29 / 03 / 2024

Orta Asya müteahhitlik pazarına yönelik forum

Orta Asya müteahhitlik pazarına yönelik forum

Kırgızistan, Özbekistan ve Tacikistan müteahhitlik pazarlarına yönelik işbirliği forumu, 27 Ağustos'ta İstanbul'da gerçekleştirilecek. Foruma, Ekonomi Bakanı Çağlayan ile Kore Kara, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Seoung-hwan Shuh da katılacak...

TAV Havalimanları, yatırım için gözünü Orta Asya ve Afrika'ya dikti!

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, yeni yatırımlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Şener, “Yolcu büyümesinin olacağı yerlerle ilgileniyoruz. Gelişmiş ülkelere değil, gelişmekte olan ülkelere bakıyoruz. Orta Asya ve Afrika’ya odaklanıyoruz” dedi.

Körfez, Orta Asya ve Türkiye altyapı müteahhitleri birleşti!

Habertürk Gazetesi köşe yazarlarından Serpil Yılmaz bugünkü yazısında Türkiye’nin yurtdışı müteahhitlik birikimi ve altyapı yatırım potansiyelinden bahsetti. İşte o yazı:

IPM Invest Orta Asya ve Körfez'de hizmet vermeye başladı!

IPM Invest “İngiltere, Almanya ve İspanya’da” yapmış olduğu anlaşmalar çerçevesinde Türkiye başta olmak üzere Körfez Ülkeleri ve Orta Asya ülkelerinde gayrimenkul ve yatırım danışmanlığı hizmeti vermeye başladı.

Afrika'daki Türk müteahhitlik hizmetlerinin önü açılacak!

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş:"2016 yılını Afrika yılı ilan ettik. Orta Afrika ve sahra altı Afrika bölgesine Türk ürünlerini ihraç etme ve Türk müteahhitlik hizmetlerinin faaliyet göstermesini sağlayabilmek için önemli girişimlerimiz var." dedi.

AE Arma-Elektropanç, en büyük teknik müteahhitlik firmaları arasında!

Orta Doğu’daki faaliyetlerini artıran AE Arma-Elektropanç, MEP Middle East tarafından yayımlanan “Orta Doğu’nun En Büyük 25 Müteahhitlik Firması” listesinde üçüncü sırada yer aldı.

İnşaat yapmak için müteahhitlik belgesi gerekir mi?

Müteahhit, bir başka kimse için yapı müteahhit veya ticaret ile ilgili bir işi yapmayı üstlenen kimseye deniyor. Peki, inşaat yapmak için müteahhitlik belgesi gerekir mi?

İnşaat yapmak için müteahhitlik belgesi gerekir mi?

Müteahhit, bir başka kimse için yapı müteahhit veya ticaret ile ilgili bir işi yapmayı üstlenen kimseye deniyor. Peki, inşaat yapmak için müteahhitlik belgesi gerekir mi?

Teknik Müteahhitlik Taahhüt Yapı Otomotiv Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Teknik Müteahhitlik Taahhüt Yapı Otomotiv Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi 9 Şubat 2015'te, 20 bin TL sermaye ile Çekmeköy'de, Bekir Karademir Müdürlüğü 'nde kuruldu.

İAÜ Müteahhitlik Okulu Eğitimi 21 Şubat'ta!

İstanbul Aydın Üniversitesi Müteahhitlik Okulu programı 21 Şubat 2015 'te başlıyor. İstanbul Aydın Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Florya, Beşiktaş, Bakırköy ve Kadıköy 'de bulunuyor.

Kaya Müteahhitlik Tıbbi Cihazlar İç ve Dış Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Kaya Müteahhitlik Tıbbi Cihazlar İç ve Dış Ticaret Anonim Şirketi 6 Şubat 2015'te, 50 bin TL sermaye ile, Ataşehir'de, Celal Kaya Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda kuruldu.

Adana'da Müteahhitlik Okulu Sertifika Programı tamamlandı!

Çağ Üniversitesi ve AKAMDER tarafından Türkiye'de bir ilk hayata geçirildi. AKAMDER'in geliştirdiği proje için akademik destek aldığı Çağ Üniversitesinde "Müteahhitlik Okulu Sertifika Programı" düzenlendi...

Elit Yaşam Müteahhitlik Emlak İnşaat Taahhüt Kuru Temizleme Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Elit Yaşam Müteahhitlik Emlak İnşaat Taahhüt Kuru Temizleme Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi 245 bin TL sermaye ile, 4 Şubat 2015'te, Mehmet Altınışık Şube Müdürlüğü'nde açıldı.

Ars Yapı Malzemeleri Mimarlık Müteahhitlik İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ars Yapı Malzemeleri Mimarlık Müteahhitlik İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi 4 Şubat 2015'te, 60 bin TL sermaye ile, Malik Karani Müdürlüğü'nde kuruldu.

Orta Asya müteahhitlik pazarına yönelik forum Haberi

Orta Asya müteahhitlik pazarına yönelik forum

Kırgızistan, Özbekistan ve Tacikistan müteahhitlik pazarlarına yönelik işbirliği forumu, Türk ve Kore müteahhitlik firmaları ve finans kurumlarının katılımıyla 27 Ağustos'ta İstanbul’da yapılacak.


Ekonomi Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Türk ve Japon firmalarının Irak pazarında işbirliğini sağlamak üzere geçen yıl gerçekleştirdiği forumun benzerinin, 27 Ağustos Salı günü Türk ve Kore müteahhitlik firmaları ve finans kurumlarının bir araya gelmesiyle Kırgızistan, Özbekistan ve Tacikistan’a yönelik yapılacağı belirtildi.


Bakanlığın koordinasyonunda, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), Kore Kara, Altyapı ve Ulaştırma Bakanlığı ve Kore Uluslararası Müteahhitler Birliği tarafından gerçekleştirilecek foruma, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Kore Kara, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Seoung-hwan Shuh'un katılacağı ifade edildi. 


Forumda, Orta Asya müteahhitlik pazarında Kırgız, Özbek ve Tacik hükümetlerinin önümüzdeki döneme yönelik alt ve üstyapı projelerinin ele alınması, söz konusu projelerin...