20 / 04 / 2024

resmi kira sözleşmeleri

resmi kira sözleşmeleri

Kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bıraktığı sözleşme, kira sözleşmesi oluyor. Peki resmi kira sözleşmesi nasıl yapılır? İşte resmi kira sözleşmesi örneği..

2 ayda 420 bin ev sahibi denetlendi! Kira sözleşmeleri artık E-devlet üzerinden yapılacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yaptığı açıklamada vergi kaçıran ev sahiplerinin takibini sıkılaştırdıklarını belirterek, 2 ayda 420 bin denetim yapıldığını, kira sözleşmelerinin de artık e-devlet üzerinden yapılacağını dile getirdi.

Kira sözleşmelerinin temmuzda eskiye döneceğini söyleyen Ebru Polat artışlara tepki gösterdi! Çok fazla bu...

Kiralarda yüzde 25 sınırının Temmuzda kaldırılacağı söyleniyor. Henüz resmi bir açıklama gelmese de vatandaşlar merakla araştırıyor. Bunlardan biri de ünlü şarkıcı Ebru Polat oldu. Polat temmuz itibariyle kira sözleşmelerinin eskisi gibi tüfe ile yapılacağını söyleyerek artışlara tepki gösterdi. 

Ev sahipleri aman dikkat! Bakın kira sözleşmesiyle neleri kabul etmiş oluyorsunuz?

Yüzde 25 kira zammına isyan eden ev sahipleri sıkıntılarını sosyal medya üzerinden sık sık dile getiriyor. Yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Hukukbil'den kira sözleşmeleri ile ilgili çarpıcı bir paylaşım geldi. İşte o paylaşım...

Ev sahipleri ve kiracıları yakından ilgilendiriyor! Kira sözleşmesinde buna dikkat! 

Ev sahibi ve kiracı kavgaları gündemden düşmezken, Avukat Tarık Çakmak resmi X hesabı üzerinden kira sözleşmeleri ile ilgili bir paylaşım yaparak, imzasız sözleşmelere değindi. İşte o paylaşım...

Kiracılar dikkat! Kira sözleşmesi kaybolursa ne olur?

Kira sözleşmeleri ev sahipleri için de kiracılar için de oldukça önemli bir evraktır. Kira sözleşmesinin kaybolması durumunda ev sahipleri ile kiracılar arasında ne gibi sıkıntılar yaşanır? Kira sözleşmesini kaybedenler hangi sonuçlar ile karşı karşıya kalabilirler.

Kira sözleşmeleri hangi gerekçeler ile feshedilebilir?

Kiracı ile ev sahipleri arasında yapılan kira sözleşmelerinin nasıl sona erdirilebileceği ve nasıl feshedildiği vatandaşlar arasında merak edilen konular arasında yer alıyor. Buna göre, ev sahibi kira sözleşmesini hangi gerekçe ile feshedebilir?

Kira sözleşmesinde e-kontrat sistemiyle bölgedeki kiralık evler haritalandırılacak! İşte sistemin faydaları...

Artık kira sözleşmeleri de e-kontrat şeklinde yapılabilecek. İşte kirada e-kontrat sistemi ile ilgili detaylar...

Ev sahipleri ve kiracılar hemen bakın! Her yıl yeni kira sözleşmesi yapılır mı? 

Son zamanlarda ev sahipleri ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar arttı. Kira sözleşmeleri de anlaşmazlıkların yaşandığı durumlardan oluyor. Peki her yıl yeni kira sözleşmesi yapılır mı? 

Kira sözleşmeleri nasıl hazırlanmalı? Ev sahipleri ve kiracılar hemen bu detaya bakın! Bunu mutlaka yapmalısınız!

Kiracısıyla sorun yaşamak istemeyen ev sahipleri, kira sözleşmelerinin nasıl hazırlanması gerektiğini merak ediyor. Peki sıfır ihtilaflı kira sözleşmesi hazırlanabilir mi? İşte detaylar...

Ev sahibi ve kiracıları ilgilendiren kanun devrede! Kira sözleşmesinde yeni dönem başladı! 15 gün süreniz var...

Ev sahibi ve kiracıları yakından ilgilendiren çok önemli kanun resmen devreye sokuldu. Arık kira sözleşmeleri kağıt üzerinde kalmayacak. İşte 15 gün içinde bunu yapmanız gerekiyor. Ev sahipleri ve kiracılar dikkat...

Kira sözleşmesi nasıl yapılır?

Mülk kiralama için kiracı ve mülk sahibi arasında yazılı bir kira sözleşmesi yapılmalıdır. Peki, kira sözleşmesi nasıl yapılır? Kira sözleşmesi icin ne gerekli? Ev kira sözleşmesi nerede yapılır? Resmi kira sözleşmesi nasıl yapılır? İşte ayrıntılar...

Kira sözleşmelerinde devrim gibi bir dönem başlıyor! Sistem baştan aşağı değişiyor!

Hükümet, kayıt dışı ekonomiyle mücadele kapsamında önemli adımlar atmaya hazırlanıyor. Bu adımlardan birinin, kira sözleşmelerine ilişkin olacağı öğrenildi. 2024 yılı sonuna kadar yapılacak düzenleme ile birlikte kira sözleşmeleri, e-Devlet Kapısı üzerinden düzenleneceği ifade edildi.

Ev sahibi vefat ederse kira sözleşmesi ne olur?

Kiracılar ve ev sahipleri arasında bir kira sözleşmesi imzalanır. Bu sözleşme resmi bir belgedir ve iki tarafı bağlar. Peki evin maliki ölürse sözleşmeye ne olur? İşte detaylar!

resmi kira sözleşmeleri Haberi

resmi kira sözleşmeleri

Resmi kira sözleşmesi örneği!

Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme olarak tanımlanıyor.


Tanımdan da anlaşılacağı üzere, kira sözleşmesi tek taraflı değil, iki taraflı olarak imzalanıyor. Sözleşmenin bu şekilde imzalanması, kira ilişkisine dair bilgiler içermesi ve sözleşmenin yapıldığı tarihin belirtilmesi, sözleşmeye resmilik kazandırıyor.


Peki resmi kira sözleşmesi nasıl yapılır? Resmi kira sözleşmesinde olması gereken maddeler, resmi kira sözleşmesi örneği ile aşağıda yer alıyor:


Resmi kira sözleşmesi örneği:


Dairesi

(Buraya taşınmazın bağlı olduğu tapu dairesi yazılacak)

Mahallesi

(Burayı tapudaki mahallesi hanesinde yazan yazılacak)

Cadde/Sokağı

(Cadde veya sokak yazılacak)

Numarası

(Apartman kapı numarası ve Daire kapı numarası yazılacak)

Kiralananın Cinsi

Apartman dairesi

Kiralayan

(Kiraya verenin tam adı ve soyadı yazılacak)

Kiralayanın T.C. Kimlik No

(Kiraya verenin T.C. Kimlik no yazılacak)

Kiralayanın Adresi

(Kiraya verenin...