19 / 04 / 2024

safranboluda zaman süha arın

safranboluda zaman süha arın

Safranbolu Kültür Ve Turizm Vakfı Başkanı Şefik Dizdar, gazetecilere yaptığı açıklamada, yok olmaya yüz tutmuş 3 bin yıllık geçmişe sahip Safranbolu'da, koruma bilincinin başlamasında Süha Arın'ın belgeselinin büyük rol oynadığını söyledi...

Prof. Dr. Süha Özden, 4.9'luk depremi değerlendirdi: Artçı sarsıntının olmaması enteresan, 7'den büyük deprem...

ÇOMÜ Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süha Özden, geçtiğimiz gün meydana gelen 4.9'luk depremi değerlendirdi ve artçı sarsıntının olmamasının enteresan olduğunu belirtti. 

Çanakkale depremi sonrası uzmanlardan flaş açıklama geldi: Ana şok niteliğinde!

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Fakültesi Dekanı ve ÇOMÜ Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Tolga Bekler ve ÇOMÜ Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süha Özden Çanakkale'de meydana gelen deprem ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı.

Kiracı istediği zaman evden çıkabiliyor ama ev sahibi çıkaramıyor: Mağdur ev sahiplerinden barınma hakkı isyanı!

Mağduriyet yaşayan bir ev sahibi de resmi X sosyal medya hesabından "Kiracı istediği zaman sözleşmeyi sonlandırıp evden çıkabiliyor ama sen ev sahibi olarak ne kadar ihtiyacın olursa olsun çıkaramıyorsun" dedi. Peki diğer ev sahipleri ve kiracılar bu duruma ne diyor? İşte o paylaşıma gelen yorumlar

Erdem Kardeşler Hafriyat İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Erdem Kardeşler Hafriyat İnşaat Limited Şirketi bugün Avcılar'da 5 milyon TL sermaye bedeli ile Emin Süha Erdem tarafından kuruldu.

Tarım ve Orman Bakanı'ndan çiftçilere müjde: Bunu Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) yapacak

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) ürün alımıyla ilgili, TMO kendisine gelen ürünleri açıkladığı fiyattan herhangi bir zaman sınırı olmadan alacak" dedi. İşte detaylar...

Onaksa İnşaat İnşaat Malzemeleri Taahhüt Enerji Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Onaksa İnşaat İnşaat Malzemeleri Taahhüt Enerji Sanayi Limited Şirketi bugün Bakırköy'de 300 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Küçükakyüz, Mehmet Onur ve Melih Süha Saral ortaklığında kuruldu.

Kış gitmek bilmedi! Soğuklar o günden sonra Türkiye'yi fena vuracak!

Havalar ne zaman ısınacak? Yaz ne zaman gelecek? soruları vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Uzmanlar uyardı. İşte detaylar!

Bkb Global İnşaat Taahhüt Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Bkb Global İnşaat Taahhüt Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi bugün Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Selçuk Süha Bayındır tarafından kuruldu.

Havalar ne zaman düzelecek? İstanbul'da havalar ne zaman ısınacak? Havalar ısınacak mı?

Havaların ne zaman ısınacağı, ne zaman sıcak havaların geleceği vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. İşte merak edilen detaylar!

Xiaomi'den hayranlarına müjde! İşte 14 Pro'nun ilk görüntüleri

Xiaomi 13 serisi, cihazın performansını, kamerasını ve pil ömrünü öven birçok yorumcu ile büyük beğeni topladı. Bu cihazlar nispeten yeni olmasına rağmen, teknoloji dünyası her zaman sırada ne olduğunu görmek için heyecanlı. Telefonun ilk görüntüleri, ekranın tasarımında önemli değişiklikler getirec

Dolar hiçbir zaman sürekli artmaz diyen ünlü ekonomist Alaattin Aktaş'tan flaş tahmin! Dolarda büyük deprem olacak!

Ünlü ekonomist Alaattin Aktaş ''dolar hiçbir zaman sürekli artmaz'' diyerek dolar ile ilgili tahminlerini açıkladı. Dolarda büyük deprem olacak...

Amazon Prime abonelerine kötü haber! Üye fiyatlarına gelen zam kullanıcıları kızdırdı

Uzun bir zaman süresince aylık ücretini muhafaza eden Amazon Prime, fiyat yükselişiyle gündeme geldi. Yeni Amazon Prime ücreti ciddi bir yükselişe rağmen hâlâ uygun ücretiyle dikkat çekiyor.

Varnas Yapı Mühendisliği Anonim Şirketi kuruldu!

Varnas Yapı Mühendisliği Anonim Şirketi Pendik'te 4 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Süha Özaras, Tahir Çil, Nuri Tuğrul Derman ve Özay Yakak ortaklığında kuruldu.

safranboluda zaman süha arın Haberi

safranboluda zaman süha arın


Merhum yönetmen Süha Arın tarafından 1976'da çekilen, Antalya Film Festivali'nde dalında en iyi film seçilen "Safranbolu'da Zaman" belgeseli, ilçenin tanıtımına katkı sağlayacak.


Safranbolu Kültür Ve Turizm Vakfı Başkanı Şefik Dizdar, gazetecilere yaptığı açıklamada, yok olmaya yüz tutmuş 3 bin yıllık geçmişe sahip Safranbolu'da, koruma bilincinin başlamasında Süha Arın'ın belgeselinin büyük rol oynadığını söyledi.


Belgeselin geleneksel Türk sivil mimarisinin en çarpıcı örneklerini yansıttığını anlatan Dizdar, "Safranbolu'nun tanıtımına katkıları tartışılmaz değerli yönetmen Süha Arın, diğer birçok filmi gibi ‘Safranbolu'da Zaman’ belgeselini de coşku ve heyecan dolu bir grup öğrencisi ile gerçekleştirmişti. Şehrimiz için bunca öneme sahip belgesel, 35 milimetre film formatında çekilmiş. Vakfımız belgeselin yeni nesillerle daha etkili buluşabilmesi için gelişen teknolojik imkanların desteğiyle, orijinal filmlerin ve ses bantlarını dijital ortama aktardı, görüntülerdeki...