27 / 04 / 2024

ofis kira endeksi sonuçları

ofis kira endeksi sonuçları

REIDIN Ofis Kira Endeksi ikinci çeyrek sonuçları açıklandı. REIDIN Ofis Kira Endeksi 2014 ikinci çeyrek sonuçlarına göre, ofis kiralama işlemleri bir önceki çeyrek verilerine göre artış gösterdi.

İstanbul'da ofis stoku geçen yıl 8 milyon metrekareyi aştı, kira bedelleri metrekare başına 1.100 TL oldu!

İstanbul'daki ofis stokunun 2023 yılında 8 milyon metrekareyi aşarken, kira artışları şirket sahiplerinin gündeminde yer alıyor. Merkezi iş alanlarında ofis kiraları metrekare başına 1.100 TL'ye kadar yükseldi. 

Dükkan ve ofis fiyatları ne kadar arttı? Merkez Bankası ilk kez ticari gayrimenkul fiyat endeksini açıkladı

Merkez Bankası tarafından ilk kez açıklanan Ticari Gayrimenkul Fiyat Endeksi'ne göre Dükkan Fiyat Endeksi, 2023'ün son çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 13,1; Ofis Fiyat Endeksi yüzde 9 arttı. İşte o rakamlar...

Ofislere talebin artması kiraları yükseltti! İşte Esentepe, Levent, Gayrettepe ve Maslak'ta ofis kira bedelleri...

2023 yılında Ofis ve perakende sektörlerinde arzın artan talebin gerisinde kalması, kiraların artmasına neden oldu. En çok iş merkezi ve ofislerin yer aldığı Esentepe, Levent, Gayrettepe ve Maslak'ta ofis kira bedelleri ne kadar oldu?

Kiracılar dikkat! Kira zammı enflasyonun üzerine çıktı! Kira fiyatlarını duyanlar adeta çıldırdı!

Fahiş kira zamları enflasyonu da körüklüyor. Yıllık enflasyon yüzde 61,5 olarak gerçekleşirken, gerçek kira endeksi yüzde 95’lik oranla enflasyonun üzerinde arttı. Aylık artış ise yüzde 9,5 oldu.

İstanbul’da premium ofis kiraları metrekare başına 55 dolara yükseldi! 

Premium Ofis Kira Takibi 2022 Raporu, 2022 yılında birinci sınıf ofis kiralarının küresel çapta yüzde 4,8 yükseldiğini ortaya koydu. İstanbul’da premium ofis kiraları etrekare başına 55 dolara yükseldi! 

İstanbul'da kira fiyatları dudak uçuklattı! En pahalı ofis kirası nerede?

PROPIN tarafından hazırlanan ve 2021'in Ekim, Kasım ve Aralık aylarını kapsayan 'İstanbul Ofis Pazarı Genel Bakış 2021 Dördüncü Çeyrek Raporu' yayınlandı. Raporda, İstanbul'da en yüksek kira istenilen yer belli oldu. İşte İstanbul'daki ofis piyasası ve kira fiyatları...

İş GYO Maslak ofis binasının kira değeri ne kadar?

İş GYO Maslak ofis binasının toplam aylık kira değeri 561 bin 200 TL olarak belirlendi. Gayrimenkulün KDV dahil toplam kira değeri ise 662 bin 216 TL oldu. Binanın KDV hariç yıllık kira değeri ise 6 milyon 734 bin 400 TL olarak belirlendi.

İş GYO Taksim Ofis Lamartine Binası'nın kira değeri ne kadar?

İş GYO Taksim Ofis Lamartine Binası'nın kira değeri belli oldu. Peki İş GYO Taksim Ofis Lamartine Binası'nın değeri ne kadar?

Kentsel dönüşüm Rize'de kira ücretlerini artırdı!

Rize'de deniz dolgusu üzerine yapılan ve korozyon nedeniyle riskli duruma gelen 23 hektarlık alandaki 118 dükkân, 174 ofis ve 60 konutta kentsel dönüşüm çalışmaları başladı. Kentsel dönüşüm ile birlikte bölge kira ücretleri arttı.

İstanbul'un en pahalı ofis kirası Levent'te!

PROPIN İstanbul Ofis Pazarı Genel Bakış 4. Çeyrek 2020 Raporu yayımlandı. Rapora göre; İstanbul'da 2020 dördüncü çeyrek dönemde talep edilen en yüksek kira rakamının 30 ABD Doları/metrekare/ay (yaklaşık 236 TL/metrekare/ay) olduğu belirlendi.

İş GYO Maslak ofis binası kira değerleme raporu!

İş GYO portföyünde yer alan İstanbul İli, Sarıyer İlçesi, M.Ayazağa Mahallesi, 10 ada, 2 pafta, 10 parsele ilişkin kira değerleme raporu KAP'ta yayınlandı. 

İş GYO Taksim Ofis Lamartine kira değerleme raporu!

İş GYO, İstanbul İli, Beyoğlu İlçesi, Şehitmuhtar Mahallesi, 11 Pafta, 408 ada, 24 Parsel'e ilişkin kira değerleme raporunnu yayınladı.

Ofis pazarına Kovid-19 güncellemesi!

İstanbul Ofis Pazarı Genel Bakış 3. Çeyrek 2020 raporu yayınlandı. Rapora göre, ofis piyasasında Covid-19'un negatif etkileri görülüyor. İstanbul genelinde ortalama kira rakamları Türk lirası bazında 101,49 TL'den 102,43 TL'ye yükseldi.

ofis kira endeksi sonuçları Haberi

ofis kira endeksi sonuçları

REIDIN Ofis Kira Endeksi 2014 ikinci çeyrek sonuçları açıklandı. Endekse göre, İstanbul geneli ofis kira değerlerinde bir önceki çeyrek verilerine göre üst segmentte yüzde 1.40, alt segmentte ise yüzde 3.76 oranında artış yaşandı.


19 ofis bölgesi içerisinde en yüksek kira gelirine sahip semt yine Esentepe oldu. Esentepe, Üst Fiyat Segmenti’nde metrekare fiyatlarına göre 43.45 dolar, Alt Fiyat Segmenti’nde ise 29.13 dolar ile en yüksek kira değerine sahip bölge olma özelliğini devam ettirdi.  Alt Fiyat Segmenti’nde ise 7.65 dolar ile Kavacık, en düşük kira değerine sahip bölge oldu.


Orhan Vatandaş: “Nitelikli ofisler sektöre kazandırılıyor”


2014 yılı ikinci çeyrek döneminin stoktaki bölgesel büyümelerin devam ettiği bir dönem olarak geride kaldığını belirten REIDIN Kıdemli Analisti Orhan Vatandaş, “Ofis kiralarında bu dönem artış yaşanmış olmasının en...