20 / 04 / 2024

Maden ocakları tahkimat

Maden ocakları tahkimat

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK), kömür ocaklarında özellikle tavanın çökmesini engellemek için kullanılan, "domuzdamı" adı verilen 141 bin hazır tahkimat malzemesi satın alacak.Maden ocakları için hazır tahkimat sistemi ihalesi yapılacak.

Koza Altın Artvin'de yeni cevher madenleri açıyor!

Cevher Maden sayısını her geçen gün arttıran Koza Altın İşletmeleri Artvin'de yeni maden ocakları açmak için düğmeye bastı.

Tacikistan yatırımlarında inşaat ve sanayi sektörü ilk sıralarda!

Tacikistan'a geçen sene 645 milyon dolar yabancı yatırım yapıldı. Doğrudan yabancı yatırımların, sanayi, iletişim, tarım, altyapı, inşaat, jeolojik arama-keşif ve maden ocaklarının işlenmesi alanlarına yapıldığı belirtildi.

Alican Önlü: Tunceli maden ve taş ocaklarının tehdidi altındadır!

HDP Milletvekili Alican Önlü, Tunceli'deki taş ve maden ocaklarını TBMM gündemine taşıdı. Önlü, ''Açılmak istenen ve şu anda işletilmekte olan taş ve maden ocaklarıyla halkın yaşam alanları ellerinden alınırken, halk zorunlu göçe de tabii tutulmaktadır.''dedi.

Aydın Kalker ve Kırma-Eleme Tesisleri projesinin ÇED toplantısı 20 Temmuz'da !

Aydın İli, Söke İlçesi, Yamaç Mahallesinde 2-A Grubu Maden Ocakları ve Kırma-Eleme Tesisleri Projesi planlanmaktadır. Projesinin ÇED toplantısı 20 Temmuz'da yapılacak.

Sarıyer Asfalt Plent Tesisleri Kapasite Artışı Projesi'nin toplantısı 17 Mart'ta!

Akdağlar Mad. San. ve Tic. A:Ş tarafından, İstanbul Sarıyer'de II (a) Grubu Maden Ocakları (Kalker, Kumtaşı) Ve Tesisleri, Asfalt Plent Tesisleri Kapasite Artışı Projesi projesinin işletilmesi için 17 Mart günü halk toplantısı düzenlenecek.

1992 yılında Haliç'in pisliği Karadeniz'e aktarılacakmış!

1992 yılında Büyükşehir Belediyesi, Haliç'i temizlemek için Karadeniz'e 30 kilometrelik boru hattı çekilmesi ve pisliğin hava pompalarıyla emilerek Terkos ile Kilyos arasındaki maden ocaklarına dökülmesi için proje çalışması başlatmış.

Maden ocaklarının yarısı kapatıldı!

Taner Yıldız, Türkiye'de 559 yer altı madeni olduğunu belirterek, "Bunun 217'si kömürle alakalı. Yaptığımız kontroller sonucu herhangi bir sıkıntı, benzer bir kaza yaşanmaması adına yarısı kapatılmış durumda" dedi.

Zonguldak'ta 5 maden ocağı kapatıldı!

Son dönemde artan maden kaza ardından Zonguldak'ta Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ve özel maden ocaklarını kapsayan denetimlerde şimdiye kadar 5 maden ocağında üretim durduruldu.

Soma'da işçi ücretlerini Türkiye İş Kurumu ödeyecek!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, Soma'da faaliyetleri durdurulan Atabacası ve Işıklar maden ocaklarında çalışanların işveren tarafından ödenemeyen eylül ayı ücretlerinin Türkiye İş Kurumunca ödeneceğini söyledi

Maden ocakları için hazır tahkimat sistemi ihalesi yapılacak!

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK), kömür ocaklarında özellikle tavanın çökmesini engellemek için kullanılan, "domuzdamı" adı verilen 141 bin hazır tahkimat malzemesi satın alacak.Maden ocakları için hazır tahkimat sistemi ihalesi yapılacak.

Soma'da atık kömürlerin yol açtığı kirlilik önlenecek!

Soma'da atık kömürlerin yol açtığı hava kirliliğinin önlenmesi amacıyla kaymakamlık öncülüğünde kurulan komisyon, maden ocaklarının işleme tesislerinden atık dökümü yapılan 15 dönümlük sahanın toprakla kapatılmasına karar verdi.

Tuğrul Ozan: Maden ocakları Karpuzlu'ya zehir saçıyor!

Bağımsız Karpuzlu Belediye Başkanı Tuğrul Ozan, "Eskiden sulama amaçlı kullanılan Karpuzlu Çayı, topraklarımıza bereket taşırdı. Şimdi ise zehir taşımaya başladı. Mden ocakları Karpuzlu'ya zehir saçıyor" dedi.

Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Soma'daki tüm üretimini durdurdu!

Soma'da 301 madencinin hayatını kaybettiği Eynez Kömür ocağı ile Işıklar ve Atabacası maden ocaklarını işleten Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.'nin facianın ardından tüm faaliyeti durdurulmuştu.

Maden ocakları tahkimat Haberi

Maden ocakları tahkimat

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK), kömür ocaklarında özellikle tavanın çökmesini engellemek için kullanılan, "domuzdamı" adı verilen 141 bin hazır tahkimat malzemesi satın alacak.


Kuruma bağlı Armutçuk, Kozlu, Üzülmez, Karadon ve Amasra kömür ocaklarında kullanılacak malzemelere ilişkin teklifler, 17 Kasım'a kadar kabul edilecek.


Malzemelerin meşe ve kayın cinsi ağaçlardan imal edileceği, dayanımı etkileyecek kırıklık, bozukluk, çürüklük ve çatlaklar olmayacağı anlatılan ihale şartnamesinde, isteklilerin, malzemeleri hangi program dahilinde teslim edeceklerine dair bilgiyi ihale komisyonuna sunacağı, kesin kabulden sonra ürünlerde meydana gelecek hasar ve bozukluklardan yüklenicinin sorumlu tutulmayacağı kaydedildi.


Şartnamede, malzemelerin teslimatının 2015'in sonuna kadar tamamlanacağı belirtildi.


"Domuzdamı" adı verilen dikdörtgen veya kare prizma şeklinde tavanı tutan özel tahkimat birimleri, maden ocaklarında özellikle kömür üretimi sırasında açılan boşluklarda göçüklerin önlenmesi amacıyla...