28 / 03 / 2024

Sabiha Gökçenin tamamı Malezyalıların oldu

Sabiha Gökçenin tamamı Malezyalıların oldu

TAV, Limak Holding’in elindeki yüzde 40’lık hisse için geçen ay 285 milyon euroluk teklif yapmıştı. Ancak, yüzde 60 hisseye ve kalan hisseler için öncelikli satın alma hakkına sahip olan Malaysia Airports Holdings’den bu hakkı kullanacağını açıkladı...

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın 2. pist inşaatı tamam! Bakan Uraloğlu: Çok yakında açılacak! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, havalimanları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Sabiha Gökçen Havalimanı'nın 2. pist inşaatının tamamlandığını ve yakında açılacağını aktaran Uraloğlu, Çukurova Havalimanı için de tarih verdi. 

Sabiha Gökçen Havalimanı Metrosu'nun yüzde 91'i tamam!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, inşai faaliyetlerinin yüzde 91'i tamamlanan ve ilk ray kaynağı bugün yapılan Pendik Tavşantepe- Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattında çalışmaların süratle devam ettiğini belirtti. Hatta ilk ray kaynağı yapıldı.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda ikinci pist çalışmalarının yüzde 70'i tamam!

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda ikinci pist çalışmaları devam ediyor.DHMİ Genel Müdürü Keskin "Üst yapı hizmet binalarının yüzde 95'i, ATC kule inşaatının yüzde 50'si, saha düzenleme işlerinin yüzde 70'i tamamlanmış durumda." dedi.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda 2. pistin yüzde 28'i tamam!

Funda Ocak, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda devam eden ikinci pist inşaatının yüzde 28'inin tamamlandığını açıkladı. 

Sabiha Gökçen ortak arıyor!

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Terminal İşletmecisi (İSG), hisselerin tamamının satılacağı söylentilerine ilişkin, kapasite artışı yapılacağı açıklandı. 

Sabiha Gökçen Havalimanı-Viaport Metro Hattı ihalesi 25 Kasım'da!

Sabiha Gökçen Havalimanı - Viaport Metro Hattı işi ihaleye çıktı. 7 kilometre planlanan Sabiha Gökçen Havalimanı - Viaport Metro Hattı projesinin ihalesi 25 Kasım'da yapılacak...

Kaynarca-Sabiha Gökçen metrosu 2018'de tamamlanıyor!

Mart 2015’te çalışmalarına başlanan Kaynarca -Sabiha Gökçen metro hattı Hastane, Şeyhli, Kurtköy ve havaalanı olmak üzere 4 istasyondan oluşacak. 28 Şubat 2018 yılında tamamlanması öngörülen metro hattı günlük 90 bin yolcuyu taşıyacak.

Kaynarca-Sabiha Gökçen Metro Hattı 2018'de tamamlanacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı İstanbul'da trafiği rahatlatmak amacıyla yürüttüğü projeler arasında yer alan Kaynarca-Sabiha Gökçen Metro Hattı sözleşmeye göre metro hattı, Mart 2018'de tamamlanacak.

Kadıköy'den Sabiha Gökçen Havalimanı'na 46 dakikada varılacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Kaynarca-Sabiha Gökçen Havalimanı arasında inşa edilecek metro hattı tamamlandığında Kadıköy`den Sabiha Gökçen Havalimanı`na 46 dakikada varılabileceğini belirtti.

Kaynarca-Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattı Mart 2018'de tamam!

Ulaştırma Bakanı Feridun Bilgin, İstanbul'da Kaynarca-Sabiha Gökçen Havalimanı arasında inşa edilecek metro hattı için çalışmaların başladığını açıkladı. Hat, 2018de tamamlanacak.

Kadıköy-Sabiha Gökçen Havalimanı arası kaç dakika olacak?

Kadıköy-Sabiha Gökçen Havalimanı arasını 46 dakikaya düşürecek metro hattının yapımı için ihale gerçekleştirildi.

Kaynarca-Sabiha Gökçen Havalimanı arası 13 dakikaya iniyor!

Geçtiğimiz aylarda yapımına başlanılan Kaynarca - Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattı 2018 Mart ayında tamamlanacak. Metronun tamamlanmasıyla birlikte Kaynarca’dan Sabiha Gökçen Havalimanı’na 13 dakikada ulaşılacak.

Kadıköy-Sabiha Gökçen Havalimanı arası 46 dakikaya inecek!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, İstanbul'da ulaşımı rahatlatacak projelerden biri olan Kaynarca-Sabiha Gökçen Havalimanı arasında inşa edilecek metro hattı için çalışmaların başladığını belirtti.

Sabiha Gökçenin tamamı Malezyalıların oldu Haberi

Sabiha Gökçenin tamamı Malezyalıların oldu


Malezya Havalimanları yüzde 60 hissesine sahip olduğu Sabiha Gökçen’de Limak’a ait yüzde 40'lık hisse için ön alım hakkını kullanmaya karar verdi.


Sabiha Gökçen Havalimanı hisselerinin tamamı Malezyalı şirket Malaysia Airports Holdings Berhard’ın (MAHB) oluyor.


TAV, Limak Holding’in elindeki yüzde 40’lık hisse için geçen ay 285 milyon euroluk teklif yapmıştı. Ancak, yüzde 60 hisseye ve kalan hisseler için öncelikli satın alma hakkına sahip olan Malaysia Airports Holdings’den bu hakkı kullanacağını açıkladı.


TAV’dan Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamada, MAHB’ın ön alım hakkını kullanmaya karar verdiğini Malezya Borsası’na yaptığı açıklama ile beyan ettiğine işaret edilerek, "MAHB tarafından Satıcılar’a ön alım bildiriminin usulüne uygun yapıldığı ve söz konusu ön alım haklarının geçerli olarak kullanıldığı tespit edildiği takdirde, şirketimiz söz konusu işleme taraf olmayacaktır" denildi.


MAHB’dan yapılan yazılı...