29 / 03 / 2024

Ovaören kazılarında neler bulundu

Ovaören kazılarında neler bulundu

Türkiye’nin en önemli kültür turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya Bölgesi'nin bilinmeyen tarihi kimliğinin bilimsel çalışmalarla ortaya konulmaya çalışıldığı Ovaören'de kazı çalışmaları son hızla devam ediyor..

Dul ve yetim Temmuz 2023 zamlarını gören inanamadı! Yeni ve zamlı dul-yetim maaşlarında son dakika! Acilen bakın!

Dul ve yetim Temmuz 2023 zamlarını gören inanamadı... Yeni ve zamlı dul-yetim maaşlarında son dakika... Acilen bakın...

Özel sektör maaşlarında Ocak şoku! Bu rakamları gören buz kesti! Siz de hemen göz atın! 

Asgari ücret ve memur ile emekli zamlarının ardından, özel sektör çalışanlarının maaşları da gündeme oturdu. Özel sektör maaşlarında Ocak şoku! Bu rakamları gören buz kesti! Siz de hemen göz atın!

Gümüş altından daha iyi performans gösterebilir! Gümüş fiyatlarında neler oluyor? Son dakika gümüş fiyatları...

Gümüş fiyatları yurt içi piyasalarda yukarı yönlü ibreleri gösterse de 2022 yılından en kötü performansını gösteriyor. Oysaki gümüş altından daha iyi performans gösterebilir diyen uzmanlar yatırımcıları gümüş konusunda uyardı. Peki gümüş fiyatları ne kadar? Gümüş fiyatlarında neler oluyor? 

Altının tahtına gümüş mü geçiyor? Gümüş fiyatlarında neler oluyor?

Altın fiyatlarında meydana gelen düşüş yatırımcılarını şaşırtmaya devam ediyor. Altının yanı sıra gümüş olan telp de gittikçe yükseliyor. Gümüş altının yerini mi alıyor? Gümüş fiyatlarında neler oluyor son dakika?

Yabancıya konut satışlarında hangi şehirler ilk sırada?

Türkiye'de yabancıya yapılan konut satışları giderek artıyor. İstanbul'dan sonra Antalya yabancıya konut satışında talep gören şehirler arasında yer alıyor.

Depremde binaları hasar gören vatandaşlar dikkat!

AK Parti milletvekilleri, ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifinde 2020 yılında meydana gelen depremlerde binaları hasar gören vatandaşlar için konut kredisine yönelik teklif komisyonda yer aldı. 

Kripto pazarında neler oluyor: Uzmanlar arasında fikir ayrılığı!

Türkiye’deki Thodex krizi devam ederken, ABD Başkanı Joe Biden’ın sermaye kazançlarıyla ilgili vergi planı, kripto paralarda sert satışlar yarattı. Peki kripto pazarında neler oluyor? Uzmanlar ne diyor? İşte detaylar...

Narlıdere Metrosu'nun tünel kazıları tamamlanıyor!

Bornova-Narlıdere arasında inşa edilen metro inşaatının tünel kazıları büyük ölçüde tamamlandı. Çalışmalarda tünel uzunluğu 10 bin 746 metreye ulaştı. 

Kıvanç Tatlıtuğ Kaz Dağları'nda ev arayışına girdi!

Son zamanlarda ünlü isimlerin gözdesi olan Kaz Dağları'na Kıvanç Tatlıtuğ da kayıtsız kalmadı. Yakışıklı oyuncu, Kaz Dağları'nda ev sahibi olmak için kolları sıvadı. 

Serenay Sarıkaya Kaz Dağları'nda ev sahibi oluyor!

Cem Yılmaz’la ayrıldıktan sonra soluğu Kaz Dağları’nda alan Serenay Sarıkaya, buradan ev sahibi olmak amacıyla 1.5 dönümlük arsa satın aldı. Gönlüne göre bir arsa bulan Sarıkaya, şimdilerde hayalindeki evin projesini çizdiriyor.

İzmir'de evleri zarar gören vatandaşlar taşınıyor!

İzmir Seferihisar'da yaşanan 6.6 büyüklüğündeki depremde evi zarar gören vatandaşlar, binalarını tahliye ediyor. Adalet Apartmanı’nda oturan Sevda Çavuş, "Şu an taşınıyoruz çok kötü haldeyiz, kimisine yarım saat kimisine bir saat izin verildi'' dedi.

İmamoğlu Ailesi Kaz Dağları’nda ağaçları keserek villa mı inşa etti?

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, "Kazdağları'nı savunmak demek yaşamı savunmak demektir" dedi ancak İmamoğlu Ailesi o Kaz Dağları'nda ağaçları keserek villalar inşa etti...

İzmir Narlıdere Metrosu'nda tünel kazılarının yüzde 78.37'si tamamlandı!

İzmir Fahrettin Altay-Narlıdere metro hattında tünel kazılarının yüzde 78.37'si tamamlandı. Böylece, Fahrettin Altay-Narlıdere metro hattında önemli bir eşik daha geçildi. 

Ovaören kazılarında neler bulundu Haberi

Ovaören kazılarında neler bulundu

Gazi Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof.Dr. Yücel Şenyurt başkanlığında Gülşehir İlçesi'ne bağlı Ovaören Köyü'nün 2 kilometre güney batısında yer alan Yassıhöyük ile Topakhöyük’deki kazı çalışmalarında günümüzden binlerce yıl öncesine ait çok sayıda tarihi eserin yanı sıra, önemli kalıntılar ortaya çıkartıldı.


Prof.Dr. Yücel Şenyurt, günümüzden 8 bin öncesine kadar uzanan toplam 50 hektarlık alanı kapsayan iki yerleşim alanında, 1996 yılındaki yüzey araştırmaları ardından 2007 yılında kazı çalışmalarına başladıklarını söyledi. Topakhöyük ’de küçük bir yerleşim alanı oluşturulmasına karşın Yassıhöyük’e Hititlerden başlayarak şehir kimliğine uygun yapılanmaların ortaya çıkartıldığını bildiren Prof.Dr. Şenyurt, şöyle dedi:


"1996’da Ovaören&de yaptığım yüzey araştırma sonunda 2007 yılında kazı çalışmalarına başladık. Gerçekleştirdiğimiz ön çalışmalarda ilk olarak Demirçağ dönemine ait surlara rastladık .1200 metre uzunluğundaki surların Demirçağ’dan başlayıp Hititler dönemini...