23 / 04 / 2024

maçka silahhanesi nerede

maçka silahhanesi nerede

Topkapı Sarayı'nın avlusunda, Ayasofya'nın yakınında ve onunla çağdaş olan Aya İrini Kilisesi Askeri Müze olarak kullanılıyormuş. Buradaki tarihi eserlerin daha iyi muhafazası için Maçka Silahhanesi'ne taşınması için başvuruda bulunulmuş.

1932 yılında Maçka Silahhane'de satılık arsa ilanı!

15 Mart 1932 tarihli Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan ilanda Maçka'da satılacak kıymetli arsaların ihale yoluyla satılacağı duyurulmuş. İlanda satılacak arsaların bulunduğu yerin krokisi de çizilmiş.

Maçka Parkı'nda imar değişikliği memnun etmedi!

Dolmabahçe- Levazım-Baltalimanı- Ayazağa Tünelleri Projesi'nin imar planı değişti. Tünel'in çıkışı Maçka Parkı'ndan olmayacak. Yeni plan için tünelin iç kısmında güzergah değişikliği yapıldığını ve tünelin çıkış kısmında bir değişiklik yapılmadığını iddia edildi.

Maçka Parkı çevresinde yapılan düzenlemeler mecliste!

Maçka Parkı çevresinde tünel inşaatı sebebiyle yapıldığı iddia olunan düzenlemeler meclis gündemine taşındı. Konu ile ilgili olarak CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, yazılı soru önergesi hazırladı..

Maçka Parkı havadan görüntülendi!

İstanbul’da, altından tünel geçirilmesi planlanan Maçka Parkı havadan görüntülendi. 138 bin 971 metrekareli yeşil alana sahip parkın önemi fark edildi.

Maçka Parkı için toplanan imza İBB'ye verildi!

Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa Tünelleri Projesi kapsamında imara açılacak Maçka Parkı için toplanan imzalar İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne verildi.

Maçka Parkı imar planına 2 bin dilekçeyle itiraz!

Maçka Parkı'nı savunmak isteyen vatandaşlar, imar planına karşı topladıkları 2 bin itiraz dilekçesini İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne teslim etti.

Maçka Parkı için yogalı protesto!

Beşiktaş’ta gerçekleşmesi planlanan ve Maçka Parkı’nı da etkileyecek tünel projesini protesto etmek isteyen çevreciler, tepkilerini parkta koşu, yoga gibi etkinlikler yaparak gösterdi.

İBB'den Maçka Parkı açıklaması!

İBB, Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa karayolu tünellerinin ilk etabının yapımı için Maçka Parkı’nın Beşiktaş Stadyuma bakan giriş kapısının çitlerle kapatılması sonrası yazılı açıklama yaptı. İşte İBB'nin Maçka Parkı açıklaması..

Maçka Parkı'na tünel planı protesto edilecek!

Doğa ve yaşam savunucuları İBB ve İstanbul Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulları’na itiraz dilekçelerini verdi. Maçka Parkı'na tünel planını istemeyen vatandaşlar 4 Şubat'ta bir araya gelecek.

Maçka Parkı'na ne yapılıyor?

Maçka Parkı’nda ne yapılıyor? Projenin parka etkisi ne? Vatandaşlar ne istiyor, Şehir Plancıları ne diyor? Proje sahibi İBB ağaçların kesileceği iddiasını nasıl değerlendiriyor? İBB’nin “Kesme değil nakil” dediği ağaçlar için TMMOB Orman Mühendisleri Odası nasıl bir açıklama yapıyor? İşte yanıtları.

Trabzon Maçka'da evler boşaltılıyor!

Trabzon Maçka Sukenarı Mahallesi’nde 20 yıldır heyelan korkusu yaşanıyor. Mahalleli, “yetkililer acilen burayı boşaltın ama masrafları karşılayamayız” dediklerini iddia ediyor.

İBB'den Maçka Parkı açıklaması!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB),Maçka Parkı'nda tünel inşaatı sırasında ağaçların kesilmediğini tünel çalışmasının sona ermesinin ardından nakledilen ağaç sayısı kadar ağaç dikiminin yapılacağını bildirdi.

Maçka'dan Karadeniz'e karayolu tüneli geliyor!

Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa Tünelleri olarak adlandırılan Maçka'da yapımına başlanan karayolu tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Karadeniz'de sahilinde bulunan Kumköy koyuna kadar uzanıyor.

Trabzon Maçka'da 2017 inşaat yılı olacak!

2016 yılı son muhtarlar toplantısını gerçekleştiren Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, Mahalle Muhtarları ile bir araya geldi. Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, 2016 yılında yapılan çalışmaları ve 2017 çalışma programı hakkında bilgiler verdi.

maçka silahhanesi nerede Haberi

maçka silahhanesi nerede

Askeri Müze


Maçka Silahhanesi'ne nakli teklif edildi.


Maçka, Nişantaşı ve civarı son senelerde kurulan mektepler ve ilim müesseseleriyle bir kültür semti olmuştur. Esasen şehircilik mütehassısı B. Prost'da bu semti, şehrin karşı tarafının bir kültür mahallesi haline getirmeye muvafık görmüştür. Bunu göz önüne alan Vali ve Belediye Reisi Doktor Lütfi Kırdar, Maçka Silahhanesi'nin Askeri Müze haline konulması için Milli Müdafaa Vekaleti'ne müracaat etmiştir.


Vilayetin bu hususta Milli Müdafaa Vekaleti'ne yazdığı yazıda Topkapı Sarayı'nda eski İren Kilisesindeki Askeri Müze'de bulunan tarihi eser ve eşyalardan bir kısmının rutubet yüzünden bozulduğunu ve bu tarihi eserleri korumak için buradaki eşyanın Maçka Silahhanesi'nde yeniden tesis edilecek askeri...