24 / 04 / 2024

Ovaören kazıları

Ovaören kazıları

Türkiye’nin en önemli kültür turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya Bölgesi'nin bilinmeyen tarihi kimliğinin bilimsel çalışmalarla ortaya konulmaya çalışıldığı Ovaören'de kazı çalışmaları son hızla devam ediyor..

Tüp fiyatlarını gören vatandaşlar doğalgaza geçiyor! İşte zamlı tüp fiyatları...

Yeni yılın ilk tüp zammının yapıldığı açıklandı. Buna göre, tüp fiyatlarında gelen zamlar ocak söndürüyor. Zamlı fiyatları gören tüketiciler doğalgaza geçiş için işlemlere başladılar bile. İşte zamlı büyük ve küçük tüp fiyatları ve haerin detayları...

Depremde hasar gören araçları sigorta karşılar mı? Depremde hasar gören araçlar ne olacak?

Depremden dolayı hasar gören araçlara dair araştırmalar son hızla devam ediyor. Peki Depremde hasar gören araçlar ne olacak? İşte detaylar!

Bakırköy-Kirazlı Metrosu'nun tünel kazıları tamamlandı! 1 yıl içinde açılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı'nın tünel kazılarının tamamlandığına dikkat çekti ve çalışmaların 1 sene içinde megakent İstanbul'a yeni bir hat daha kazandıracak olma heyecanıyla aralıksız sürdürüldüğünü belirtti. 

Depremde binaları hasar gören vatandaşlar dikkat!

AK Parti milletvekilleri, ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifinde 2020 yılında meydana gelen depremlerde binaları hasar gören vatandaşlar için konut kredisine yönelik teklif komisyonda yer aldı. 

Narlıdere Metrosu'nun tünel kazıları tamamlanıyor!

Bornova-Narlıdere arasında inşa edilen metro inşaatının tünel kazıları büyük ölçüde tamamlandı. Çalışmalarda tünel uzunluğu 10 bin 746 metreye ulaştı. 

Giresun Dereli'de konut inşası için temel kazı çalışmaları başladı!

Giresun Dereli'de sel felaketi sonrasında büyük zarar gören vatandaşlar için inşa edilecek iş yerleri ve konutların inşası için temel kazı çalışmaları başladı. 

İzmir'de evleri zarar gören vatandaşlar taşınıyor!

İzmir Seferihisar'da yaşanan 6.6 büyüklüğündeki depremde evi zarar gören vatandaşlar, binalarını tahliye ediyor. Adalet Apartmanı’nda oturan Sevda Çavuş, "Şu an taşınıyoruz çok kötü haldeyiz, kimisine yarım saat kimisine bir saat izin verildi'' dedi.

İzmir Narlıdere Metrosu'nda tünel kazılarının yüzde 78.37'si tamamlandı!

İzmir Fahrettin Altay-Narlıdere metro hattında tünel kazılarının yüzde 78.37'si tamamlandı. Böylece, Fahrettin Altay-Narlıdere metro hattında önemli bir eşik daha geçildi. 

Elazığ'da depremde hasar gören yapılar için başvurular 13 Ağustos'ta sona eriyor!

Elazığ'da 24 Ocak tarihinde yaşanan depremde hasar gören yapılar için başvuru süresinin 13 Ağustos'ta sona ereceği bildirildi.

Malatya'da depremde zarar gören binalar yıkılacak!

Çalışmalarına devam eden Malatya Valisi Aydın Baruş, merkez üssü Pütürge olan 5 büyüklüğündeki depremde konutları ağır hasar gören vatandaşları ziyaret etti.

Malatya'da evleri hasar gören vatandaşlar için çadır kuruluyor!

Malatya'da, merkez üssü Pütürge ilçesinde meydana gelen 5 büyüklüğündeki depremde evleri ağır hasarlanan vatandaşlar için çadırlar kuruluyor...

Avcılar'da depremde hasar gören cami yıkılıyor!

İstanbul'da yaşanan depremde hasar gören Avcılar'daki Hacı Ahmet Tükenmez Camisi'nin yıkım çalışmaları başladı.

Silivri'deki hasarlı yapılar yıkılıyor!

Silivri açıklarında 26 Eylül 2019 tarihinde meydana gelen 5,8 büyüklüğündeki depremden sonra ilçede hasar gören yapıların yıkım çalışmaları devam ediyor.

Ovaören kazıları Haberi

Ovaören kazıları

Gazi Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof.Dr. Yücel Şenyurt başkanlığında Gülşehir İlçesi'ne bağlı Ovaören Köyü'nün 2 kilometre güney batısında yer alan Yassıhöyük ile Topakhöyük’deki kazı çalışmalarında günümüzden binlerce yıl öncesine ait çok sayıda tarihi eserin yanı sıra, önemli kalıntılar ortaya çıkartıldı.


Prof.Dr. Yücel Şenyurt, günümüzden 8 bin öncesine kadar uzanan toplam 50 hektarlık alanı kapsayan iki yerleşim alanında, 1996 yılındaki yüzey araştırmaları ardından 2007 yılında kazı çalışmalarına başladıklarını söyledi. Topakhöyük ’de küçük bir yerleşim alanı oluşturulmasına karşın Yassıhöyük’e Hititlerden başlayarak şehir kimliğine uygun yapılanmaların ortaya çıkartıldığını bildiren Prof.Dr. Şenyurt, şöyle dedi:


"1996’da Ovaören&de yaptığım yüzey araştırma sonunda 2007 yılında kazı çalışmalarına başladık. Gerçekleştirdiğimiz ön çalışmalarda ilk olarak Demirçağ dönemine ait surlara rastladık .1200 metre uzunluğundaki surların Demirçağ’dan başlayıp Hititler dönemini...