28 / 03 / 2024

Rem Koolhaas eserleri

Rem Koolhaas eserleri

Mimar Rem Koolhaas kimdir? Rem Koolhaas nereli? Rem Koolhaas hangi okuldan mezun? Rem Koolhaas imzalı eserler hangileri? İşte Marka 2014 etkinliğinin konuğu Rem Koolhaas'ın özgeçmişi, biyografisi...

İşyurtları Kurumu mimari eserleri ihya edecek! 

Pek çok iş kolunda faaliyet gösteren Adalet Bakanlığı Cezaevleri İşyurtları Kurumu, mimari eserleri ihya etmeye hazırlanıyor. Kurum, Edirne Kapalı Ceza İnfaz Kurumu olarak kullanılan kışlanın içerisindeki talim avlusu girişini ve Piyade Kışla-ı Hümayun Camii’ni restore edecek. 

Vakıflar Malatya Bölge Müdürlüğü, kira gelirleriyle eski eserleri onarıyor!

Vakıflar Malatya Bölge Müdürlüğü, vakıf mülklerinden aldığı kira gelirleriyle hem eski eserleri onarıyor hem de bazı sosyal yardımlar yapıyor.

Aldana Rem Gayrimenkul İnşaat Tekstil Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aldana Rem Gayrimenkul İnşaat Tekstil Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 250 bin TL sermaye bedeli ile Moustafa I.M. Ahmed Elyan tarafından kuruldu. 

Antalya Camii ve İslam Eserleri Müzesi'nin inşaatı durdu mu?

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in 200 milyon liralık maliyetli dev projesi 30 bin kişilik Antalya Camii ve İslam Eserleri Müzesi inşaatı durdu mu?

Rem Peyzaj İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Rem Peyzaj İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Yusuf Kırıcı tarafından 1 milyon 200 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

İstanbul Kartal'da onarılan vakıf eserleri ve tarihi yapılar TBMM'de!

İstanbul'un Kartal ilçesinde son on yılda onarılan vakıf eserleri ve tarihi yapılara ve tarihi hamamın onarılmasına ilişkin sorunlar meclise taşındı...

Rem İç Mimarlık Gayrimenkul Geliştirme İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Rem İç Mimarlık Gayrimenkul Geliştirme İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Bağcılarda Erdinç Silan imzasıyla 10 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Makedonya'daki Osmanlı eserleri restore edilecek!

Makedonya'nın güneydoğusundaki Ustrumca şehrindeki Osmanlı eserleri restore edilmeyi bekliyor. Şehrin adının, içinden geçen Struma Nehri'nden ya da "Üstü Rumca" ifadesinden geldiğine ilişkin iki rivayet bulunuyor.

Yörem Hafriyat ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yörem Hafriyat ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Serdal Tosun tarafından 100 bin TL sermaye ile 30 Mayıs'ta Pendik, Sülüntepe Mahallesi'nde kuruldu.

Yunanistan’daki tarihi Osmanlı eserleri ziyarete açılacak!

Yunanistan, Yanya şehrindeki tarihi Osmanlı eserlerini ziyarete açma kararı aldı. Ziyarete açılacak Osmanlı eserleri arasında, 16. yüzyıldan kalma tarihi Sultan Süleyman Camii ve üç türbe bulunuyor.

Çamlıca Camii'nin altına İslam Eserleri Müzesi yapılacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Klasik Sanatlar sergisinde yaptığı konuşmada sanatın önemine değinerek İstanbullulara müjde verdi. Büyük Çamlıca'da inşaa edilmekte olan caminin altına dev bir İslam eserleri müzesi inşaa ediliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan Malatya'da toplu açılışa katıldı!

Malatya'da yapımı tamamlanan ve toplam değeri 240 milyon lira olan eser ve yatırımların resmi açılışlarının yapılacağını bildiren Erdoğan, açılışı yapılan eserleri sayarak kuruluş ve özel sektör temsilcilerine teşekkür etti.

Lena Door'dan yanmaz, çizilmez kapı!

REM Ahşap'ın İstanbul bayiliği olan Lena Door, dünyada ve Türkiye'de bir ilke imza attı. Şirket, finish folyo kaplamalı rustikli iç oda kapıları üretimiyle Türkiye'de inşaat sektörüne farkı bir yenilik getirdi..

Rem Koolhaas eserleri Haberi

Rem Koolhaas eserleri

Rem Koolhaas, 1944 Rotterdam doğumlu... Rem Koolhaas, mimarlık eğitiminden önce bir süre gazetecilik ve senaryo yazarlığı yapmış, 1968 yılında almaya başladığı mimarlık eğitimden hemen sonra yazdığı Delirious New York adlı kitabıyla henüz hiçbir bina inşa etmemişken çok büyük bir üne kavuşmuştur. 1975 yılında Londra’da Madelon Vriesendrop ve Elia-Zeo Zenghelis ile birlikte kurduğu ve temel anlayışlarını “Bugünün toplumuna hitap etmek ve bugünün binalarını tasarlamak üzerine oturtan” OMA ekibiyle beraber 1978 yılında Den Haag Parlementosu Ek Binası yarışmasını kazandı. Hemen sonrasında Amsterdam IJ-Plein adında bir toplu konut planlaması yapan ekip, Chicago Illinois Teknik Üniversitesi Kampüs Merkezi için açılan yarışmada da birinciliği aldı. Bu yarışma sonucunda OMA, Mies van der Rohe tarafından tasarlanmış bir yapıya ilk defa ek yapma şansına sahip olan mimari...