19 / 04 / 2024

Marmara’da Deprem Gerçeği

Marmara’da Deprem Gerçeği

Boğaziçi Üniversitesi Kandili Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Erdik’in “ Marmara’ da Deprem Gerçeği ” başlıklı sunumu toplantıda büyük ilgi topladı...

Prof. Tolga Bekler'den deprem gerçeği! 'En büyük tehlikemiz' dedi ve açıkladı!

Prof. Tolga Bekler,  dün Çanakkale'de meydana gelen depremle ilgili değerlendirme yaparak ''en büyük tehlikemiz'' diyerek deprem gerçeğinden bahsetti. 

Arsa alıp satmak isteyenlerin işi kolaylaşacak! Emlakjet 'Arsa Dünyası' projesi ile yatırımcıya en doğru arsayı buluyor!

Artan konut fiyatları, deprem gerçeği ve fazla nüfusun barınma ihtiyacı sonucu talep gören arsa piyasası için geliştirilen “Arsa Dünyası” projesi, yatırımcıya en doğru arsayı bulmayı amaçlıyor.

Silivri'deki yapıların yüzde 47’si 2000'den önce yapılmış: Dönüşümde 3+1 evimiz olacağına 2+1 evimiz olsun denmeli!

Silivri’de İl Afet Riski Azaltma Planı (İRAP) ve İlçe Afet Müdahale Planı toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda deprem gerçeği, kentsel dönüşüm çalışmaları ve riskli binalar da masaya yatırıldı. Peki Silivri'de kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Olası İstanbul depreminde kaçış nasıl olacak? Bakan Uraloğlu resmen açıkladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, deprem bölgesindeki son durum ve deprem gerçeği ile ilgili konuştu. Bakan Uraloğlu, İstanbul için ciddi bir şekilde kentsel dönüşümün yapılması gerektiğini söyledi. İşte o açıklama...

CarrefourSA’da 2 litre ayçiçeği yağı 75 TL’ye, sıvı çamaşır deterjanı 110 TL’ye, bulaşık deterjanı 89,50 TL’ye düştü!

Yeni aktüel ürünler kataloğunu paylaşan CarrefourSA, katalogdaki indirimlerin 8 Kasım’a kadar geçerli olacağını duyurdu. Carrefour’da 2 litre ayçiçeği yağı 75 TL’ye, Peros sıvı çamaşır deterjanı 110 TL’ye, Fairy bulaşık deterjanı 89,50 TL’ye düştü. İşte CarrefourSA 8 Kasım 2023 Çarşamba fiyat listes

CarrefourSA’da 5 litre ayçiçeği yağı 189,90 TL’ye, bulgur 22,90 TL’ye, domates salçası 31,50 TL’ye düştü!

CarrefourSA, yeni haftaya çok konuşulacak indirimlerle girdi. Carrefour’da 5 litre ayçiçeği yağı 189,90 TL’ye, bulgur 22,90 TL’ye, domates salçası 31,50 düştü. İşte CarrefourSA 8 Kasım 2023 fiyat listesi...

SON DAKİKA! Marmara’da deprem! O il sallandı!

Kandilli Rasathanesi’nden edinilen bilgilere göre, Bursa’da deprem meydana geldi. 3.2 şiddetinde olan deprem saat 06.50’de yaşandı.

Son Dakika! AFAD açıkladı, Marmara’da korkutan deprem

AFAD ve Kandilli Rasathanesi'nden yapılan açıklamaya göre Marmara'da deprem meydana geldi.İşte ayrıntılar...

Kentsel dönüşümde kritik karar: Dönüşümü engelleyenlere para cezası uygulanacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, geçtiğimiz ay başlanan Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şürası'nda 107 öneri gündeme geldi. Öneriler arasında kentsel dönüşümü engelleyenlere para cezası yer alıyor. İşte detaylar...

Karavan ve Tiny House’lara talepler arttı

İnsanların değişen tatil anlayışı ile konut sahibi olmanın zorlaşması ve deprem gerçeği vatandaşları farklı arayışlara yönlendirdi. İşte haberin ayrıntıları...

6,7 milyon bağımsız bölüm kentsel dönüşümü bekliyor! 6 komisyon bir araya geldi! Kentsel dönüşümde ne kadar yol alındı?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ‘Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şurası’ düzenledi. Şura kapsamında kamu, özel sektör ve akademisyenlerden oluşturulan 6 ayrı komisyonda Türkiye'nin deprem gerçeği ele alındı.

Konutta periyodik denetim kapıda: 81 ilde kentsel dönüşüm ve deprem yasasının temelleri oluşturuluyor! 

Ülkemizi afetlere karşı hazır ve dirençli hâle getirmek için düzenlenen “Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şurası” çerçevesinde 6 farklı komisyon oluşturuldu. Peki hangi çalışmalar yürütülecek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan deprem ve kentsel dönüşüm konusunda bombayı patlattı! Detayları peş peşe açıkladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şurası katıldı. Erdoğan, "81 ili deprem bölgesi olarak görüp çalışmalarımıza devam etmeliyiz" dedi.

Marmara’da Deprem Gerçeği Haberi

Marmara’da Deprem Gerçeği

Marmara Belediyeler Birliği, 2014 yılı Birlik Meclisi D. Olağan Toplantısı deprem gündemi ile Antalya'da toplandı. Boğaziçi Üniversitesi Kandili Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Erdik'in "Marmara'da Deprem Gerçeği" başlıklı sunumu toplantıda büyük ilgi topladı. Prof. Dr. Mustafa Erdik deprem riskinin azaltılmasının temel ve öncelikli amacının depremden sonra yerine koyulmayacak varlıkların korunması olduğunu, bunların da insan hayatı ve kültürel ve tarihi miras olduğunu söyleyerek sözlerine başladı. 2000 vılı sonrasında yapılan binalarda iyileşme olduğuna dikkat çeken Erdik, "Bunun nedenleri arasında halkın deprem güvenliği konusunda bilinçlenmesi, yeni deprem şartnamesinin varlığı, yerel yönetimleri yaptığı düzenleme ve kontrolleri, azalan enflasyona bağlı olarak konut üretiminde görülen endüstrileşmedir" dedi. 


Yeni...