25 / 04 / 2024

öğrenciler ev arayışına başladı

öğrenciler ev arayışına başladı

Üniversite sonuçlarının açıklanmasından sonra binlerce öğrenci ev arayışına başladı. Okula, toplu taşımaya yakın ve aynı zamanda öğrenci bütçesine uygun ev arayan üniversiteliler ve aileleri emlak ofislerinin yolunu tutmaya başladı.

Bir emeklinin maaşı artık ev kirasına yetmiyor! Fahiş kiralar emeklileri de vurdu!

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Avukat Burcu Köksal, bir emeklinin maaşının artık ev kirasına yetmediğini belirtti. İşte Köksal'ın konu ile ilgili o açıklaması...

Prefabrik ev sahibi olmak isteyenlere müjde! Devletten 200 bin TL destek!

Günümüzde kiraların ve konut fiyatlarının hızla yükselmesi, insanları alternatif konut çözümleri arayışına yöneltiyor. Bu kapsamda, prefabrik evler son dönemlerde oldukça popüler hale geldi. Prefabrik ev almak isteyen kişiler devlet tarafından 300 bin TL'ye kadar destekleniyor.

Yurt ücretleri cep yakıyor: En ucuz özel yurt yıllık 55 bin TL!

Üniversite kazanan öğrencilerin şehirler arası göçü başladı. Devlet yurdu çıkmayan öğrenciler kalacak yer bulma arayışına geçti. Ev veya özel yurt tercih eden öğrenciler yüksek fiyatlarla karşı karşıya kaldı. Özel yurtlar yüzde 100'ün üzerinde zamlandı.

İstanbul’da iki emekli maaşı bir ev kirasına yetmiyor!

İstanbul Planlama Ajansı (İPA) verileri İstanbul’da iki emekli maaşının bir ev kirasına yetmediğini gözler önüne serdi. İşte detaylar... 

Ev kiralayacak öğrenciler bunlara dikkat! Konut kiralarken bu 5 maddeyi gözden kaçırmayın!

Öğrencilerin kiralık ev arayışına girmesine az bir süre kaldı. Ev kiralayacak öğrenciler için tavsiyeler peş peşe geldi. İşte ev kiralayacak öğrenciler için 5 önemli tavsiye...

Dikkat! Bayram tatilinde sahte kiralık ev tuzağına düşmeyin!

Hafta sonu izin günleri ve Kurban Bayramı ile birlikte dokuz güne uzayabilecek tatil döneminde sahte kiralık ev tuzağına düşmeyin... 

Almanya, Türklere 37 Bin Euro maaşla iş fırsatları sunarak çalışan arayışına girdi!

Almanya, Türk vatandaşlarının çalışmak için göç etme isteğine yanıt veriyor ve 37 bin euro maaşla işçi arayışına girdi! Almanya'nın sunduğu iş imkanları ve maaşlar hakkında daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin.

Ev kiralarına sınırlama mı getiriliyor? Şehirlere göre kirada üst limit iddiası!

Bazı ev sahiplerinin fırsatçılık yaparak kiraları iki katına çıkarması sonrası, sosyal medya ve bazı medya kuruluşlarında "Ev kiralarına il il limit getiriliyor" şeklinde haberler yer almıştı. Ancak konu hakkında resmi bir açıklama yapıldı.

25 günde ev sahibi olmak isteyenler haberi okudu bile! Talep yüzde 300’ü aştı

Konut fiyatlarındaki astronomik yükseliş ev sahibi olmak isteyen vatandaşları kara kara düşündürürken bir yandan da alternatif arayışına da itiyor. Kira ödemek ve her yıl gelecek zamlar için endişelenmek istemeyenlerin yeni gözdesi prefabrik evler. Peki prefabrik ev almak mantıklı mı, prefabrik evde

Konut aramaları satılıktan kiralığa döndü!

Çevrimiçi gayrimenkul platformu Emlakjet’in araştırmasına göre katılımcıların yüzde 20’lik önce satılık ev aradığını, ancak şimdi kiralık ev arayışına yöneldiğini belirtti. Satılık yerine kiralık ev aramaya yönelimin ilk sebebi de yüzde 53 ile “bütçe kriterlerine göre ev bulamamak” oldu.  

Ev kiralarına yüzde 200 zam! 2 bin 500 liralık daire 7 bine dayandı işte kiraların en ucuz olduğu yerler

Geciken kentsel dönüşüm inşaatları, mülteci ve üniversite öğrencilerinin ev arayışlarıyla birlikte konut kiraları yüzde 200'e yakın arttı. Türkiye genelinde konut sıkıntısı son raddeye geldi.

İnşaat maliyetleri artınca müteahhitler kiralık depo arayışına girdi!

İnşaat maliyetlerindeki artışlar stok yapmak isteyen müteahhitleri de depo arayışına girdi...

Ev kiralarına üst sınır getirilecek mi?

Türkiye’de son zamanlarda kiralık ev fiyatlarında büyük bir yükseliş yaşanıyor. Özellikle İstanbul gibi büyük şehirlerde insanlar uygun fiyatlı konut bulmakta zorluklar yaşıyor. Peki öğrenciler ev bulma zorluğunu nasıl aşacak?

öğrenciler ev arayışına başladı Haberi

öğrenciler ev arayışına başladı

Üniversite sonuçlarının açıklanmasından sonra binlerce öğrenci ev arayışına başladı. Okula, toplu taşımaya yakın ve aynı zamanda öğrenci bütçesine uygun ev arayan üniversiteliler ve aileleri emlak ofislerinin yolunu tutmaya başladı. Eylül başında kayıt işlemlerini yaptıran öğrenciler Eylül'ün 2. ve 3. haftalarında yeni evlerinde yaşama başlayacak. Üniversitelilerin ev kirası olarak ayıracakları bütçe ortalama 100 metrekare bir daire baz alındığında 350 lira ile 2 bin 750 lira arasında değişiyor. En fazla kirayı İstanbul ve Ankara’da eğitim görecek öğrenciler ödeyecek. Karadeniz ve Doğu illerinde ise azalan kira bedelleri 350 liraya kadar gerileyecek.


Üniversitelere yakın evler öğrenciler tarafından olduğu kadar yatırıcılar tarafından da tercih ediliyor. Eve yatırım yapmak isteyenler kolay kiraya verilmesi ve kendini daha çabuk amorti etmesi nedeniyle bu daireleri seçiyor. Kiralık konut piyasasındaki...