29 / 03 / 2024

Pegasusun yolcu sayısı ne kadar arttı

Pegasusun yolcu sayısı ne kadar arttı

Şirketin açıkladığı trafik verilerine göre, dokuz aylık dönemde iç hatlardaki yolcu sayısı yüzde 19.3 büyüme ile 9.06 milyona, dış hatlardaki yolcu sayısı yüzde 19.5 büyüme ile 5.96 milyona yükseldi

DHMİ: Bu yılın ilk 10 ayında havayolu yolcu sayısı yüzde 18,9 yükseldi

Türkiye genelinde bu senenin ilk 10 aylık döneminde havalimanlarında ağırlanan yolcu sayısı geçen seneye oranla yüzde 18,9 yükselerek 184 milyon 836 bin 400'e yaklaştı. İşte haberin ayrıntıları...

Kruvaziyerlerde yılın dokuz ayındı yolcu sayısı yüzde 54 artış gösterdi

Türkiye'deki limanları ziyaret eden kruvaziyer yolcu sayısı senenin dokuz ayında geçen senenin aynı zamanına göre yüzde 54,1 yükselerek 1 milyon 97 bin 175'e çıktı. İşte haberin ayrıntıları...

Haziranda rekor kıran kruvaziyer yolcu sayısı temmuzda da zirve yaptı!

Türkiye'ye kruvaziyerlerle gelen yolcu sayısı artmaya devam ediyor. Bu yılın Ocak-Temmuz döneminde gelen yolcu miktarı geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 83,6 artarak yaklaşık 692 bin oldu.

Sabiha Gökçen Havalimanı Ağustos ayında da rekor yolcu sayısına ulaştı!

İstanbul Sabiha Gökçen (İSG) Havalimanı tarafından yapılan açıklamaya göre, İstanbul Sabiha Gökçen (İSG) Havalimanı’nda Ağustos ayının ilk hafta sonunda rekor yolcu sayısına ulaşıldığı belirtildi.

THY'nin yolcu sayısı yüzde 31 arttı! Nisan ayında 6,5 milyon yolcu taşıdı!

Türk Hava Yolları (THY), Nisan ayında 6,5 milyon yolcu taşıyarak, yolcu sayısını bir önceki senenin aynı dönemine göre yüzde 31 artırdığını açıkladı.

İstanbul Havalimanı’nda bayram yoğunluğu! Tatili kapan havalimanına akın etti! Günlük yolcu sayısı 200 bini geçti!

Ramazan Bayramı tatilini memleketinde veya tatil merkezinde geçirmek isteyenler İstanbul Havalimanı’na akın etti. Günlük yolcu sayısı 200 bini geçerken, bayram trafiğinin arife günü olan 20 Nisan Perşembe günü daha da artması bekleniyor.

Bu rakamlar şok edecek! İşte havalimanlarındaki yolcu, yük ve uçak sayısı!

Pandemide en ağır darbeyi alan havalimanlarının, 2022 senesinde büyük bir sıçrama yaşadığı ortaya çıktı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, geçtiğimiz sene havalimanlarında hizmet verilen yolcu, uçak ve yük sayısını duyurdu. İşte şok eden o rakamlar…

Kruvaziyer turizminde rekor! Yolcu sayısı 2022’de 1 milyonu aştı!

Bakan Karaismailoğlu, geçen yıl gemi sayısını tam 12 katına çıktığını ve yolcu sayısının da 1 milyonu aştığını açıkladı.

İstanbul havalimanlarından rekor! Böyle rakam görülmedi! Yolcu sayısı 9 ayda 27,5 milyon arttı

Bu senenin ocak-eylül zaman diliminde İstanbul ve Sabiha Gökçen Havalimanlarından toplam olarak 70 milyon 124 bin 741 yolcu seyahat etti. İstanbul'dan yapılmış olan geliş-gidiş seferleri ile birlikte dokuz ayda uçan yolcu sayısı yüzde 65, icra edilen uçuşlar da yüzde 37 arttı. İşte detaylar…

İstanbul Havalimanı 1 günde rekor kırdı! Yolcu sayısı 200 bine dayandı

İstanbul Havalimanı'nda 1 günde 30 Nisan’da toplam bin 301 iniş-kalkış gerçekleşirken, 195 bin 640 yolcu da seyahat etti. 1 Mayıs’ta da bin 226 uçuş olması, 186 bin 500 yolcunun seyahat etmesi planlanıyor.

Antalya'ya havalimanlarından gelen turist sayısı azaldı!

Bu yıl turist sayısı gerileyen Antalya’ya, hava yoluyla gelen yolcu da azaldı. Havalimanlarından kente giren turist sayısı yüzde 6.3 azalışla 6.2 milyona geriledi.

THY'nin yolcu sayısı yüzde 6 arttı!

Türk Hava Yolları, Ocak-Şubat döneminde 8.3 milyon yolcu taşıdı. THY Ocak-Şubat dönemi toplam yolcu sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6.1 artışla 8.3 milyon oldu.

İstanbul havalimanlarında transit yolcu sayısı 12 milyona ulaştı!

TUROB Başkanı Bayındır: "İstanbul havalimanlarında transit yolcu sayısı 12 milyon gibi çok ciddi bir sayıya ulaştı. Bu potansiyelin turizm sektörü açısından avantaja çevrilmesi için tüm kesimlerin katılacağı ortak kampanya yapılmalı"

Pegasusun yolcu sayısı ne kadar arttı Haberi

Pegasusun yolcu sayısı ne kadar arttı


Pegasus Hava Yolları, yolcu sayısı Ocak-Eylül döneminde yüzde 19.4 artışla 15.02 milyon adet oldu.


Şirketin açıkladığı trafik verilerine göre, dokuz aylık dönemde iç hatlardaki yolcu sayısı yüzde 19.3 büyüme ile 9.06 milyona, dış hatlardaki yolcu sayısı yüzde 19.5 büyüme ile 5.96 milyona yükseldi.

              

Toplam koltuk kapasitesini yüzde 19.4 artışla 18.63 milyona yükselten Pegasus'un doluluk oranı iç hatlarda yüzde 82.7, dış hatlarda yüzde 77.7 olmak üzere toplam yüzde 80.6 olarak gerçekleşti.

              

Pegasus'un geçtiğimiz yılın aynı döneminde 71 olan uçuş nokta sayısın 86'ya yükselirken, şirket yurtdışında 56, yurtiçinde 30 toplam 86 noktaya uçuş...