26 / 04 / 2024

Manavgatta turistler sahilleri doldurdu

Manavgatta turistler sahilleri doldurdu

Hava sıcaklığının 21 dereceye kadar yükseldiği Manavgat'ta yağmurlu günlerin ardından güneşli bir gün yaşandı. Manavgat'ta güneşli ve sıcak havayı fırsat bilen turistler sahilleri doldurdu.

O ilde İranlı turistler ekonomiye can veriyor

Yaz sezonunun sonuna doğru yaklaşırken özellikle tatil yörelerinde hareketlilik artıyor. Kur etkisi ve Türkiye’deki hızlı enflasyon artışı nedeniyle yabancı turist daha cazip hale geliyor. Ama turizm denince akla hemen Ege, Akdeniz gelmesin Van’da İranlı turistler ekonomiye can veriyor.

KAIVEN'den Fildişi Sahilleri'ne 3 bin konut!

İnşaat alanında yeni yatırım hazırlıklarını başlatan KAIVEN "Homee" platformu ile uluslarası çapta düşük ve orta gelirlilere konut sahibi olma fırsatı sunuyor. KAIVEN, Fildişi Sahilleri'ne 3 bin konut inşa edecek...

Ortadoğulu turistler perakendeye can verdi!

Hızla yükselen döviz kuru, artan kiralar ve maliyetler gibi sorunlarla uğraşan perakende sektörü bu yıl Ortadoğulu turistler sayesinde nefes aldı..

Arap turistler Bodrum'da gayrimenkul yatırımı yapıyor!

OTSAD Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kırk, " Arap turistler Bodrum gibi önemli ve doğal güzelliklere sahip bir yere geldiklerinde sadece tatil yapmakla sınırlı kalmıyorlar. Beğendikleri bir ev, bir arsa ya da bir villa gördüklerinde alıyorlar." dedi.

Arap turistler Doğu Karadeniz'de konut yatırımı yapıyor!

TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, "Arap turistlerin Doğu Karadeniz'e ilgisi sürüyor. Arap turistler yaklaşık 100 bin dolar ödeyip konut yatırımı yapıyor." dedi.

Yalova’nın Çınarcık ve Koru sahilleri birleştiriliyor!

Yalova’nın 2 tatil yöresi olan Çınarcık ilçesi ve Koru beldesinin sahilleri birleştiriliyor. Ortak projeye "Çınarcık-Koru Sahil Yolu" projesi adı verildi. Vatandaşlar Çınarcık ve Koru arasında oluşturulacak pist sayesinde artık iki yerleşim birimine sahil

İstanbul'daki Arap turistler nereden konut almayı tercih ediyor?

İstanbul‘a akın eden turistlerin yüzde 20’ye yakını Arap dünyasından geliyor. Özellikle Ortadoğu ve Körfez ülkelerinden gelen turistler kültürel yakınlık nedeniyle burada kendilerini evinde hissediyorlar.

Sağlık turizmine gelen turistler 10 kat daha fazla para harcıyor!

Sağlık turizmine yönelik yatırımlara ağırlık verilmesi gerektiğini kaydeden uzmanlar, tatil için gelen turistler ortalama 700 dolar harcarken, tedavi için gelenlerin ise 7 bin dolar harcadığını belirtiyor.

Bursa Karacabey sahilleri turizme kazandırılacak!

Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa sahillerini bir bir düzenleniyor. Mudanya ve Gemlik’in ardından Karacabey sahilleri de Büyükşehir Belediyesi’nin projesiyle güzelleşip turizme kazandırılacak..

1993 yılında Sultanahmet Cezaevi'nde turistler konaklayacakmış!

1993 yılında tarihi Sultanahmet Cezaevi'nin otel olarak restorasyon çalışmaları başlamış. 1848 yılında Darülfunun olarak inşa edilen, Cumhuriyet döneminde ise hapishane olarak kullanılan bina da restore sonrasında turistler konaklayacakmış.

1984 yılında İstanbul'da kira fiyatlarını Arap turistler yükseltmiş!

1984 yılında İstanbul'da kira fiyatlarını Arap turistler yükseltmiş. Türkiye'de yabancı uyruklu kişilerin gayrimenkul satın almalarını sağlayan yasa çıkarılmış olsa da Arap turistler, satın alma yerine kiralamayı tercih etmişler.

Yabancı turistler için Sağlık Turizmi Koordinasyon Kurulu oluşturuldu!

Yabancı turistlerin Türkiye'de tedavilerini düzenleyen genelge yürürlüğe girdi. Sektöre özel teşvikler gündeme gelecek. Yurt dışından gelen turistler ve Türkiye'de yaşayan yabancılar için Sağlık Turizmi Koordinasyon Kurulu oluşturuldu...

Kandıra sahilleri üç kat değerlenecek!

Kandıra sahilleri üç kat değerlenecek. Kocaeli Kandıra'nın sahil bölgeleri Kefken, Kerpe, Cebeci ve Bağtrganlı'nın 1/5000'lik imar planları onaylandıktan sonra bölgede arsalar 3 katı değer kazanacak.

Manavgatta turistler sahilleri doldurdu Haberi

Manavgatta turistler sahilleri doldurdu

Hava sıcaklığının 21 dereceye kadar yükseldiği Manavgat'ta yağmurlu günlerin ardından güneşli bir gün yaşandı.  


Yurdun doğu bölgelerinde kar ve soğuk hava baş gösterirken, Manavgat'ta  güneşli ve sıcak havayı fırsat bilen turistler sahilleri doldurdu.  


Zaman zaman denize giren turistler, şezlonglarda uzanarak güneşin tadını çıkardı. Sahilde bulunan bazı turistler kitap okurken bazıları da bocce oynayarak sıcak havanın keyfini...