23 / 04 / 2024

rüzgar santrallerinin kapasitesi ne kadar oldu

rüzgar santrallerinin kapasitesi ne kadar oldu

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) verilerine göre, rüzgarda geçen yılın ilk altı ayında işletmeye giren santrallerinin kapasitesi 244 megavat olarak hesaplanırken, bu yılın aynı döneminde bu rakam iki kat artarak 466 megavata çıktı...

Rüzgar enerjisi santralleri hakkında yönetmelik tam metni!

Rüzgar enerjisi santrallerinin rüzgar gücü izleme ve tahmin merkezine bağlanması hakkında yönetmelik 25 Şubat 2015 tarihinde 29278 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Rüzgar enerjisi santralleri hakkında yönetmelik tam metni...

Rüzgar enerjisi kapasitesinde yüzde 27 artış yaşandı!

Türkiye'nin kurulu rüzgar enerjisi kapasitesi geçen yıl yüzde 27 artışla 3 bin 763 megavata ulaştı. Avrupa Rüzgar Enerjisi Birliği'nin verilerine göre Türkiye, Avrupa'da yeni rüzgar yatırımlarının yüzde 6,3'ünü gerçekleştirdi.

Türkiye'nin rüzgar enerjisi kapasitesi yüzde 27 arttı!

Türkiye'nin kurulu rüzgar enerjisi kapasitesi 2014'te yüzde 27 artışla 3 bin 763 megavata çıktı. Dünya Rüzgar Enerjisi Birliği, 2014 sonu itibariyle küresel elektrik talebinin yaklaşık yüzde 5'inin rüzgardan sağlandığını belirtiyor.

Çevreyi düşünüyorsak rüzgarı ve güneşi dikkate almalıyız!

TÜREB Başkanı Ataseven, rüzgar enerji santrallerinin dünyada ' 'çevreci '' bir kaynak olarak görüldüğünü belirterek, " Çocuklarımızın geleceğini düşünüyorsak, rüzgarı ve güneşi dikkate almalıyız " dedi.

Erzurum'da şiddetli rüzgar minare yıktı!

Kent merkezi ve ilçelerde dünden bu yana etkili olan kuvvetli rüzgar, yaşamı olumsuz etkiliyor. Ulaşımda aksamaların yaşandığını kuvvetli rüzgarın etkisiyle çok sayıda elektrik direği ve ağaç devrildi, ev ve iş yerlerinin çatısı uçtu.

Ege'nin enerjisi rüzgarından olacak!

Ege'de dağların denize dik uzanması, bölgeyi rüzgar enerjisi santrali yatırımı için cazip hale getirdi. RES yatırımcıları, dağları denize dik uzandığı için "verimli" rüzgara sahip olan Ege Bölgesi'ni tercih etti.

Gümüşhane sokakları güneş ve rüzgar enerjisiyle aydınlanacak!

Kelkit Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı'na sunulan "Kelkit İlçesi Kalkınma Stratejileri ve Uygun Yatırım Alanları Araştırması" projesi ile ilçenin rüzgar ve güneş haritaları çıkarıldı.

Seyitali Rüzgar Enerji Santrali'ne ek tesis yapılacak!

Galatasaray'ın eski başkanlarından Adnan Polat'ın sahibi olduğu Doruk Enerji'nin Seyitali Rüzgar Enerji Santrali'ne yönelik re'sen plan hazırlayan bakanlık, belediyelerin imar yetkisini bir kez daha by-pass etti.

Çanakkale'ye 250 milyon dolarlık rüzgar enerjisi yatırımı yapılacak!

Doğanlar Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, yapımı devam eden Troypark AVM'nin 30 Ocak 2015'te faaliyete geçeceğini açıklayarak, Çanakkale'ye 250 milyon dolarlık rüzgar enerjisi yatırımı yapacaklarını söyledi.

Aksa Enerji Sebenoba Rüzgar Santrali'nde kapasite artışı yapıyor!

Aksa Enerji Üretim A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Aksa Enerji Üretim A.Ş. Sebenoba Rüzgar Santrali'nde kapasite artışı yapıyor.

Tire rüzgar üssü oluyor!

İzmir'in Tire ilçesi, "RES" üssü oluyor. Ödemiş RES ve Tire RES projeleriyle birlikte toplam 85 bin nüfuslu ilçe, gelecek yıldan itibaren büyük oranda elektrik enerjisini rüzgar türbinlerinden sağlayacak.

Bodrum Geriş Rüzgar Enerji Santrali imar planı askıda!

Muğla Bodrum ilçesi Yalıkavak Beldesi'nde Geriş Rüzgar Enerji Santrali 1/5000 ölçekli ve 1/1000 ölçekli koruma amaçlı imar planı ilave ve değişikliği bugün askıya çıktı...

Alaçatı Rüzgar Enerji Santrali imar planı askıda!

İzmir Çeşme İlçesi, Alaçatı Beldesi, Karadağ Mevkii, “Alaçatı Rüzgar Enerji Santrali” 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı askıya çıktı...

rüzgar santrallerinin kapasitesi ne kadar oldu Haberi

rüzgar santrallerinin kapasitesi ne kadar oldu

TÜRKİYE, rüzgarı arkasına aldı.Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) verilerine göre, rüzgarda geçen yılın ilk altı ayında işletmeye giren santrallerinin kapasitesi 244 megavat olarak hesaplanırken, bu yılın aynı döneminde bu rakam iki kat artarak 466 megavata çıktı. Rüzgarda kapasitenin 3424 megavata ulaştığı Türkiye'de, son 5 yıl içinde yılda ortalama 500 megavat kapasite artırımı gerçekleşirken, sadece bu yılın ilk altı ayında ilk defa 466 megavatlık kurulu güç sisteme eklenerek yeni bir rekor kırıldı. Rüzgarda son olarak en büyük artış miktarı 2009 yılında gerçekleşmiş ve yıllık bazda kurulu kapasite iki kat artarak kurulu güç 428 megavatı bulmuştu. Türkiye'de işletmeye giren 87 Rüzgar Enerjisi Santralı (RES) projesi bulunurken, 1162 megavat gücündeki 39 RES projesinin de inşası ise halen devam ediyor. 


Ege ilk sırada


EN fazla...