19 / 04 / 2024

Öğrencilere yeni yurtlar geliyor

Öğrencilere yeni yurtlar geliyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğünce 21 öğrenci yurdunun inşaatı sürdürülüyor.Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin talimatıyla öğrenci yurdu inşaatlarına hız verildi.

Öğrencilere karne hediyesi 6 bin 841 TL verilecek! Ayrıntılar resmen belli oldu! İşte başvuru detayları...

Milyonlarca öğrenciyi kapsayan karne hediyesi 6 bin 841 TL olarak verilecek.  Öğrencilere verilecek olan yeni sosyal yardım ödemelerinde ayrıntılar araştırılıyor. Peki başvurular ne zaman, nereden yapılacak? İşte başvuru detayları...

TEV burs başvuruları başladı: Şartları karşılayan öğrencilere ayda 2500 TL burs verilecek!

2023-2024 eğitim öğretim yılı, üniversitelerin kapılarını yeni öğrencilere ve ara sınıf öğrencilerine açtığı heyecan verici bir dönemin başlangıcını müjdeliyor. Üniversiteye başlamış olan gençler ve devam eden öğrenciler eğitim masraflarını karşılamak için burs fırsatlarını araştırmaktadırlar.

Öğrencilere yardım büyük yerden! İşte yardımın detayları

Farklı şehirlerdeki belediyeler, üniversitelerin yeni eğitim dönemi öncesinde öğrencilere sunulacak destekler hakkında bilgi vermeye başladı. Kısa süre sonra başlayacak olan üniversite öğrencileri de maddi destek için burs arayışındadır. İşte bu kez burs desteği bu belediyeden sağlanıyor...

Öğrencilere müjde! Kimlik kartıyla 2000 bin TL ödeme verilecek!

Öğrenciler için yeni bir haber duyuruldu. Üniversite öğrencilerinin yüzü gülecek. Öğrencilere 2000 TL’ye kadar ödeme yapılacak. 2000 TL ödeme nasıl alınacağı açıklandı. İşte ödemeyle ilgili tüm detaylar…

Aile Bakanlığı’ndan öğrencilere bir yeni destek ödemesi daha! Bu parayı hemen alın!

Not ortalamasında başarıyı yakalayan öğrencilere müjde Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geldi. Öğrenciler, haberi verilen Başarı Teşvik Programı'ndan yararlanmak istiyor. Bu destek ödemesi, tüm öğrencileri kapsıyor.

Öğrencilere yeni yıl müjdesi! Ekim, kasım aralık ödemeleri toplu şekilde peş peşe hesaplara aktarılacak! O tarihte ...

Üniversite öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen burs ve kredi ödemelerinde detayları açıklandı. Yeni yılda öğrencilerin hesaplarına ödemeler toplu olarak yatırılacak. Peki 2022 KYK burs ödemeleri hesaplara yattı mı?

İnternette dev kampanya! Öğrencilere indirim yolda

İnternet sağlayıcısı TurkNetten öğrencilere özel yeni kampanya geldi Yeni reklam filminde ayrıntılardan bahseden Turknet, öğrencilere indirim müjdesi verdi. 

Öğrencilere asgari ücret tutarında burs imkanı! İşte detaylar!

Öğrencilere yeni burs imkanı. Asgari ücret tutarında burs öğrencilere verilecek. İşte detaylar!

Öğrencilere yurt müjdesi! KYK yurtları yaz aylarında ücretsiz olacak! İşte yaz aylarında açık olacak ücretsiz yurtlar!

Milyonlarca öğrenci yaz aylarında açık olan yurtları araştırmaya başladı. Peki yaz aylarında hangi yurtlar açık olacak? Hangi illerdeki öğrenci yurtları yaz aylarında açık kalacak? İşte öğrencilerin merak ettiği o soruların yanıtları...

Öğrencilere asgari ücretin yarısı kadar maaş ödenecek!

Devletten milyonlarca öğrenciyi sevindirecek güzel haber geldi. Milyonlarca öğrenciye yeni yılda 1.416 ve 2.125 TL arasında maaş verilecek. Meclis'te yapılan düzenlemeyle birlikte, öğrencilere verilecek maaşlar devlet tarafından karşılanacak.

Özyurtlar NCadde Ateş Corner'da teslimler başlıyor!

Özyurtlar Holding'in öğrencilere yeni bir yaşan konsepti sunduğu NCadde Ateş Corner'da teslim dönemi başlıyor.

Türkiye'nin ilk 'Akıllı ve Güvenli Şehri'ndeki yeni etap konutlarının temeli yarın atılıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Esenler Belediye Başkanı M.Tevfik Göksu, Esenler'de önce "Sıfır Atık" projesi kapsamında geri dönüşümden elde edilen 500 bin defteri öğrencilere dağıtacak, sonrasında da Türkiye'nin ilk 'Akıllı ve Güvenli Şehri'ndeki yeni etap konutlarının temelini atacak.

TİKA'nın desteğiyle Ugandalı öğrenciler yeni dersliklere kavuştu!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Uganda Kampala'da öğrencilere beş yeni derslikli ek blok inşa etti.

Öğrencilere yeni yurtlar geliyor Haberi

Öğrencilere yeni yurtlar geliyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğünce 21 öğrenci yurdunun inşaatı sürdürülüyor.


Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin talimatıyla öğrenci yurdu inşaatlarına hız verildi.


Yurtlar, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğünce hazırlanan ihtiyaç programları doğrultusunda, kullanıcı sayısı ve kitlesi dikkate alınarak projelendiriliyor.


Yurt kampüsleri, içerdiği sosyal donatılarla kendi kendine yetebilen tesisler halinde inşa ediliyor. Yatak blokları, sosyal tesis ve kampüs alanlarında engelli öğrencilerin de bulunacağı düşünülerek, "TS 9111"e uygun düzenlemeler yapılıyor.


Yurtlarda, engelli öğrenci odası ve 3 kişilik yatak odaları bulunuyor. Yatak odalarında banyo, lavabo, tuvalet yer alıyor. Her odaya mini buzdolabı, kat ofislerine çamaşır ve kurutma makinesi konuluyor.


Yurt bloklarındaki banyo, duş ve lavabolardan gelen atık sular, çeşitli arıtma sistemlerinden geçirilerek tuvalet rezervuarlarında kullanılıyor. Ayrıca,...