28 / 03 / 2024

Nemrut Dağı Milli Parkı 2 seyir terası

Nemrut Dağı Milli Parkı 2 seyir terası

Nemrut Dağı'na bakan Nemrut Dağı Milli Parkı sınırları içerisinde iki ayrı noktadaki Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından iki seyir terası yapılarak yerli ve yabancı turistlerin hizmetine sunuldu.

Antalya'da milli park alanına beş yıldızlı otel yapma talebi! Bakanlığa resmen başvuru yapıldı!

Erkan Güral’ın şirketi NG Kütahya Seramik Porselen Turizm Anonim Şirketi,  Antalya’da “milli park alanı”nda beş yıldızlı otel işletmek için Bakanlığa başvuruda bulundu.

Bakan Özhaseki'den Murat Dağı talimatı: Milli park olmalı!

Uşak Uşak İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı, Çevre Şehircilik ve İklim Bakanı Mehmet Özhaseki'ye 'Murat Dağı Milli Park olmalıdır' talebini iletti.

İstanbul'da Milli Emlak 16 lojman satıyor! 

İstanbul'da Milli Emlak 16 lojmanı satıyor. Peki satışa çıkarılan lojmanların fiyatları ne kadar? Satışa sunulan lojmanlar için ne kadar ödemek gerekiyor? İşte satılık ev arayanları cezbeden ihalenin tüm detayları...

Milli Emlak'tan Ankara'da yatırım fırsatı! 6 arsa satışa çıkarıldı! 

Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Başkent Milli Emlak Dairesi Başkanlığı, Ankara Pursaklarda'da yer alan 6 adet arsayı satışa çıkardı.

Milli Emlak Ankara'da konut alanı imarlı 3 adet arsa satıyor!

Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Başkent Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Seymen Emlak Müdürlüğü, Ankara Pursaklar'da yer alan 3 adet arsayı 16 milyon 760 bin TL bedelle satışa çıkardı.

Milli Emlak Genel Tebliği Sıra No 396'da Değişiklik!

Milli Emlak Genel Tebliği Sıra No 396'da Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31555 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çorum'da Milli Eğitim'e arsa tahsis edildi!

Çorum İl Genel Meclisi üyeleri, İl Özel İdaresi'ne bağlı arsayı okul inşaatı için arsa tahsis etti.

İstanbul'da ‘Milli Emlak’ arazisini sahte belgelerle 30 milyon TL'ye sattılar!

İstanbul’da bir iş insanı, 30 milyon TL'lik bir arsayı satın almak için anlaşma yaptı. Arsayı almak için yaklaşık 15 milyon TL ödeyene, aynı tutardaki arsasını satan iş insanına gösterilen arazinin Milli Emlak’a ait olduğu belirlendi.

Nemrut Dağı kraterindeki yapılaşmaya ilişkin suç duyurusu!

Bitlis sınırlarındaki Nemrut Dağı Krater Gölü ve Kalderası’na ‘tuvalet’ ve ‘sosyal tesis’ adı altında yapılan betonarme inşaat çalışmalarına ilişkin DEVA Partisi Bitlis İl Başkanlığı suç duyurusu yaptı. 

Bursa'da Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ait lojmanların satışı TBMM gündeminde!

Bursa Balabanbey Kalesi'nin bulunduğu arazi içinde kalan Milli Eğitim Müdürlüğüne ait lojmanların satışı için bölgenin tescil kaydının kaldırılacağı iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Kayışoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kahta Kalesi'ndeki restorasyon çalışmalarında sona gelindi!

Nemrut Dağı tur güzergahında bulunan Kahta Kalesi'ndeki restorasyon çalışmalarında sona gelindi...

44 milli park ve 249 tabiat parkı 1 Haziran'da açılıyor!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, koronavirüs salgını nedeniyle ziyarete kapatılan 44 milli park ve 249 tabiat parkının, 1 Haziran'da yeniden açılacağını açıkladı.

Manisalı üç arkadaş koronavirüsten korunmak için ağaç ev yaptı!

Manisa’da üç arkadaş, koronavirüs salgınına karşı önlem almak amacıyla Spil Dağı Milli Parkı’ndaki arazilerine ağaç ev yaptı.

Nemrut Dağı Milli Parkı 2 seyir terası Haberi

Nemrut Dağı Milli Parkı 2 seyir terası

DÜNYANIN 8. Harikası olarak adlandırılan ve 1987 yılında UNESCO tarafından Dıınya Miras Listesine alınan Nemrut Dağı'na bakan Nemrut Dağı Milli Parkı sınırları içerisinde iki ayrı noktadaki Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından iki seyir terası yapılarak yerli ve yabancı turistlerin hizmetine sunuldu. 


FIJET tarafından Altın Elma ödülüne layık görülen ve dünyanın 2 bin metre yüksekliğindeki tek açık hava müzesi olan Nemrut Dağı ve çevresindeki turizm yatırımları devam ediyor. 


Taıilıi Kommagene Krallığının aile Mezarlığı olan Karakuş Tümülüsünü doğusunda Teğmenli Köyü sınırları Kahta Çayı Kanyonuna bakan tepede ve Kahta Çayının doğusundaki Yolaltı Koyu kuzeyindeki tepede 5×5 ebatlarında ahşaptan birer seyir terası ve 150 Metre uzunluğunda yürüyüş yolu yapıldı. 

Yerli ve yabancı turistler Doğudaki seyir terasında teleskopla yöredeki yaban hayvanlarını, Eski Kahta Kalesini,...