25 / 04 / 2024

Paylı mülkiyette vergi mükellefi kimdir

Paylı mülkiyette vergi mükellefi kimdir

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince tüm taşınmaz mallar için emlak vergisinin ödenmesi gerekiyor. Peki, paylı mülkiyette emlak vergisi nasıl ödenir? Paylı mülkiyette vergi mükellefi kimdir?

Emekliye emlak vergisi muafiyeti 12 soruda tüm detaylarıyla! 

Yeni Asır gazetesi yazarı Faruk Erdem bugünkü yazısında emlak vergisini kaleme aldı. Faruk Erdem yazısında emekliler başta olmak üzere bazı mükellefler vergi ödemediğini belirterek, önemli detaylara değindi. İşte Erdem'in o yazısı...

Şufa hakkı süresi ne kadar?

 Şufa hakkı, önalım hakkı olarak adlandırılan bir hak olup paylı mülkiyette hissedarın payını satması durumunda öncelikli olarak satın alma yetkisi verir. Bu hak dava ile çözümlenir ve bu dava belirli bir sürece yayılır. Peki şufa hakkı süresi ne kadar olur? İşte şufa hakkı süreci...

26 Haziran Tapu Müdürlüğü açık mı? Noter, vergi dairesi, belediye, Nüfus Müdürlüğü yarın açık mı?

26 Haziran tapu açık mı? Tapu dairesi bayram tatili kaç gün 2023, bayramda tapu daireleri açık mı, Arefe günü tapu dairesi çalışacak mı, pazartesi tapu daireleri açık mı? İşte ayrıntılar...

Hisseli tapu paylı mülkiyet midir? Hisseli ev icra yoluyla satılabilir mi?

Hisseli tapuya sahip olan vatandaşların bazı soruları bulunuyor. Bu sorulardan bazıları da hisseli mülkiyet üzerinden yapılabilecek işlemler olmaktadır. İşte bu ve diğer soruların yanıtları…

Gençler müjde! Vergisiz telefon ve bilgisayar alma şansı! İşte başvuru şartları...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gençlere bir defaya mahsus olmak üzere cep telefonu ve bilgisayar alımında vergi muafiyeti sağlayacaklarını belirtti.

Sigorta primi ödeyenlere müjde! Vergi indirimi alabilirsiniz!

Ücretli çalışanlar, kendileri ve aile fertleri için yaptırdıkları hayat sigortası ve sağlık sigortası primlerini ödediklerinde, vergi iadesi alma fırsatı yakalıyorlar. 

Deprem bölgesindeki 11 ilde ortofoto haritaları devrede: Sınırları değişen mülkiyetlerin yeri belirleniyor! 

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen iller için ortofoto haritaları üreterek, hangi mülkiyette nerede, ne derece kayma olduğunu belirlediklerini ifade etti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan müjde üstüne müjde! Vergi muafiyeti ve milyonlara yüksek maaş zammı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Spor Salonu'nda AK Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı'nda konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan müjde üstüne müjde verdi. İşte ayrıntılar..

2023 vergi affı yasalaştı mı? Vergi affı yasalaştı mı? 2023 vergi affı ne zaman çıkacak? Vergi affında son durum!

Vergi affındaki son durumun ne olduğu merakla araştırılıyor. İşte 2023 Vergi affında son durum!

Hisseli mülkiyette satış nasıl yapılır? Satışa itiraz hakkı var mı?

Hisseli tapuda elbirliği mülkiyet ve paylı mülkiyet hakları ve farkları neler? Satış durumunda nasıl bir yol izlenir? Hisseli tapu alırken ya da satarken nelere dikkat edilmeli? İtiraz hakkı var mı?

Bakan Nebati’den mükelleflerin su serpen açıklama! Artık o işlemlere gerek kalmayacak

 İşe başlama, şube açılışı-kapanışı, adres değişikliği, tür değişikliği, tasfiyeye giriş, tasfiyeden vazgeçme, tasfiye kapanış ve unvan değişikliği işlemleri için mükelleflerin vergi dairesine başvuru yapma devri bitiyor. İşte konu hakkındaki detaylar…

Yüzyılın vergi affı mı geliyor? Piyasalar ne bekliyor?

Seçim yatırımı olanak vergi ve imar affının gelmesi bekleniyordu. Geçtiğimiz günlerde imar affı teklifi Meclis'e sunuldu. Sırada vergi affı mı var? Vergi Uzmanı Yılmaz Sezer değerlendirdi...

Cep telefonlarında ÖTV indirimi var mı? Telefonlara vergi indirimi gelecek mi?

Cep telefonlarında ÖTV indirimi var mı, Telefonlarda ÖTV indirimi ne zaman uygulanacak? soruları gündemde yer alıyor. İşte detaylar!

Paylı mülkiyette vergi mükellefi kimdir Haberi

Paylı mülkiyette vergi mükellefi kimdir

Paylı mülkiyette emlak vergisi!

Paylı mülkiyet, birden çok kişinin, fiilen bölüşmedikleri belirli paylar oranında bir taşınmaz mala birlikte sahip olduklarını gösteren mülkiyet türü olarak tanımlanıyor. 


Taşınmaz mala paylı mülkiyet ile sahip olunması halinde; tüm hissedarları gösterir şekilde tek bir tapu senedi verilebileceği gibi hissedarlar talep ederse her birine ayrı ayrı da tapu senedi verilebiliyor.


Ancak paydaşlara ayrı ayrı tapu senedi verilmiş olması bu yerin müstakil tapulu olduğunu göstermiyor. Ayrı ayrı verilmiş olan her bir tapu senedinin malik bölümünde sahibinin adının yanında bir de payları yazılı oluyor.


Bilindiği üzere 1319 sayılı Kanun gereğince tüm taşınmaz mallar için emlak vergisinin ödenmesi gerekiyor. Peki, paylı mülkiyette emlak vergisi nasıl ödenir?


Kanun gereğince paylı mülkiyette emlak vergisi hissedarları emlak vergisinden hisseleri oranında mükellef oluyor.


Bina vergisi

Mükellef:

Madde 3 – Bina...