17 / 04 / 2024

osb sayısı

osb sayısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada ülkedeki organize sanayi bölgesi sayısının 320'ye ulaştığını söyledi.

Yatırımcılar OSB'lerde yatırım için sıraya girdi!

298 OSB'nin bulunduğu ülkemizde yatırımcılar, OSB yatırımlarına yönelmiş durumda. 2023'te OSB sayısının 350'ye çıkarılması hedefleniyor. Bu durum, 1 milyon kişiye daha iş imkanı sağlayacak.

Güneydoğu’da OSB sayısı artıyor!

TÜRKİYE’nin kalkınmasında ve de ekonomik gelişmesinde öncü rol üstlenen OSB’lerin sayısı, teşvik yasalarının uygulanmasıyla artmaya başladı. Sadrettin Karahocagil, Güneydoğu’daki OSB sayısının 16’dan 26’ya çıkacağını söyledi.

Erzurum'daki OSB bölgeleri ve fabrika sayısı mecliste!

Erzurum'da bulunan organize sanayi bölgeleri ile toplam fabrika sayısı meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Organize sanayiye standart geliyor! OSB sayısı artacak!

15 Nisan 2000 tarihinde OSB Kanunu'nun ardından OSB sayısı hızla arttı. Sadece o yıl 28 OSB kuruldu. 2000 sonrasında ise 204 OSB kuruldu.

Son 18 yılda OSB sayısı 334’e çıktı!

2002 yılından bu yana devlet-özel sektör iş birliğince Türkiye'de yüzlerce fabrika açıldı. 140 olan OSB sayısı 334’e ulaştı. Fabrikalar ile dışa bağımlılık büyük oranda düşerken, yatırımlarda aynı oranda hızlandı.

Türkiye'de OSB sayısı 312'ye ulaştı!

Türkiye genelinde organize sanayi bölgesi sayısı 312'ye ulaşırken, tüm sanayi parsellerinde üretimin başlamasıyla istihdamın yaklaşık 800 bin artışla 2,5 milyon kişiye ulaşması planlanıyor.

Mustafa Varank: OSB sayısını 311'e çıkardık!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, Türkiye'de 2002'de 197 OSB varken, 16 yılda 114 OSB daha kurarak toplam sayıyı 311'e çıkardıklarını söyledi.

Mobilya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde fabrika sayısı artacak!

Bursa’nın İnegöl ilçesinde 2009 yılında kurulan Mobilya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde fabrika sayısı yıl sonunda 90’a ulaşacak. Yeni fabrikalar ile Mobilya OSB büyüyecek. 

Malatya OSB'de fabrika sayısı artacak!

AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Malatya’da yatırım yapmak isteyen firma sayısının her geçen gün arttığını söyledi. Tüfenkci, “OSB’de 363 olan fabrika sayısı iki sene sonra 600’lere çıkacak” diye konuştu.

Türkiye’de OSB sayısı 308’e ulaştı!

OSB'nin gelişimi son yıllarda artan devlet destekleriyle hız kazandı. Türkiye’de OSB sayısı 308’e ulaştı...

Yatırımcılar OSB'lerde yatırım için sıraya girdi!

298 OSB'nin bulunduğu ülkemizde yatırımcılar, OSB yatırımlarına yönelmiş durumda. 2023'te OSB sayısının 350'ye çıkarılması hedefleniyor. Bu durum, 1 milyon kişiye daha iş imkanı sağlayacak.

Konya Ereğli OSB'de fabrika sayısı artacak!

Konya Ereğli Organize Sanayi Bölgesi’nde fabrika sayısının artması hedefleniyor. Belediye, istihdama katkı sağlamak istiyor.

Adana OSB'de işletme sayısını 500'e çıkacak!

Türkiye’nin en büyük 10 OSB’si arasında yer alan Adana Hacı Sabancı OSB, bin dönümlük yeni bir alanı daha yatırıma açtı.100 işletmenin faaliyet göstereceği yeni bölge ile birlikte işletme sayısı 500’e, istihdam ise 35 binden 50 bine çıkacak.

Kemalpaşa OSB'de tesis sayısı 950'ye çıkacak!

Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi'nde parselasyon planı çalışmaları tamamlanınca tesis sayısı 950'ye çıkacak, istihdamda artış sağlanacak.

Antalya OSB, istihdam edilen kişi sayısını 18 bine çıkaracak!

Halen 150 firmanın sanayi parseli beklediği Antalya OSB, genişleme bölgesini yatırıma açarak istihdam edilen kişi sayısını 12 binden 18 bine çıkarmayı hedefliyor.

osb sayısı Haberi

osb sayısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Kabinesi 2 Yıllık Değerlendirme Toplantısı'nda önemli açıklamalar yaptı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, planlı sanayileşme politikaları kapsamında geçen yıl 7 ayrı organize sanayi bölgesi projesini tamamladıklarını, bu yılın ilk yarısındaysa 6 organize sanayi bölgesine tüzel kişilik kazandırdıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

"Böylece ülkemizdeki organize sanayi bölgesi sayısı 320'ye ulaştı. Geçen yıl İstanbul, Balıkesir, İzmir, Bursa, Mardin, Çanakkale, Trabzon, Adana ve Ankara'da ilan ettiğimiz 12 yeni endüstri bölgesinde özel sektörümüz yaklaşık 8,5 milyar dolarlık yatırım planlıyor. Bu yılın ilk yarısındaysa Konya Teknoloji ve Toros Özel Endüstri Bölgeleri'ni ilan ettik. Ülkemizin uzun dönemli petrokimya ihtiyaçları için stratejik öneme sahip Ceyhan, Filyos ve Karapınar endüstri bölgelerinde, inşallah yılın...