26 / 04 / 2024

mersinde turist artışı

mersinde turist artışı

Bayramı tatil fırsatı olarak değerlendirmek isteyenler rotayı Mersin sahillerine çevirince, İl genelinde otellerin tamamı doldu, turizmcinin de yüzü güldü. Mersin, yaz mevsiminin ilk günlerinden itibaren yerli ve yabancı turistleri ağırlama başlamıştı.

Türkiye'ye gelen yabancı turist sayısı ocak ayında artış gösterdi

2024 senesi Ocak ayında Türkiye'yi ziyaret eden yabancı sayısı geçen senenin aynı ayına oranla yüzde 2,05 artış gösterdi. Buna göre, ocak ayında en fazla ziyaretçi gönderen ülkeler sıralamasında Rusya Federasyonu 230 bin 579 kişi ile ilk sırayı almış oldu.

Türkiye'yi ziyaret eden turist sayısı 10 ayda 44 milyonu aştı!

Türkiye'yi ziyaret eden turist sayısı 10 ayda 44 milyonu aştı. Turist sayısı geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 11,58 artış gösterdi.

Bu ilde ev ve arsa fiyatları resmen 10 katına çıktı! Emlakçılar talep artışına yanıtsız kalıyor!

Türkiye'de plaj ve doğal güzellikleriyle ünlü olan Ege ve Akdeniz bölgelerinde ev ve arsa fiyatları hayrete düşürüyor. Yılda binlerce yabancı turist ağırlayan bu bölgelerde nüfus artışının ev ve arsa fiyatlarını artırdığı biliniyor.

Turist sayısında pandemi öncesi seviyeyi yakaladık!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye’ye 2023 yılının ilk 4 ayında toplam 11 milyon 93 bin 247 ziyaretçinin geldiğini açıkladı. Yabancı turist sayısındaki yüzde 29’luk artışla 2019 yılı Nisan ayı verileri aşılmış oldu.

Yabancı turist şimdiden valizini hazırladı! Erken rezervasyonda yüzde 23 artış!

Erken rezervasyondaki artışı Türkiye’ye ilginin artarak devam ettiği şeklinde yorumlayan Otelciler Federasyonu Başkanı İşler, bu yıl turist sayısının 60 milyona yaklaşacağını öngörüyor.

AVM sektörü 2022'de turist için çalışacak!

Dövizde meydana gelen kur artışı nedeniyle sektörden umudu kesen AVM ve perakende sektörü gelecek sene turist için çalışacak. 

Yener Kaya: Çambaşı Kayak Tesisi turist sayısını artıracak!

Kabadüz Belediye Başkanı Kaya: "Çambaşı Yaylası yıllar geçtikçe önemi ve değeri daha fazla anlaşılan yerler arasında. Her geçen yıl Çambaşı Yaylası'na çıkan yerli ve yabancı turistlerin sayısı artıyor" dedi.

İstanbul'a 10 ayda 10,1 milyon turist!

İstanbul'u, Ocak-Ekim 2015 döneminde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6 artışla dünyanın dört bir köşesinden 10 milyon 744 bin 448 turist ziyaret etti.

Almanya'dan gelen turist sayısı yüzde 11 arttı!

Rusya'dan gelen turist sayısında yaşanan yüzde 25'lik azalmaya karşın, aynı dönemde Almanya`dan gelenlerin sayısında yüzde 11'lik artış oldu.

Yalova'da yazlık konut ve devremülkler artıyor!

Doğası, termal kaynakları ve tarihi ile turistlerin uğrak yerlerinden Yalova'yı ziyaret eden turist sayısı her yıl yaklaşık yüzde 11 artıyor.

2015'in ilk yarısında İstanbul'a gelen turist sayısı yüzde 5.5 arttı!

İstanbul’a Ocak-Haziran 2015 döneminde, geçen yılın aynı dönemine göre gelen turist sayısında %5.5 artış gerçekleşti. Orta Doğu ülkelerinden gelen turistler bu yıl, Tarihi Yarımada’ya yoğun ilgi göstermeye başladı.

Antalya 272 bin turist kaybetti!

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜFOFED) Başkanı Osman Ayık. bu ay ve sonrasında turizmde iç pazarda yaşanacak artışın, yabancı turist sayısındaki kayıpları kapatmasının imkânsız olduğunu söyledi.

İstanbul'da turist sayısı yüzde 5.5 arttı!

İstanbul'a 6 ayda, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,5 artışla 5 milyon 680 bin 398 turist geldi. Geçen yılın aynı dönemine göre hava yoluyla gelenler yüzde 5,4, deniz yoluyla gelişler ise yüzde 10,6 artış gösterdi.

mersinde turist artışı Haberi

mersinde turist artışı

Bayramı tatil fırsatı olarak değerlendirmek isteyenler rotayı Mersin sahillerine çevirince, İl genelinde otellerin tamamı doldu, turizmcinin de yüzü güldü. Yaz mevsiminin ilk günlerinden itibaren yerli ve yabancı turistleri ağırlama başlayan Mersin, Ramazan Bayramı'nda da otellerini doldurdu. Doğası, denizi ve tarihi dokusuyla insanların birinci tercihi olan Mersin, turizm kenti olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Bayramda otellerin doluluk oranları hakkında bilgi veren İl Kültür ve Turizm Müdürü Bahaettin Kabahasanoğlu, yerli ve yabancı turistlerin Mersin'i tercih ettiklerini belirterek. "Önceki yıllara oranla daha fazla turist sayımız var" dedi. 


HER BÜTÇEYE UYGUN 

Mersin'in tarihi yerleri ve deniziyle tam bir turizm kenti olduğunu söyleyen Kabahasanoğlu, "Mersin, sahil yolu sayesinde biraz daha kendine geldi ve her şeyiyle bir turizm noktası olduğunu hissettiriyor. Kentte tatil yapmak isteyenler için lüks...