29 / 03 / 2024

ordu depreme dayanıklı bölgeler

ordu depreme dayanıklı bölgeler

Ordu Jeofizik Mühendisleri Odası Ordu İl Temsilcisi Gökhan Baştuğ, Ordu'nun yerleşim yerinin taşıma toprak üstünde olduğunu, bu sebeple de yeni yapılan binaların maliyetinin arttığını söyledi.

Depreme dayanıklı binalar için 3 altın kriter! 

Olaycom köşe yazarı Ahmet Emin Yılmaz, bugünkü köşesinde depreme dayanıklı yapılar için gerekli 3 kriteri kaleme aldı. İşte Ahmet Emin Yılmaz'ın 'Depreme dayanıklı yapıda 3 altın kriter: Doğru zemin, doğru proje, doğru inşaat' başlıklı yazısı...

DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması başvuruları başladı!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından düzenlenen DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması başvuruları başladı.

Depreme dayanıklı yapılar öncelikli olmalı!

Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, 17 Ağustos Marmara Depremi yıldönümü vesilesiyle mesaj yayınladı. Küçükoğlu mesajında depreme dayanıklı binalara öncelik verilmesi gerektiğini belirtti.

Kamu binalarının depreme dayanıklılığı artırılıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen toplam 465 milyon dolar kredi desteği kapsamında kamu binalarının depreme dayanıklılığı ve enerji verimliliğinin artırılması için harekete geçildi.

Oturduğunuz ev depreme dayanıklı mı?

Türkiye, fay hatları üzerinde yer alan bir ülke. Deprem bölgesinde bulunan ülkelerde yapının dayanıklı ve sağlam olması, meydana gelebilecek riski düşüren faktörlerden. Peki binanın depreme dayanıklı olup olmadığı nasıl anlaşılır? İşte ayrıntılar...

Depreme dayanıklılıkta önemli olan zemine uygun evlerin yapılması!

Jeofizik Mühendisi Ali İlker Bulut, depreme dayanıklılıkta önemli olan unsurun binanın zemine uygunluğu olduğunu belirtti. Bulut, depremde zeminin etkisini anlattı.

Elazığ Şehit Fevzi Mahallesi'nde depreme dayanıklı konutlar inşa edilecek!

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, geçtğimiz yıl Elazığ'da meydana gelen depremden etkilenen merkez Battalgazi ilçesi Şehit Fevzi Mahallesi'nde depreme dayanıklı, modern konutlar inşa edileceğini söyledi.

Depreme dayanıklılık için 7 adım!

TMB 7 adımda depreme dayanıklı yapı inşa etmek için önerilerini açıkladı. Peki dayanıklı yapı üretimi için neler yapılmalı? İşte TMB'nin tespit ve önerileri...

Balıkesir'de depreme dayanıklı itfaiye binaları inşa ediliyor!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi kent genelindeki itfaiye binalarını yeniliyor. Şehir içerisinde bunulan binalar depreme dayanıklı hale getiriliyor. 

Depreme dayanıklı bina nasıl olmalı?

İTÜ Mimarlık Fakültesi, Yapı ve Deprem Mühendisliği Birimi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Cem Çelik, binaların depreme karşı nasıl güçlendirildiğini anlatarak, depreme dayanıklı binaların özelliklerini anlattı. 

Depreme dayanıklı ve sıfır evlere talep arttı!

TÜİK Kasım ayı verilerini değerlendiren Birikimevim Yönetim Kurulu Başkanı Osman Telli, ''Ev sahibi olmak isteyenler depreme dayanıklı ve yeni yapılara yöneliyor'' dedi.

Adliye binalarının depreme dayanıklılığı TBMM'nin gündeminde!

Adliye binalarının depreme dayanıklılığı meclis gündemine taşındı. CHP'li Erbay, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İmar Barışı depreme dayanıklılık önkoşulu gözetilerek güncellenmeli!

İmar Barışı uygulamasının revize edilmesi gerektiğini dile getiren Araştırmacı Yazar Yüksek Mimar Hüseyin Demir, ’Depreme dayanıklı yapıların iptal edilen yapı kayıt belgeleri geri verilmeli ve elde edilen gelir depreme dayanıksız binaların dönüşümü için kullanılmalıdır’ diye konuştu.

ordu depreme dayanıklı bölgeler Haberi

ordu depreme dayanıklı bölgeler


Bina yapımında depreme dayanıklılık, arazi yapısı gibi konular alanında çalışmalarda bulunan Jeofizik Mühendisi Gökhan Baştuğ, Ordu'nun merkezinin 3. dereceden deprem kuşağında yer aldığını akarsuların getirdiği alüvyon toprak yapısının bina yapımında maliyeti arttırdığını belirtti. Ordu'da yapılan binalar içerisinde yamaçlara yapılan binaların maliyetinin daha az olduğunu vurgulayan Baştuğ, düz arazideki binaların maliyetinin toprak yapısına bağlı olarak arttığını ifade etti. Ordu'da ilk yerleşim yerlerinin Boztepe yamaçlarına yapılması ve düz arazinin tarıma ayrılmasının doğru bir düşünce olduğuna dikkat çeken Baştuğ, daha sonraları insanların düzlüklere ve tarım alanlarına yerleştiğini vurguladı.


BAŞTUĞ: "ORDU'DA ESKİ BİNALAR DEPREME DAYANAMAYABİLİR"

Ordu'nun yerleşim alanlarının yamaçlara değil de düz araziler yapılmasına ve deprem riskine değinen Jeofizik Mühendisi Gökhan Baştuğ, "Bize en yakın olan Küzey Anadolu Fay Hattı’na 80 km uzaklıkta yer alıyoruz....