18 / 04 / 2024

Sabancı Vakfı kız yurdu

Sabancı Vakfı kız yurdu

SABANCI Vakfı’nın desteğiyle inşa edilen Sabancı Mardin Kız Yurdu hizmete açıldı. Mardin’in Artuklu ilçesinde hayata geçirilen 200 öğrenci kapasiteli yurdun açılışı geçtiğimiz dün gerçekleşti...

Ankara Kızılay'a cami inşa edilmesi için protokol imzalandı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ile Türkiye Diyanet Vakfı arasında, Kızılay'da cami inşa edilmesi için protokol imzalandı.

Mehmet Torunlar'dan Kızılay açıklaması!

Kızılay üzerinden Ensar Vakfı’na yaptığı 8 milyon dolar bağış ile gündeme gelen Torunlar Holding’in sahiplerinden Mehmet Torun “Ben bu bağışın şerefiyesinin Kızılay’a kalmasını istiyorum. Madem yanlıştı, Kızılay kabul etmeseydi” diye konuştu...

Kızılay bağışıyla ilgli Ensar Vakfı'ndan ABD'de yurt açıklaması!

Başkentgaz'ın Kızılay üzerinden Ensar Vakfı'na yaptığı 8 milyon dolarlık bağış tartışılmaya devam ediyor. Ensar Vakfın'da yapılan açıklamada;" Gençlerin güven içerisinde barınabileceği bir yurt projesi TÜRKEN Vakfı tarafından hayata geçirilmiştir." ifadeleri yer aldı...

TÜRGEV Mardin'de kız yurdu açıyor!

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı, Mardin'de ilk kız öğrenci yurdunu açmayı planlıyor. İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı,'' TÜRGEV Orta Öğretim Kız Öğrenci Yurdu 250 kişilik olacak.'' dedi.

Aziz Sancar'ın ismi yeni yapılacak kız öğrenci yurduna verilecek!

Dokuz Eylül Üniversitesi ile Nevvar Salih İşgören Vakfı işbirliğinde Balçova'ya Nobel ödüllü bilim adamının adını taşıyacak kız öğrenci yurdu yapılmasına karar verildi.

Gaziantep 200 kişilik kız öğrenci yurdu inşaatında son durum!

Araban Kaymakamı Cuma Emeç, Araban Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından yaptırılan 200 kişilik kız öğrenci yurdu inşaatında incelemelerde bulundu.

Kars Arpaçay'a 200 yataklı kız yurdu inşa edilecek!

Arpaçay Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından projesi hazırlanan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na sunulan 200 yataklı Modern Kız Öğrenci Yurdu projesi kabul edildi.

Kızılcahamam 100. yıl sosyal konutları sahiplerine teslim edildi!

Kızılcahamam Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı ve Kızılcahamam Belediyesi işbirliğiyle yapılan 100. Yıl Sosyal konutları sahiplerine teslim edildi. Romen aileleri için yapılan konutlar için tören düzenlendi.

Konya Mümine Hatun Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdu açıldı!

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı'nın (TÜRGEV), kız öğrencilerin eğitimine katkıda bulunmak amacıyla Konya'da yaptırdığı Mümine Hatun Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdu, düzenlenen törenle açıldı.

İzmir Adile Sultan Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Yurdu açıldı!

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı'nın İzmir'deki Adile Sultan Yüksek Öğrenim Kız Yurdu açıldı. TÜRGEV Yönetim Kurulu Üyesi Bayraktutar: "Yurdun, kız öğrencilerimiz açısından önemli bir misyonu yerine getirdiğine inanıyoruz" dedi.

Antalya'da TÜRGEV'in 2 kız yurdu açıldı!

Antalya'da bulunan Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı'nın Fatma Aliye ve Dilşat Hatun Yüksek Öğrenim Kız Yurtları açıldı. Yurtların açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla gerçekleşti.

Sabancı Vakfı Mardin'de 200 kişilik kız öğrenci yurdu inşa ettirdi!

SABANCI Vakfı’nın desteğiyle inşa edilen Sabancı Mardin Kız Yurdu hizmete açıldı. Mardin’in Artuklu ilçesinde hayata geçirilen 200 öğrenci kapasiteli yurdun açılışı geçtiğimiz dün gerçekleşti...

Sabancı Mardin Kız Yurdu hizmete açıldı!

Vakıftan yapılan açıklamaya göre, Sabancı Vakfı’nın desteğiyle inşa edilen Sabancı Mardin Kız Yurdu hizmete açıldı. Yurt, ilçedeki ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören kız öğrencileri kabul etmeye başladı.

Sabancı Vakfı kız yurdu Haberi

Sabancı Vakfı kız yurdu

SABANCI Vakfı’nın desteğiyle inşa edilen Sabancı Mardin Kız Yurdu hizmete açıldı. Mardin’in Artuklu ilçesinde hayata geçirilen 200 öğrenci kapasiteli yurt, ilçedeki ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören kız öğrencileri kabul etmeye başladı. Mardin’e yapılan eğitim yatırımıyla ilgili bir açıklama yapan Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, “Toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin ortadan kaldırılması, kız çocuklarının küçük yaşta evlendirilmemesi, kadının ekonomik hayata katılımının artması için çok sayıda çalışmaya imza attık. Sivil toplum örgütlerine sağladığımız hibe desteğiyle, Birleşmiş Milletler kuruluşlarıyla ortak yürüttüğümüz çalışmalarla, kalıcı eserlerimizle Türkiye’nin dört bir yanındaki kadınların ve kız çocuklarının hayatlarında değişim yarattık” diye...