19 / 04 / 2024

plastik üretimi stratejik yatırımlar

plastik üretimi stratejik yatırımlar

plaÜretim kapasitesi ile Avrupa’nın ikinci, dünyanın ise yedinci büyük üreticisi konumundaki sektör, buna rağmen sahip olduğu potansiyeli tam olarak değerlendiremiyor.Katma değeri yüksek plastik üretimi için stratejik yatırımlar desteklenmeli.

Barem Ambalaj'dan yatırım hamlesi, kendi hammaddesini ve enerjisini üretecek

İzmir'de 1999 yılında küçük bir atölyede üretime başlayan Barem Ambalaj, 3 fabrikada 800 kişiyle yaptığı üretimi stratejik bir yatırım hamlesiyle büyütmeyi hedefliyor.

Katma değeri yüksek plastik üretimi için stratejik yatırımlar desteklenmeli!

plaÜretim kapasitesi ile Avrupa’nın ikinci, dünyanın ise yedinci büyük üreticisi konumundaki sektör, buna rağmen sahip olduğu potansiyeli tam olarak değerlendiremiyor.Katma değeri yüksek plastik üretimi için stratejik yatırımlar desteklenmeli.

Çemtaş Çelik Makina 3 hafta üretimi durdurdu!

Çemtaş Çelik Makina Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Çemtaş Çelik Makina Sanayi 3 hafta üretimi durdurdu.

İSU, stratejik plan çalışmasına başladı!

İSU Genel Müdürlüğü, 2010-2014 yılı Stratejik Planı uygulama dönemi bu sene sona eriyor. 2015-2019 yılı dönemine ilişkin stratejik amaç ve hedefleri içerecek olan Stratejik Plan’ın hazırlık çalışmaları için ilk toplantı yapıldı.

Vestel, beyaz eşya üretimi için çeşitli firmalarla görüşüyor!

Vestel Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre Vestel, beyaz eşya üretimi için çeşitli firmalarla görüşüyor.

Bursa'da damızlık yumurta üretimi kapasite artışı için halk toplantısı düzenlenecek!

Bursa Karacabey'de Uludağ Beton Yapı Elemanları İnş. San ve Tic. A.Ş tarafından kurulması planlanan damızlık yumurta üretimi kapasite artışı projesi için halk toplantısı yapılacak..

Pimaş Plastik kurumsal yönetim tebliğini yayınladı!

Pimaş Plastik İnşaat Mlzemeleri A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Pimaş Plastik, Pay Sahipleri İle İlişkiler Birimini ve görev tanımını, Sermaye Piyasası Kurulu'nun kurumsal yönetim tebliğini yayınladı.

Mobilya, kimya, plastik gibi riskli sektörlere sigorta müjdesi!

Sigorta yaptıramamaktan şikâyet eden kimya, mobilya, plastik gibi riskli sektörlerdeki işyerleri, Hazine’nin Olağandışı Riskler Yönetim Merkezi sayesinde sigortalanacak. Merkez, 20 milyon Euro’ya kadar teminat verebilecek.

Sigorta sektörünün prim üretimi 10 milyar lirayı aştı!

Türkiye Sigorta Reasürans ve Emeklilik Şirketleri Birliğinin (TSB) verilerine göre, geçen yılın ocak-mayıs döneminde 10 milyar 626 milyon 457 bin lira olan prim üretimi, bu yılın eş döneminde yüzde 5,6 arttı...

Sakarya Büyükşehir Belediyesi 2015-2019 Stratejik Planı hazırlık çalışmaları başladı!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi 2015-2019 Stratejik Planı hazırlık çalışmaları başladı. Başkan Toçoğlu, “Stratejik planımızı hemşerilerimizle birlikte oluşturuyoruz., halkımız ve tüm paydaşlarımızın görüş ve temennilerini çok önemsiyoruz” dedi.

Pimaş Plastik sermaye paylarını açıkladı!

Pimaş Plastik İnşaat Malzemeleri A.Ş bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklamada sermaye paylarını açıkladı. Pimaş Plastik İnşaat Malzemeleri A.Ş açıklaması haberimizin içinde yer alıyor...

Pimaş Plastik sermayeye dolaylı yoldan sahip olanları açıkladı!

Pimaş Plastik İnşaat Malzemeleri A.Ş bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklamada sermayeye dolaylı yoldan sahip olanları açıkladı. Pimaş Plastik İnşaat Malzemeleri A.Ş açıklaması haberimizin içinde yer alıyor...

Stratejik Çevresel Değerlendirme Yönetmeliği hazırlıkları başlıyor!

Türkiye’nin kamu kurumlarını ilgilendirecek olan “ Stratejik Çevresel Değerlendirme Yönetmeliğinin Uygulanması Teknik Yardım Projesi ” geniş katılımla hayata geçiriliyor. Stratejik Çevresel Değerlendirme Yönetmeliği hazırlıkları başlıyor.

plastik üretimi stratejik yatırımlar Haberi

plastik üretimi stratejik yatırımlar

Türk plastik sektörü, son on yıllık sürece bakıldığında en büyük gelişim gösteren sektörler arasında yer alıyor. Üretim kapasitesi ile Avrupa’nın ikinci, dünyanın ise yedinci büyük üreticisi konumundaki sektör, buna rağmen sahip olduğu potansiyeli tam olarak değerlendiremiyor. Bugün Avrupa lideri Almanya yaklaşık 15,3 milyon ton üretim kapasitesi ile Türkiye’nin yaklaşık iki katı üretim yaparken Türk plastik sektöründen 4,5-5 kat daha fazlası ile 27 milyar dolarlık ihracata ulaşıyor. Üretim değeri olarak ve ihracatta Almanya gibi ülkelerle aynı seviyeye ulaşmanın yolu ise katma değeri yüksek ürünlerden geçiyor. PAGEV Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Eroğlu Kimya Sektör Platformu Kimya Endüstrisi Gelişim Şurasında yaptığı konuşmada yüksek katma değerli plastik üretimi için stratejik öneme sahip yatırımların desteklenmesi gerektiğine dikkat çekti.



Türk plastik sektörünün üretimi ve ihracatı her...