19 / 04 / 2024

Kuruçeşme Adası

Kuruçeşme Adası

Galatasaray ’ın mülkü olarak iddia ettiği İstanbul Boğazı ’ndaki Kuruçeşme Adası’na, Hazine ’nin kamulaştırmasız el koyduğu ortaya çıktı.

1965 yılında borcun tahsili için Galatasaray Adası'nın satılması talep edilmiş!

1965 yılında Galatasaray Kulübü, Galatasaray Adası'nın borçlarına karşılık satılması tehlikesiyle karşı karşıya kalmış. Bir seyahat şirketi 136 bin lira tutan borcun tahsili için, Galatasaray Adası'nın satılmasını talep etmiş.

Murat Gezer'den Nazlı Çarmıklı'ya Kuruçeşme'de boğaz manzaralı ev!

Murat Gezer Nazlı Çarmıklı çiftinin Kuruçeşme'deki dillere destan Emin Vafi Korusu'ndan 90 milyon TL'lik yeni bir ev aldığı iddia dildi.

Kocaeli Kuruçeşme tramvay hattı imalat çalışmaları tamamlanıyor!

Kocaeli'nde Yahyakaptan ve Kuruçeşme’yi birbirine bağlayacak olan tramvay hattı projesinde çalışmalar hızlandı. Proje dahilinde imalat çalışmalarının büyük bölümü tamamlandı. 

Kuruçeşme'de 274.8 milyon TL'ye icradan satılık yalı!

T.C. İstanbul 12. Satış Memurluğu, İstanbul ili, Beşiktaş ilçesi, Kuruçeşme Mahallesi, 169 ada 4 parselde yer alan yalıyı 274 milyon 784 bin 571 TL'ye satıyor...

Kocaeli Kuruçeşme tramvay hattı çalışmalarında son durum ne?

Kocaeli'nde Yahyakaptan ve Kuruçeşme’yi birbirine bağlayacak olan tramvay hattı projesinde çalışmalar Kurban Bayramı'na rağmen tüm hızıyla devam etti. 

Kocaeli Kuruçeşme tramvay hattında çalışmalar başladı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilecek Kuruçeşme tramvay hattında çalışmalar başladı. 

Kocaeli Kuruçeşme Tramvay Hattı için sözleşme imzalandı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilecek olan Kuruçeşme Tramvay hattında imzalar atıldı.

Acun Ilıcalı Şeyma Subaşı’nın Kuruçeşme’deki villasını 125 milyon TL'ye sattı!

Acun Ilıcalı, eski eşi Şeyma Subaşı’nın Kuruçeşme’de yaşadığı villayı geçtiğimiz haftalarda satmıştı. 125 milyon TL’ye satılan evin yeni sahibi Mustafa Aktaş çıktı.

Kuruçeşme'de 7 milyon TL'ye icradan satılık daire!

İstanbul 10. İcra Dairesi, Beşiktaş İlçesi, Kuruçeşme Mahallesi'nde bulunan evi satışa çıkardı. Söz konusu kargir evin satış bedeli 7 milyon TL olarak belirlendi. 

Mimar Bruno Taut’un Kuruçeşme’deki evi satışa çıktı!

İstanbul’un sembol evlerinden mimar Bruno Taut’un tasarladığı Kuruçeşme’deki ‘Taut’un evi’ 20 yıl sonra satışa çıktı. Japon esintili villaya 95 milyon TL değer biçildi.

Viven İnşaat'tan Kuşadası ve Çeşme'ye yeni proje!

Viven İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Emrullah Yolçi, yıl sonuna kadar İzmir, Kuşadası ve Çeşme'de yeni konut projelerine başlayacaklarını açıkladı. 

Kuruçeşme'deki otel inşaatıyla ilgili İBB'den açıklama!

Kuruçeşme’de yapılan otel şehrin siluetini bozduğu gerekçesiyle tartışma konusu oldu. Kuruçeşme'de bulunan otel inşaatıyla ilgili İBB'den açıklama geldi.

Kuruçeşme Divan Otel'in inşaatı durduruldu!

Beşiktaş'ta kültür varlığı olarak kabul edilen ve tarihi kalıntıların bulunduğu alanda otel inşaatı yapan Koç Holding'in Kuruçeşme'deki Divan Oteli inşaatı durduruldu.

Kuru Çeşme'de 10 milyon TL'ye icradan satılık ahşap ev!

İstanbul 10. İcra Dairesi Müdürlüğü, İstanbul İli, Beşiktaş İlçesi, Kuru Çeşme Mahallesi, 1709 ada, 121 parseldeki 238,89 metrekarelik ahşap evi 10 milyon TL'ye icradan satıyor...

Kuruçeşme Adası Haberi

Kuruçeşme Adası

3 parselden oluşan adanın 2 parselinin dörtte bir hissedarı olan Elpida Frankopolos, adaya el koyan Maliye Hazinesi’ne dava açtı, Galatasaray Kulübü’ne ihtarda bulundu.



İstanbul’un köklü ailelerinden Frankopolos Ailesi’ne mensup Elpida Frankopolos’a, annesi Despina’dan, İstanbul Boğazı’nın tek adası olan ve Galatasaray Adası olarak da bilinen Kuruçeşme Adası’nın 3 parselden 2’sinin dörtte biri miras kaldı. Biri 8 bin 204, diğeri 8 bin 248 metrekare olan iki parselin dörtte biri, 1980 yılında mahkeme kararıyla Elpida Frankopolos adına ‘balık tutma alanı’ olarak tescil edildi. Kararda, adanın işletilmesi, kiraya verilme hakkı ve taş volisi hakkı (balık tutulması) hissesi oranında süresiz olarak Elpida Frankopolos’a verildi. İstanbul Barosu avukatı olan Elpida Frankopolos, yaşı ilerleyince Türkiye’den Yunanistan’a gitti.



HAZİNE’YE GEÇİRİLDİ

Frankopolos’ların 1980’e kadar balık avlama amaçlı liman olarak kullandığı adanın...