19 / 04 / 2024

Mirastan ıskat tanımı

Mirastan ıskat tanımı

Mahfuz hisseli mirasçılar hakkında söz konusu olabilen mirastan ıskat; mahrumiyet gibi kanundan değil murisin ölüme bağlı bir tasarrufundan doğuyor. Peki, mirastan ıskat nedir? İşte yanıtı...

Rezerv alan nedir? 'Kentsel Dönüşüm Kanunu' rezerv yapı alanı tanımını değiştirdi mi?

Yeni Kentsel Dönüşüm Yasası'na ilişkin tartışmalar devam ediyor. Özellikle Hatay Defne'nin rezerv alanı ilan edilmesinin ardından "Rezerv alan nedir?" sorusu soruluyor. Rezerv alan nedir? 'Kentsel Dönüşüm Kanunu' rezerv yapı alanı tanımını değiştirdi mi?

Daştan Mühendislik İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Daştan Mühendislik İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kartal'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Harun Daştan tarafından kuruldu.

Seat’tan müjde üstüne müjde! İbiza ve Arona’dan sonra Tarraco’ya da zam gelmedi!

Seat’tan müşterilerine eylül ayında peş peşe müjde geldi. Seat, eylül ayında güncellediği fiyat listelerine göre İbiza ve Arona’nın ardından Tarraco modeline zam yapmadı.

Akbank müşterisi olan herkese 7.000 TL verilecek. Paraya ihtiyacı olan herkes baksın

Akbank'tan müşterilerine yönelik çok önemli bir açıklama geldi. Paraya ihtiyacı olan vatandaşların mutlaka bakması gerekiyor.

Ucuz ev alayım derken tuzağa düşmeyin! Uzmanlar uyardı: 'Hisseli ev' ilanlarına dikkat!

Gayrimenkul sektöründe daha çok arsa ve tarla ilanlarında bulunan ‘hisseli’ tanımına artık konutlarda da karşılaşılıyor. Daha uygun fiyatlı bu konutlar için uzmanlar uyarıyor: cazip görünse de riskler var...

Bir bankadan 10 bin TL müjdesi.Müşterisi olan olmayan öğrensin

Finansbank'tan müşterilerine yönelik 10 bin TL müjdesi geldi. Banka tarafından verilecek kredide faiz alınmayacak. İşte detaylar.

QNB Finansbank'tan müşterilerine büyük kampanya! Ücretsiz olacak

QNB Finansbank müşterilerine yönelik çok önemli bir kampanyanın detaylarını duyurdu. Banka artık o işlemin ücretsiz olacağını açıkladı.

ING Bank'tan mükemmel güncelleme! Promosyon rakamları emeklileri mutlu etti

Asgari ücretin yükselmesinin ardından emekliler ve emekli yakınları da banka promosyonlarında meydana gelecek güncellemeyi merak ediyordu. ING bank vatandaşın bu merakını giderici paylaşımı yaptı İşte ING Bank'ın güncel promosyonları.

Devlet Demiryolları VE TÜBİTAK'tan müjde! Personel alımı yapılacak...

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 15 personel alımı yapacağını duyurdu. Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) İşletmesi Genel Müdürlüğü de 4 personel alımı gerçekleştirecek.

Akbank büyük çıldırdı. Müşterilere 7.200 TL para verecek!

Akbank'tan müşterilerini çok sevindirecek bir kampanya açıklaması geldi. Banka tarafından hazırlanan yeni kampanyaya göre Akbank haziran ayında müşterilerine yönelik 7.200 TL hediye verecek ancak bunun detayları var gelin birlikte bakalım...

Vakıfbank'tan müşterilere son dakika müjdesi! Harcarken kazandıracak!

Vakıfbank, 1-30 Haziran tarihleri arasında geçerli Mobil Temassız Ödeme kampanyasıyla müşterilerine her 200 TL alışverişe 10 TL, toplamda 100 TL Worldpuan kazandırıyor. İşte ayrıntılar...

Ing Bank'tan market alışverişlerinde 240 TL kazanma fırsatı! Son tarih 30 Haziran!

İng Bank'tan müşterilerine sıcak bir yaz sürprizi! Market alışverişlerinizde tam 240 TL kazanabileceğiniz bir fırsatla karşınızda. Bu fırsatı kaçırmamak için son tarih 30 Haziran olarak belirlendi. 

Akbank’tan Büyük Fırsat. Harcadığınız para geri size ödenecek

Akbank'tan müşterilerine yönelik büyük bir fırsat geldi. Banka, harcamaların yarısını müşterilerine geri ödeyecek. Peki bu nasıl mümkün olabilir? İşte detaylar...

Mirastan ıskat tanımı Haberi

Mirastan ıskat tanımı

Mirastan ıskat nedir?

Mahfuz hisseli mirasçılar hakkında söz konusu olabilen mirastan ıskat; mahrumiyet gibi kanundan değil murisin ölüme bağlı bir tasarrufundan doğuyor. 


Mirastan ıskat; Murisin mirasçısını miras payından mahrum bırakması olarak tanımlanıyor. Mirastan ıskat dilekçe örneği ile başvuruda bulunan mirasbırakan mirasçısını mirasından çıkarabiliyor. Ancak, mirastan ıskatın gerçekleşebilmesi için bazı şartlar söz konusu.


- Mahfuz hisseli mirasçının, murise veya onun yakınlarından birine karşı ağır bir suç işlemesi,


- Mahfuz hisseli mirasçının, murise veya onun ailesine karşı kanunen yükümlü olduğu ödevleri ağır bir şekilde ihmal etmesi nedeniyle mirastan iskat yapılabiliyor.


Mirasçıların, mirasçılık sıfatını ispata yarayan belgeye veraset ilamı deniliyor. Veraset ilamı, önemi itibariyle resmi senet niteliğinde olduğundan, aksi ispat edilinceye kadar bu ilamda belirtilen kimselerin mirasçı oldukları kabul ediliyor.


İptal için mirasçının mirastan ıskat dilekçe örneği ile...