur düzenleyici şirketler, sözü edilen caminin bulunduğu tepenin Havana’ya 700 kilometre uzaklıkta olduğu için tur programına eklenmesinin zor olduğunu belirtirken, “Ancak isteyen olursa götürebiliriz” ifadesini...