25 / 04 / 2024

mersin Kazanlı Turizm Bölgesi

mersin Kazanlı Turizm Bölgesi

Mersin Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar, Tarsus Kazanlı Turizm Bölgesi'nde firmalara yapılan tahsislerin iptal edildiğini açıkladı. Olcar, "Mersin'e boşu boşuna 7 yıl kaybettirildi. dedi...

Athena Yapı'dan Mersin'e 5 yıldızlı otel geliyor!

Athena Yapı İnşaat Turizm, Mersin'deki yeni otel yatırımı için düğmeye bastı. Söz konusu proje 623 milyon 937 bin 800 TL'ye mal olacak.

Mersin Yenişehir'e 90 odalı yeni otel geliyor!

Köknar Turizm, Mersin'de inşa edeceği yeni oteli için düğmeye bastı. Yenişehir'de yükselecek olan proje 89 milyon 889 bin TL'ye mal olacak.

Mersin Silifke'ye 492 odalı iki yeni otel geliyor!

Mersin Kargıcık Turizm, Mersin'de 248 ve 244 odalı iki yeni otel inşa edecek. Söz konusu otellerdeki toplam oda sayısı 492 olarak belirtildi.

Yükka İnşaat'tan 2.6 milyarlık dev proje! Mersin'e Saturn Palace Tarsus Turizm Konaklama ve Golf tesisi geliyor!

Yükka İnşaat Tur. Tic. A.Ş. yeni projesi için düğmeye bastı. Mersin'de 2 milyar 621 milyon 50 bin TL'ye mal olacak "Saturn Palace Tarsus Turizm Konaklama ve Golf tesisi" için ÇED sürecini başlattı.

Mersin'de ticari, konut ve turizm imarlı arsa satılacak!

Mersin İli Mezitli Belediye Başkanlığı, Mersin Mezitli'de yer alan ticari, konut ve  turizm imarlı arsayı satışa çıkardı. Satış ihalesi 10 Ağustos 2023 tarihinde yapılacak.

Belediye ticari, konut ve turizm imarlı arsa satacak!

Mersin İli Mezitli Belediye Başkanlığı, Mersin Mezitli Tece Mahallesi'nde yer alan ticari+konut+turizm alanı imarlı arsayı satışa çıkardı. Söz konusu satış ihalesi 30 Mart 2023 tarihinde yapılacak.

Cemtek İnşaat Turizm Lojistik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Cemtek İnşaat Turizm Lojistik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kartal'da Salih Mersin tarafından kuruldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı 10 ildeki 15 taşınmazı yatırıma açıyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı mülkiyeti Hazine'ye ait olmak üzere Artvin, Bursa, Antalya, Kars, Kayseri, Kütahya, Mersin, Ordu, Uşak ve Balıkesir şehirlerinde 15 kamu taşınmazınında turizm yatırımı yapılması amacıyla 49 seneliğine yerli ve yabancı yatırımcılara tahsis ediyor. 

Tarihi Mersin Evi restore edildi!

Mersin'de Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Akdeniz Belediyesi tarafından restore edilen Tarihi Mersin Evi'nde çalışmalar tamamlandı. 

Mersin BN Hotel Thermal & Spa 350 milyon TL’ye inşa ediliyor!

Turizm sektörünün en büyük yatırımlarından biri olacak 646 yatak kapasiteli BN Hotel Thermal & Spa, Mersin'de 350 milyon TL’ye inşa ediliyor.

Mersin'de yazlık evlere talep arttı!

Doğu Akdeniz'in önemli turizm merkezleri arasında yer alan Mersin'de, yerli ve yabancı tatilcilerin yazlık evlere talebi, yeni tip koronavirüs süresi boyunca yükseldi.

Mersin Tarsus'a 8 bin yatak kapasiteli 11 otel yapılacak!

Mersin'deki altyapı çalışmaları tamamlanan Tarsus Kıyı Kesimi Turizm Bölgesi tahsis sahibi 6 firmanın tesis yatırımlarını bekliyor. Bölgeye 8 bin yatak kapasiteli 11 otel yapılması planlanıyor. 

Mersin Athena Residence'ta 1+1'ler 235 bin TL'ye!

Sağlık, inşaat, turizm, gayrimenkul, tarım, enerji ve teknoloji alanlarında hizmet veren Şekerlisoy Şirketler Topluluğu, Mersin Erdemli'de yeni proje inşa etti. Athena Residence projesinde daire fiyatları 235 bin TL'den başlıyor.

mersin Kazanlı Turizm Bölgesi Haberi

mersin Kazanlı Turizm Bölgesi

Tarsus Kazanlı Turizm Bölgesi tahsislerinin iptal edildiği açıklandı. Konuyla ilgili açıklama yapan Mersin Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar, Tarsus Kazanlı Turizm Bölgesi'nde firmalara yapılan tahsislerin iptal edildiğini açıkladı. İptalin çok geç alınmış bir karar olduğunu dile getiren Olcar, "Mersin'e boşu boşuna 7 yıl kaybettirildi. Birileri bunun açıklamasını yapmalı" ifadelerini kullandı. 


Turizmin tüm dünyada gelişen bir sektör olmasına karşın Mersin'de son 10 yıldır turizm adına verilen sözlerin hiçbirisinin arkasında durulmadığını kaydeden Olcar, şunları söyledi: "Bahse konu tahsisler 2007'de Antalyalı yatırımcıların yine Antalya'ya yapacakları yatırımlarda talep ettikleri teşviklere karşılık bölgemizde yatırım yapma prensibi ile verildi. Geçen sürede oradaki yatırımlar tamamlandı ama bölgemize yapma sözü verdikleri yatırımlara tek bir çivi çakılmadı. Bugün bahse konu firmalara yapılan tahsislerin iptal edilmesi geç kalmış ancak doğru...