24 / 04 / 2024

Muğla Yatağan ağa evi

Muğla Yatağan ağa evi

Muğla'daki Stratonikeia antik kenti içinde bulunan ve yakın zamana kadar depo olarak kullanılan Ağa Evi restore edildi. Ağa kızıyla hizmetçinin oğlunun yaşadığı bir aşkı anlatan türküye de konu olan evde, antik kentten çıkarılan eserler sergilenecek

Muğla Datça'ya 150 oda, 300 yataklı yeni otel geliyor! 4 yıldızlı otel için start verildi!

Muğla İli, Datça İlçesi, Kızlan Mahallesi adresinde faaliyet gösteren ve KA-NE İnşaat Taahhüt adına kayıtlı 5044 parsel 20 bin 198 metrekare arsa üzerinde 150 odalı, 300 yataklı 4 yıldızlı otel yapılarak işletilmesi planlanıyor. 

Yatağan Belediyesi Muğla'da 3 arazi satıyor! Yazlık bölgede arazi arayanlar dikkat!

Muğla İli Yatağan Belediye Başkanlığı, Muğla Yatağan Turgut ve Bozüyük'te yer alan üç adet araziyi satışa çıkardı. Arazilerin satış ihalesi 10 Temmuz 2023 tarihinde yapılacak.

TOKİ Muğla Yatağan 2022 projesi 10 soruda tüm detaylarıyla!

10 soruda TOKİ Muğla Yatağan sosyal konut projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Muğla Yatağan’da kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Muğla Yatağan’da inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm detayları 10 soruda TOKİ Muğla Yatağan sosyal konut projesi

Muğla Datça'da 16.1 milyon TL'ye satılık 10 gayrimenkul!

Datça Milli Emlak Şefliği, Muğla ili, Datça ilçesinde yer alan 10 gayrimenkulü 16 milyon 191 bin TL'ye satıyor...

Hangi ilde 6.8 büyüklüğünde deprem bekleniyor?

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası tarafından Muğla'nın depremselliğine ilişkin bilgilere yer verilen bir rapor hazırlandı. Rapora göre, Muğla-Yatağan fay hattının 6.8 büyüklüğünde deprem üretebilecek potansiyele sahip olduğu belirtildi.

Muğla Yatağan Millet Bahçesi ihalesi bugün!

Muğla ili, Yatağan ilçesi, Cumhuriyet Mahallesi Millet Bahçesi ve Millet Bahçesine ait Sosyal Donatılar İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi bugün saat 14:30'da yapılacak.

Muğla Yatağan Millet Bahçesi ihalesi yarın!

Muğla ili, Yatağan ilçesi, Cumhuriyet Mahallesi Millet Bahçesi ve Millet Bahçesine ait Sosyal Donatılar İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

Muğla Yatağan Millet Bahçesi bugün ihaleye çıkıyor!

Muğla ili, Yatağan ilçesi, Cumhuriyet Mahallesi Millet Bahçesi ve Millet Bahçesine ait Sosyal Donatılar İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi bugün saat 11:00'de yapılacak.

TOKİ Muğla Yatağan Millet Bahçesi ihalesi yarın!

Muğla ili, Yatağan ilçesi, Cumhuriyet Mahallesi Millet Bahçesi ve Millet Bahçesine ait Sosyal Donatılar İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 11:00'de gerçekleştirilecek.

TOKİ Muğla Yatağan 2. Merhale Projesi İnşaatı İşi ihalesi yarın!

Muğla Yatağan 2. Merhale (Girme Barajı ve Sulaması) Projesi İnşaatı İşi (E-İHALE) ihalesi yarın saat 11:00'de yapılacak.

Muğla Yatağan 2. Merhale Projesi İnşaatı İşi ihalesi 1 Haziran'da!

Muğla Yatağan 2. Merhale (Girme Barajı ve Sulaması) Projesi İnşaatı İşi ihalesi 1 Haziran 2020 tarihinde saat 11:00'de gerçekleştirilecek.

Muğla Datça'daki bazı bölgeler için kesin korunacak hassas alan kararı!

Muğla ili, Datça ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31106 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Osman Gürün: Muğla'daki yazlıkların üçte biri doldu!

Muğla'ya gelen ikinci konut sahiplerindeki artışın ardından açıklamalarda bulunan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, "Sağlıklı günlerde buluşalım, şu anda Muğla'ya gelmeyin" çağrısında bulundu.

Muğla Yatağan ağa evi Haberi

Muğla Yatağan ağa evi


Muğla Yatağan'daki Stratonikeia antik kenti içinde bulunan ve yakın zamana kadar depo olarak kullanılan Ağa Evi restore edildi. Ağa kızıyla hizmetçinin oğlunun yaşadığı bir aşkı anlatan türküye de konu olan evde, antik kentten çıkarılan eserler sergilenecek. Muğla Valiliği tarafından aslına uygun olarak restore edilen 100 yıllık Hasan Şar Evi hem araştırmacılann hem de talihi dokuyu merak edenlerin uğrak yeri olacak. 

Evin yalan zamana kadar depo olarak kullanıldığını kaydeden Stratonikeia Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Bilal Söğüt, "Tarihi yapı restorasyon çalışmasıyla eski ihtişamına kavuştu" dedi. 



Yeni...