28 / 03 / 2024

Riskli yapı tespiti yapan firmalar

Riskli yapı tespiti yapan firmalar

Riskli alan içinde veya dışında olup ekonomik ömrünü tamamlamış olan ya da yıkılma veya ağır hasar görme riski taşıdığı tespit edilen yapılara riskli yapı deniyor. Peki, kentsel dönüşümde kimler riskli yapı tespiti yapabilir?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü'nün denetim firmaları hakkındaki kararı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğün'nün riskli yapı tespitinde bazı denetçi firmalar hakkındaki aldığı karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte denetim firmalarına ilişkin kararlar...

Gürsel Öngören: Riskli yapı tespiti yapan kuruluşlara çeki düzen getirildi!

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Gürsel Öngören yeniden düzenlenen Uygulama Yönetmeliği ile getirilen değişikliklerle ilgili değerlendirmelerini paylaştı. Öngören'Riskli yapı tespiti yapan kuruluşlara çeki düzen getirildi' dedi.

Riskli yapı nedir? Riskli yapı tespiti nasıl yapılır?

Deprem kuşağında bulunan Türkiye için riskli yapı denetimi son derece önemlidir. Riskli yapının tespit edilmesi ve gereken önlemlerin alınması durumunda deprem felaketi en az zararla atlatılabilir. Peki riskli yapı nedir ve nasıl tespit edilir? Riskli yapı ile ilgili tüm detaylar...

Riskli yapı tespiti nasıl yapılır? Riskli yapı süreci nasıl işliyor?

Riskli yapı; yıkılma ve ağır hasar görme riski taşıdığı incelendikten sonra teknik verilere dayanılarak tespit edilen ve ekonomik ömrünü tamamlamış olan yapılar olarak ifade ediliyor. Peki, Riskli yapı tespiti nasıl yapılır?

Riskli yapı tespit başvuru dilekçesi örneği 2022!

Son birkaç yıl içerisinde yaşadığımız yıkıcı depremler kentsel dönüşümün önemini bir kez daha bizlere hatırlattı. Vatandaşlar kendi oturdukları binalar için riskli yapı tespiti yaptırabiliyorlar. Riskli yapı tespit başvurusu için öncelikli olarak bir dilekçe hazırlamanız gerekiyor. İşte tüm detaylar

Riskli yapı tespit başvurusu için gerekli belgeler neler?

6306 numaralı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun’un 3. maddesine göre riskli yapı tespiti için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş kurumlara başvuru yapılması gerekiyor. Peki, Riskli yapı tespit başvurusu için gerekli belgeler nelerdir?

Riskli yapı tespiti nasıl yapılır? Riskli yapı tespiti için nereye başvurulur?

Yıkılma ya da ağır hasar görme ihtimali olan binalara riskli yapı deniyor. Yetkili kuruluşlar tarafından inceleme işlemi yapıldıktan sonra binanın riskli yapı olup olmadığı belirleniyor. Peki, riskli yapı tespiti nasıl yapılır? Riskli yapı tespiti için nereye başvurulur? İşte tüm merak edilenler...

Riskli yapı tespiti zorunlu mu?

Kentsel dönüşüme giren yapılar yıkılarak yerine yeniden inşa ediliyor. Peki, riskli yapı tespiti yaptırmak zorunlu mu?

Riskli yapı tespiti ücreti 2022 ne kadar?

Kentsel dönüşüme girecek riskli bir yapı için öncelikle risk tespit raporu alınıyor. Bina sakinleri rapor için ne kadar ücret ödeyeceklerini araştırıyor. Peki, riskli yapı tespiti ücreti 2022 ne kadar?

Beyoğlu Kentsel Dönüşüm Riskli Yapı Tespiti İnşaat Mimarlık Mühendislik Limited Şirketi kuruldu!

Beyoğlu Kentsel Dönüşüm Riskli Yapı Tespiti İnşaat Mimarlık Mühendislik Limited Şirketi bugün Şişli'de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Nurten Tem Ekinci tarafından kuruldu.

İstanbul'da riskli yapı olarak tespiti yapılan 62 bin 719 bina yıkıldı!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada "2012-2020 arasında İstanbul'da riskli yapı olarak tespiti yapılan 73 bin 323 binadan 62 bin 719'u yıkılmıştır" dedi.

Riskli yapı tespitine itiraz 2021!

İzmir'de geçtiğimiz aylarda yaşanan deprem sonrasında riskli binalarda oturan vatandaşlar risk tespiti yaptırmak için harekete geçti. Peki riskli yapı tespiti itirazı nasıl yapılır? İşte riskli yapı tespitine itiraz 2021...

Riskli yapı tespiti ücreti 2021!

Yaşı 20 yıl ve üzerinde olan binalarda oturan vatandaşlar evlerini yenilemek istiyor. Peki risk tepsiti nasıl yapılıyor? Risk tespitinin ücreti ne kadar? Devlet desteği var mı? İşte riskli yapı tespiti ücreti 2021...  

İstanbul'da 72 bin 166 binada riskli yapı tespiti yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "Sırf İstanbul ilimizde 72 bin 166 binada riskli yapı tespiti yapılmış. Bu konumlarda 367 bin bağımsız birim bulunmakta ve bu hak sahiplerine de bugüne kadar sadece kira yardımı olarak 1,7 milyar lira verilmiştir." dedi.

Riskli yapı süreci nasıl sürdürülecek?

Riskli yapılarla ilgili süreç, "tespit başvurusu", "risk tespiti", "riskli yapıların yıktırılması" ve "yıkım sonrası uygulama" olmak üzere, 4 ana aşamadan meydana geliyor.  Peki bu işlemler nasıl yürütülüyor?

Riskli yapı tespiti yapan firmalar Haberi

Riskli yapı tespiti yapan firmalar

Kimler riskli yapı tespiti yapabilir?

Kentsel dönüşümde riskli yapılar; Riskli alan içinde veya dışında olup ekonomik ömrünü tamamlamış olan ya da yıkılma veya ağır hasar görme riski taşıdığı ilmî ve teknik verilere dayanılarak tespit edilen yapıyı veya yapılara deniyor.


Bir binanın riskli olduğunu öğrenmek için yapıdaki maliklerden birinin Bakanlık tarafından yetkilendirilen firmalara müracaat etmeleri yeterli oluyor. Peki, kimler riskli yapı tespiti yapabilir?


Riskli bina tespiti yapan firmalar, Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunu Uygulama Yönetmeliğinde şu şekilde açıklanıyor:


Riskli yapıların tespitinde görev alacak kurum ve kuruluşlar

MADDE 6 – (1) (Değişik:RG-2/7/2013-28695) Riskli yapılar;

a) Bakanlıkça,

b) İdarece,

c) Bakanlıkça lisanslandırılan,

1) Kamu kurum ve kuruluşları,

2) Üniversiteler,

3) Sermayesinin en az yüzde kırkı kamu kurum ve kuruluşlarına ait olan şirketler,

4) Depremden korunma, deprem zararlarının azaltılması ve deprem mühendisliğinin gelişmesine...