27 / 04 / 2024

namık ekinci değerlendirmeleri

namık ekinci değerlendirmeleri

Nihat Zeybekci’nin bugün ‘demir çelik sektörü ile ilgili Ekonomi Bakanlığı olarak verebileceğimiz en üst düzeyde teşvikler vermeye başlayacağız” açıklaması doğrultusunda Namık Ekinci Nihat Zeybekçi'nin açıklamalarını değerlendirdi.

Namık Çağatay: Kırılma yaklaşık 7.2 büyüklüğünde deprem üretir!

İstanbul’da yaşanan 5.8 büyüklüğündeki depremden sonra durumu değerlendiren Prof. Dr Namık Çağatay, “Marmara deniz tabanındaki fay 1766’dan bu yana kırılmamış. Kırılma zamanı geldi. Kırılma yaklaşık 7.2 büyüklüğünde deprem üretir” diye açıklama yaptı…

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi MYO binası boşaltıldı!

İstanbul’da merkez üssü Silivri açıklarında gerçekleşen depremden çevre iller de etkilendi. Tekirdağ Namık Kemal Üniversite’sinin binasının kolonları zarar gören Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu binası boşaltıldı….

Namık Ekinci: Çelikle bağlantılı sektörlerin maliyetleri artacak!

Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ekinci, Türk çeliği gibi ürünlerin ABD iç piyasasına girmesinin engellenmesinin, içeride fiyatları yükselterek çelikle bağlantılı sektörlerin maliyetlerini artıracağını vurguladı.

Namık Tanık: 2020'ye kadar 2 bin konut yapmayı hedefliyoruz!

Türkiye'de birden konut satışlarımız arttı diyen Namık Tanık, 2020 yılına kadar 2 bin konut yapmayı hedeflediklerini, İstanbul, Ankara ve Adana'da yatırımlar gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi.

Namık Ziya Mescioğlu yeni imar yönetmeliğini değerlendirdi!

İnşaat Müteahhitleri ve Sanayicileri Derneği (İMSİAD) Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, Yeni Tip İmar Yönetmeliği'nde yapılan ve Resmi Gazete'de yayınlanan değişikliği değerlendirdi.

Namık Ekinci: İnşaat çeliği üretimi firmalarının denetlenmesi doğru karar!

Çelik İhracatçıları Birliği Başkanı Namık Ekinci, Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın İdris Güllüce'nin "inşaat çeliği üretimi yapan tesislerin denetleneceği" yönünde yaptığı açıklamaya ilişkin;değerlendirmede bulundu.

Namık Ekinci: İnşaat çeliği üretimi yapan tesisler denetlenmeli!

Çelik İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ekinci Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın İdris Güllüce’nin “inşaat çeliği üretimi yapan tesislerin denetleneceği” yönünde yaptığı açıklamayı değerlendirdi.

Namık Ekinci Nihat Zeybekçi'nin açıklamalarını değerlendirdi!

Nihat Zeybekci’nin bugün ‘demir çelik sektörü ile ilgili Ekonomi Bakanlığı olarak verebileceğimiz en üst düzeyde teşvikler vermeye başlayacağız” açıklaması doğrultusunda Namık Ekinci Nihat Zeybekçi'nin açıklamalarını değerlendirdi.

Namık Ekinci'den TANAP uyarısı!

Çelik İhracatçıları Birliği Başkanı Namık Ekinci, dünya ülkelerinin kendi sanayicilerini korumak için aldığı ticari önlemlerin Türk çelik sektöründe de örnek alınması ve yerli üreticilerin korunması gerektiğini belirtti...

ÇİB Başkanı Namık Ekinci'den TANAP ihalesi için uyarı!

Çelik İhracatçıları Birliği Başkanı Namık Ekinci, TANAP projesinde teklif verenler arasında adil ticaret yapmadıkları gerekçesiyle birçok pazara sokulmayan Çin ve Hintli boru üreticilerinin yer almasını eleştirdi...

Namık Ekinci TANAP'ta Çin ve Hintli boru üreticilerinin yer almasını eleştirdi!

Çelik İhracatçıları Birliği Başkanı Namık Ekinci, TANAP projesinde teklif verenler arasında adil ticaret yapmadıkları gerekçesiyle birçok pazara sokulmayan Çin ve Hintli boru üreticilerinin yer almasını eleştirdi.

Namık Ekinci'den TANAP ihalesi için önemli uyarı!

Namık Ekinci, TANAP ihalesine girecek Çin ve Hintli boru üreticileri konusunda uyarıda bulundu. Ekinci, bu üreticilerin adil ticaret yapmadığını ve gelişmiş ülke pazarlarına sokulmadığını vurguladı

Namık Ekinci: TANAP ihalesinde Çin ve Hint firmalarına fırsat verilmemeli!

Çelik İhracatçıları Birliği Başkanı Namık Ekinci, dünya ülkelerinin kendi sanayicilerini korumak için aldığı ticari önlemlerin Türk çelik sektöründe de örnek alınması ve yerli üreticilerin korunması gerektiğini belirtti.

namık ekinci değerlendirmeleri Haberi

namık ekinci değerlendirmeleri

Namık Ekinci Nihat Zeybekçi'nin açıklamalarını değerlendirdi. İşte o değerlendirme;


Sayın Bakanımızın yaptığı açıklamayı sektörümüz için sevindirici ve yerinde bir karar olarak görüyoruz. Zira dünya çelik sektörünü değerlendirdiğimizde, dünya çelik üretiminde önemli artışlar olduğunu ancak; buna karşın tüketimde ise bu artışın karşılayacak kadar artış olmadığını ve hatta bazı bölgelerde daralmalar olduğunu görmekteyiz. Biz Türk çelik sektörü olarak çeşitli nedenlerle ihracatta sorunlar yaşamaktayız. Örneğin önemli pazarımızdan olan Ortadoğu ve Afrika ülkelerdeki siyasi karışıklıklar neticesinde söz konusu bölgelere ihracatımızda düşüş yaşanmaktadır. Öte yandan bu pazarlarımıza bazı ülkelerin  Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) kuralları dışında yaptıkları dampingli satışların da ihracatımıza olumsuz etkileri olmaktadır.

Ayrıca yine pazarlarımız arasında olan bazı ülkelerin kendi ihtiyaçlarını karşılamak üzere yeni tesisler kuruyor olması ve DTÖ kuralları çerçevesinde gelen ürünleri de ithal...