02 / 05 / 2024

öğrencilerin ev ara dönemi

öğrencilerin ev ara dönemi

Üniversite sonuçlarının açıklanmasından sonra binlerce öğrenci ev arayışına başladı. Okula, toplu taşımaya yakın ve aynı zamanda öğrenci bütçesine uygun ev arayan üniversiteliler ve aileleri emlak ofislerinin yolunu tutmaya başladı.

Chery’den yeni araç! Chery yeni elektrikli OMODA 5 EV tanıttı...

Chery’nin tüm dünyadaki otomotiv pazarlarındaki araştırmaları kapsamında üretime başladığı OMODA alt markası, içten yanmalı motora sahip OMODA 5 modelinin ardından şimdi de yüzde 100 elektrikli OMODA 5 EV modelini tanıtımını gerçekleştirdi. İşte yeni model ve haberin detayları...

Emlak sektöründe takas dönemi başladı! Kredi getirili konutlar takas ediliyor!

Banka kredisine erişemeyenler çareyi takasta buldu. Emlak sitelerinde binlerce ev, araç, arsa, tarla ve iş yeri takas kabul ederken, İstanbul’da 101 milyon TL değerinde bir köşk, Beylikdüzü’nde 70 milyon TL’ye 13 daire, İstanbul’da gayrimenkul, dükkan ve araç takas edilmeyi bekliyor.

Yüzde 25 kira sınırına uymak istemeyen ev sahiplerinden yeni oyun! Şimdi de yabancı öğrencilerin peşine düştüler!

Ev sahipleri yüzde 25 sınırını aşmak için çeşitli oyunlar denemeye başladı. Ev sahipleri şimdi de evlerini kiraya verebilmek için yabancı öğrencilerin peşine düştü.

Ev sahipleri kiraya ara zam yapabilir mi? 

Ev sahiplerinin ara zam talep ettiği iddiası gündemde yer alamaya başladı. Peki, ev sahipleri kiracıdan ara zam talep edebilir mi? İşte detaylar...

Ev sahiplerinden ara zam talebi! Kiraya ara zam yapılır mı? Hemen bu detaylara bakın!

Asgari ücretlilere, memurlara ve özel sektör çalışanlarına yapılan maaş düzenlemeleri sonrasında,  ev sahiplerinden kiralar için ara zam talepleri gelmeye başladı. Peki kiraya ara zam yapılır mı?

Prefabrik evlere devlet desteği geliyor! Karşılıksız 200 bin TL alacaksınız!

Deprem felaketi sonrasında özellikle yüksek katlı ve eski yapılarda oturanlar ev değiştirme telaşı yaşamaya başladı. Evinin sağlam olup olmadığı konusunda şüpheye düşen kişiler prefabrik ev araştırması yapıyor.

Deprem sonrası fırsatçılığa Rekabet Kurumu müdahalesi: Artan ev fiyat ve kiraları için ön araştırma başladı!

Rekabet Kurumu, 6 Şubat tarihli depremlerin ardından emlak fiyatlarında yaşanan dalgalanmaları resmen mercek altına aldı. Deprem sonrası fırsatçılığa Rekabet Kurumu müdahalesi: Artan ev fiyat ve kiraları için ön araştırma başladı!

BİM’de ‘Aktüel Ürünler’ Kampanyası var… BİM 13 Eylül 2022 fiyat listesi

Eylül ayı indirimlerinde tüketici dostu yeni bir kampanya daha var. Kampanyayı BİM Marketleri yapıyor. 13 Eylül’de başlayacak ‘Aktüel Ürünler’ kampanyasında gıdadan temizliğe, kozmetikten ev araç gereçlerine kadar pek çok ürün avantajlı fiyatlarla satışta olacak. 

Ev ve araç alacaklar aman dikkat! İslam Memiş'in uyarısını dinlemeden hareket etmeyin: Bayram sonrası...

Altın fiyatlarında düşüşler devam ederken, kripto paralar adeta dibe vurdu.Vatandaşlar ise Ev fiyatları düşecek mi?’ gibi soruları araştırmaya başladı.

Kiracılar dikkat! Ev sahibi ara zam isterse...

Türkiye'de son 1 senede konut kiralarında yüzde 100'ü geçen artışlar kaydedildi. Bu durumla beraber, ev sahibi kiracı tartışmaları da arttı ve boyut değiştirdi. Şimdi ev sahipleri, kiracılarına ara zam baskısı uyguluyor...

Öğrenciler neden ev bulamıyor? 

Yüz yüze eğitimin başlamasıyla beraber öğrencilerin ev bulma telaşı da başladı. Çok sayıda öğrenci yurt ve ev bulamazken bahçelerde sokaklarda yatmaya başladı. 

İstanbul'da öğrencilerin ev bulma sorunu büyüyor!

İstanbul’da fahiş kira tartışmaları devam ediyor. Beşiktaş'taki Vişnezade Mahallesi; kentte son bir senede konut kiralarının en fazla yükselişe geçtiği ikinci mahalle oldu.

Öğrencilerin ev bulma sıkıntısı büyüyor!

Yüz yüze eğitimin başlayacak olması ile beraber öğrenciler okulların bulunduğu kentse dönmeye başladı. Ev bulamayan öğrenciler heveslerinin kırıldığını dile getirdi. 

öğrencilerin ev ara dönemi Haberi

öğrencilerin ev ara dönemi

Üniversite sonuçlarının açıklanmasından sonra binlerce öğrenci ev arayışına başladı. Okula, toplu taşımaya yakın ve aynı zamanda öğrenci bütçesine uygun ev arayan üniversiteliler ve aileleri emlak ofislerinin yolunu tutmaya başladı. Eylül başında kayıt işlemlerini yaptıran öğrenciler Eylül'ün 2. ve 3. haftalarında yeni evlerinde yaşama başlayacak. Üniversitelilerin ev kirası olarak ayıracakları bütçe ortalama 100 metrekare bir daire baz alındığında 350 lira ile 2 bin 750 lira arasında değişiyor. En fazla kirayı İstanbul ve Ankara’da eğitim görecek öğrenciler ödeyecek. Karadeniz ve Doğu illerinde ise azalan kira bedelleri 350 liraya kadar gerileyecek.


Üniversitelere yakın evler öğrenciler tarafından olduğu kadar yatırıcılar tarafından da tercih ediliyor. Eve yatırım yapmak isteyenler kolay kiraya verilmesi ve kendini daha çabuk amorti etmesi nedeniyle bu daireleri seçiyor. Kiralık konut piyasasındaki...