19 / 04 / 2024

maçkanın tarihi

maçkanın tarihi

1958 yılında İstanbul Üniversitesi ve Teknik Üniversitesi'nin profesörleri, mesken davalarını halletmek için kooperatif kurmuşlar. Maçka Silahhanesi'nin arkasında, Vakıflar'a ait 47 dönüm arazi satın alınarak 400 daireli apartmanlar inşa edilecekmiş.

1942 yılında Maçka'da 15 dönüm arsa 1 milyon 199 bin 438 liradan satışa çıkarılmış!

Altının 33 lira olduğu 1942 yılında, Maçka'da üzerinde tamamlanmamış elçilik binası bulunan 15 dönüm arsa kapalı zarf usulüyle 1 milyon 199 bin 438 liradan satışa çıkarılmış. İşte o ilan...

1942 yılında Maçka'da deniz manzaralı bir apartman 30 bin liraya satılacakmış!

Reşat Altın'ın 33 lira olduğu 1942 yılında İstanbul'un en kıymetli yerlerinden olan Beşiktaş Maçka'da beş katlı, deniz manzaralı bir apartman 910 tane altın karşılığında satılacakmış.

Kira artış talepleri devam ederse verimsiz mağazaların kapısına kilit vurulacak!

Markaların başlattığı cazip kampanyalara rağmen talep, geçtiğimiz Kasım'da da  sınırlı kaldı. BMD Başkanı Sinan Öncel, piyasa gerçekleriyle örtüşmeyen kira artış taleplerinin devam etmesi durumunda verimsiz mağazaların kapanabileceğini söyledi.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Akgün'den uyarı: Müteahhit ile anlaşma yapmayın ve hiçbir belgeye ıslak imza atmayın!

Büyükçekmece Belediyesi Başkanı Dr. Hasan Akgün'den vatandaşlara uyarı geldi. Akgün "Bizlerle görüşmeden hiçbir şekilde müteahhit ile anlaşma yapmayın ve hiçbir belgeye ıslak imza atmayın" dedi.

Kaçak maç yayını izleyenlere şoke eden haber! Öyle bir yaptırım geliyor ki!

Kaçak maç yayınlarının önüne geçmek için yapılan çalışmalara hız verildi. Çok sayıda kişinin özellikle derbi maçlarını kaçak olarak izlediğinden yola çıkan Digitürk ve spor kulüpleri harekete geçti.

Fi Yapı mağdurlarının beklediği müjde geldi!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Muhiddin Gülal, Fi Yapı mağdurlarının beklediği müjdeyi verdi. İşte Gülal'ın Fi Yapı ile ilgili o açıklamaları...

Koçtaş, koronavirüs sebebiyle kapattığı 51 mağazasını yeniden açıyor!

Koronavirüs nedeniyle 24 Mart 2020 tarihi itibariyle mağazalarını kapatan Koçtaş, 4 Mayıs Pazartesi günü 51 mağazanın yeniden açılacağını duyurdu.

Perakendenin dev markaları mağazalarını kapatıyor!

Perakende sektöründe koronavirüs salgını ile tarihi bir süreç başladı. Ticaretin azalması ve AYD'nin AVM'lere kapatma tavsiyesi vermesiyle perakende sektörünün dev isimleri art arda mağaza kapattı. Türkiye’de dün itibari ile 50’ye yakın marka mağazalarını kapatma kararı aldı…

Galataport'ta mağazaların yüzde 70'i kiralandı!

Mayıs'ta açılacak Galataport’ta mağazaların yüzde 70’i kiralandı. Tarihi Paket Postanesi’nin de bir alışveriş ikonu haline getirileceği projede denize sıfır ofisler ise şimdiden yerli ve yabancı markaların kıskacına girdi...

Elbistan'da konut mağdurlarının sorunu çözülecek!

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, Saraykent Mahallesi’nde evleri yıkılan ve yüklenici firma tarafından yapılmayan konut mağdurlarıyla buluştu. Gürbüz, ''Bu sorunu çözeceğiz, mağdurların yanınızdayız'' dedi.

Gayrimenkulde talepler alıma dönüşecek!

''Next Level AVM'yi kendi isteğimizle devrettik'' diye konuşan Pasifik Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Erdoğan, yeni projelerden ve sektördeki son durumdan bahsetti. Erdoğan, ''Gayrimenkulde talepler alıma dönüşecek'' diye konuştu.

Ekrem İmamoğlu Fikirtepe kentsel dönüşüm mağdurlarını ziyaret edecek!

18 Mart Pazartesi günü (bugün), saat 19:00’da CHP İstanbul Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Fikirtepe Mandıra Caddesi üzerinde Fikirtepe mağdurlarını ziyaret edecek.

Nilüfer'de dönüşüm mağdurlarının sorunları çözülecek!

CHP'nin Nilüfer Belediye Başkan Adayı Turgay Erdem, Nilüfer'de kentsel dönüşüm mağdurlarının sorunlarının çözüleceğini açıkladı. 

Yalova'daki devre mülk mağdurlarının sayısı 300'ü aştı!

Bursa Tüketiciler Derneği Başkanı Sıtkı Yılmaz, sadece bir ildeki devre mülk mağdurlarının sayısının 300'ü aştığını söyledi.

GAP'ta 100 milyar liralık kaynak, yatırıma dönüştü!

Güneydoğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (GAP BKİ) Başkan Yardımcısı Mehmet Açıkgöz, GAP çerçevesinde 100 milyar liralık kaynağın yatırıma dönüştürüldüğünü söyledi.

maçkanın tarihi Haberi

maçkanın tarihi



Profesör Apartmanları'nın inşaatına başlanıyor.


Faaliyete geçen Üniversite Yapı Kooperatifi'ne Maçka'da Evkaf'a ait 47 dönümlük arsa tahsis edildi.


  İstanbul Üniversitesi ile Teknik Üniversite profesörlerinin mesken davasını halletmek için kurulan kooperatif faaliyete geçmiştir. Yeni İdare Heyeti bugün toplanarak vazife taksimi yapacaktır.

  Maçka'daki Teknik Okul ile eski Maçka Silahhanesi'nin arka kısmına düşen 47 dönüm tutarındaki Evkaf'a ait arsa, Profesörler Kooperatif'ne tahsis edilmiştir. Kooperatifin ihtiyacı olan arsa 6 dönümdür. Tamamı için kooperatifin 10 milyon liraya yakın para ödemesi gerektiğinden, arsanın Emlak Kredi Bankası tarafından alınarak blok apartman inşası uygun görülmüştür. İnşaat bittikten sonra kooperatif mensupları hisselerine düşen borç miktarını taksitlerle ödeyeceklerdir. 

  Arsa üzerine...