19 / 03 / 2024

Ordu Giresun Havalimanı üst yapı inşaatı

Ordu Giresun Havalimanı üst yapı inşaatı

Denizde inşa edilen Avrupa' nın ve Türkiye' nin ilk havalimanı olan Ordu - Giresun Havalimanı' nın üstyapı kaba inşaatının yüzde 60 ' lık bölümü tamamlandı...

Ordu-Giresun Havaalanı'nda dolgu çalışması başladı!

Denize dolgu yöntemiyle yapılan Avrupa’da tek, dünyada üçüncü olma özelliğine sahip Ordu-Giresun Havalimanının doğu kısmının deniz ve kara arasındaki boşluğun doldurulma çalışmalarına başlandı.

Ordu-Giresun Havalimanı Gülyalı'nın kaderini değiştirdi!

Ordu Gülyalı ilçesinin kaderini değiştiren Ordu-Giresun Havalimanı bölgedeki gayrimenkullerin fiyatlarını da artırdı.

Ordu-Giresun Havalimanının prestiji artıyor!

Türkiye’nin prestij projelerinden biri olan ve denize dolgu yöntemiyle inşa edilerek Avrupa’da 1. dünyada 3. olan Ordu-Giresun Havalimanı ise açıldığı tarihten bu yana 1.5 yıl içerisinde 1 milyon yolcuyu aştı.

Ordu-Giresun Havalimanı'nın sahası büyütülecek!

Ordu-Giresun Havalimanı'nın kullanım sahası, çevre düzenlemeleri kapsamında denizin bir bölümünün daha doldurulmasıyla genişletilecek.

Ordu-Giresun Havalimanı bölgenin kaderini değiştirdi!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, "Tamamı Türk mühendislerinin eseri olan, dünyanın üçüncü ve Türkiye'nin ilk denize dolgu Ordu-Giresun Havalimanıyla ne kadar gurur duysak azdır" dedi.

Ordu Giresun Havalimanı bölgenin kaderini değiştirdi!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, "Bu havalimanı dünyanın üçüncü, Türkiye'nin ise ilk denize dolgu havalimanı. Tamamı Türk mühendislerin eseri olan havalimanımızla ne kadar gurur duysak az." dedi.

Ordu Çevre Yolu, OR-Gİ Havalimanı'nın 4 katı maliyette!

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Ordu Çevre Yolu Projesi'nin, Türkiye'nin deniz üzerine dolgu yöntemiyle inşa edilen ilk havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı'na harcanan bütçenin 4 katı maliyetle inşa edilmekte olduğunu bildirdi.

Ordu-Giresun Havalimanı, Gülyalı'da arsa fiyatlarını artırdı!

Avrupa ve Türkiye'nin deniz üzerine inşa edilen ilk havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı'nın bulunduğu Gülyalı ilçesinde arsa fiyatları adeta patladı.

Ordu Havalimanı taş ocağı, katı atık depolama tesisi olacak!

Çöp sorununa büyük ölçüde neşter vuran Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ordu-Giresun Havalimanı taş ocağını, katı atık depolama tesisi olarak kullanmaya hazırlanıyor.

Ordu-Giresun Havalimanı'nın taş ocağına çöp tesisi kurulacak!

Avrupa ve Türkiye'nin deniz üzerine kurulan ilk havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı'nın dolgusu için taş çıkarılan ocağa çöp tesisi kurulacağı bildirildi

Ordu-Giresun Havalimanı tahmin edileni geride bıraktı!

Birinci yılını deviren Ordu-Giresun Havalimanı, iç ve dış hatlarda birçok yolcuya hizmet vererek tahmin edileni geride bıraktı...

Ordu-Giresun Havalimanı yurtdışı seferlere hazırlanıyor!

Ordu-Giresun Havalimanı birinci yıldönümünde yurtdışı seferlere hazırlanıyor. Başkan Yılmaz: 22’nci gümrük noktası burası olacak. Ordu-Giresun Havalimanı henüz birinci yılını doldurmadan beklenenin üzerinde ilgi gördü.

Ordu-Giresun Havalimanı 55 havalimanı arasında ilk 26’ya girdi!

Ordu-Giresun Havalimanı’nın açılışından bu yana henüz birinci yılını doldurmadan Türkiye’nin toplam 55 havalimanı arasında ilk 26’ya girdiği bildirildi. Doluluk oranı açısından 55 havalimanı içerisinde 26. sırada yer alıyor.

Ordu Giresun Havalimanı üst yapı inşaatı Haberi

Ordu Giresun Havalimanı üst yapı inşaatı
Denizde inşa edilen Avrupa'nın ve Türkiye'nin ilk havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanı'nın üstyapı kaba inşaatının yüzde 60'lık bölümü tamamlandı. Yapımına 20li yılında başlanan ve Türkiye'de denizde inşa edilen ilk havalimanı olan OrduGiresun Havalimanı inşaatında bir yandan dolgu işlemi devam ederken, diğer yandan üstyapı çalışmaları aralıksız sürdürülüyor. Ordu-Giresun Havalimanı Üstyapı Proje Müdürü Yüksel Kahraman, yaptığı açıklamada, binaların toplam 26 bin metrekare alanda kurulduğunu söyledi. Havalimanın açılış tarihinin 15 Mart 2015 olarak belirlendiğini anımsatan Kahraman, o tarihe kadar üstyapı inşaatını tamamlamak istediklerini vurguladı. 


 KULE İÇİN BEKLENDİ 


 Kahraman, kule binasının yapımı için teknik olarak biraz beklediklerini dile getirerek, "Kule bloğu ilk başladığımız binaydı ama temel kazık sistemiyle yapıldığı için belli bir süre teknik olarak beklememiz gerekiyordu. Bekledik, oturmayı tespit ettik ve binayı oturttuk. Bu zor...