28 / 03 / 2024

rant vergisi kimden alınacak

rant vergisi kimden alınacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce TBMM’de basın mensupları ile yaptığı sohbette şehir rantı vergisinin bugünden yarına olacak bir iş olmadığının altını çizerek Türkiye'nin böyle bir düzenlemeye hazır olmadığını söyledi...

Erhan Usta'dan flaş öneri: Rant vergisi mutlaka çıkarılmalı!

İYİ Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta, Meclis'te yaptığı açıklamasında önemli bir öneriyi gündeme getirdi. İşte Erhan Usta'nın o açıklaması...

Kanal İstanbul'da son dakika! Rant vergisi alınacak iddiası!

Kanal İstanbul'un çevresinde inşa edilecek olan Yenişehir'den 6-7 milyar dolar rant vergisinin alınmasının öngörüldüğü gündeme geldi. CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Nadir Ataman, konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

İmarda yeni rant vergisi tartışması!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın İmar Yasası’nda değişiklik öngören yasa taslağı tartışma yarattı. AK Parti Kocaeli Milletvekili ve İmar Komisyonu Üyesi İlyas Şeker, "Kamunun aldığı harç çok azdı şimdi gerçek değer artışını alacak" dedi...

10 soruda imarda yeni rant vergisi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 4 yıl önce hazırladığı taslakta yer alan rant vergisi tekrar gündeme geldi. Peki, arsada meydana gelen değer artışı için vergi ne kadar, nasıl ne zaman ödenecek? İşte 10 soruda imarda yeni rant vergisi...

İmar Kanunu'nda kritik değişiklik!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 4 yıl önce hazırladığı ‘şehirlerde rant vergisi’ planı tekrar gündeme geldi. Taslağa göre, imar planında yapılan değişikliklerde arsada değer artışı olursa fark devlete ödenecek.

Parsel bazlı imar tadilatına son verilecek!

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, uzun süredir gündemde olan rant vergisi ile ilgili yeni bir değerlendirmede bulundu.

Rant vergisi oranları 2017!

Kentle ilgili, kentte yaşamaktan kaynaklanan veya şehir ekonomisinin oluşturduğu rantların tamamını kapsayan vergi rant vergisi oluyor. Rant vergisi Belediyeler Yasa Taslağında yer alıyor..

Rant vergisi oranları yenilendi!

Hükümetin üç yıllık yol haritasına yazmadığı imar rantından vaz mı geçildi? Hürriyet’in sorusunu yanıtlayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, “Hayır vazgeçmedik. Belediyeler Yasa Taslağında duruyor. Ancak oranları yeniledik. " dedi.

Hükümet rant vergisini OVP hedeflerinden çıkardı!

Hükümet Orta Vadeli Plan'da kritik bir değişikliğe imza attı. Buna göre rant vergisi olarak belirtilen önemli projelerde değer kazanma sonucu ödenecek vergiye ilişkin açık bir bilgi bulunmadı. Rant vergisi Ali Babacan döneminde çok tartışılıyordu.

Rant vergisi yeniden gündemde!

7 Haziran 2015 seçimleri öncesinde büyük tartışma yaratan ve ardından rafa kaldırılan ‘rant vergisi’ yeniden gündeme geldi.Taslakta, imar değişiklikleri sonucu gayrimenkulün değer artışının yüzde 50 ila 100’ünün ‘rant vergisi’ olarak alınması önerildi.

Arsasının emsal değerini artıranlar dikkat!

Kamuoyunda rant vergisi olarak bilinen ‘değer artış payı’, imar değişikliklerinde geçerli olacak. Buna göre bir arsa imara açıldığında ya da bir binanın emsal oranı arttığında değer artış payı alınacak.

Erhan Boysanoğlu: Rant vergisi konut fiyatlarını artırır!

MESA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Boysanoğlu, "Arsa sahibinden bir rant vergisi alınıyorsa o, fiyatlara aynen yansır. Konut fiyatları yükselmeye devam edecek" şeklinde konuştu.

Gayrimenkulde rant vergisi arsa fiyatlarını artırır!

Gayrimenkul sektörü temsilcileri, hükümetin eylem planında yer alan ve bu yaz hayata geçirilmesi öngörülen gayrimenkul sertifikası ve rant vergisi konularında görüşlerini Dünya Gazetesi'ne açıkladı.

rant vergisi kimden alınacak Haberi

rant vergisi kimden alınacak


Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Türkiye'nin böyle bir düzenlemeye hazır olmadığını söyledi.


Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce TBMM’de basın mensupları ile yaptığı sohbette şehir rantı vergisinin bugünden yarına olacak bir iş olmadığının altını çizdi. Devletlerde planlamanın 30 yıllık yapıldığını söyleyen Güllüce şöyle konuştu: "Şehir rantı vergisi bugünden yarın olacak bir iş değil. Şuan yapılamaz, Türkiye buna hazır değil. Ayrıca bazı teknik düzenlemeler ve alt yapı gerekiyor. Envanter çalışması gerekiyor. 


UÇAKLARDAN FOTOĞRAF ÇEKECEĞİZ


17,5 milyon binanın tespiti, arsa tespiti ve bunların ayrı ayrı değer tespitleri gerekiyor. Bu çalışmalar için şimdiden bir takvim de veremeyiz. Coğrafi bilgi sistemimiz bile tam anlamı ile oluşmuş değil. Ama harita konusunda çok iyi bir noktadayız. Foto uçuşlar için ihaleler yapıyoruz. Uçaklardan bütün şehirlerin fotoğraflarını...